Rastar lite

Tjenixen. Tar för tillfället min andra rast idag, men jobbar man heldag så får man faktiskt två raster. Dagen har gått bra och förvånansvärt fort, fast det är fortfarande mer än fyra timmar kvar tills jag tar mitt pick och pack och drar. Men sen ska jag cykla hem i racerfart (så snabbt man kan cykla efter fjorton timmar på jobbet), slänga mig i soffan och avverka lite PLL-avsnitt. Att jag är beroende är ingen överdrift, snarare tvärtom.


Min helg

Hejjjjj alla ni som inte dött i värmen ännu. Denna helg har spenderats med Sara och Firren, fast mest med Sara eftersom Firris jobbade igår. Vi hann i alla fall med en mysig lunch med våra hembakade äppel- och kanelscones. Efter det har jag och Sara hunnit chilla på studsmattan, gått promenad, spelat spel, cyklat, lagat middag, kollat film, räddat Miranda, sovit, ätit frukost, vattnat gräsmattan, kollat klart vår film som behövde avbrytas med anledning av hjälteinsatser (xD), tagit en promenad och druckit. Alltså druckit saft. Sen behövde Sara också åka till jobbet så då blev jag kvar här. Denna söndag har jag inte gjort mycket. Kollat ett PLL-avsnitt, läst DN på studsmattan och fotat. Men nu ska jag hoppa in i duschen och tona håret. Så adjö.
 
PS. I denna värme dör mina humorceller. Ok?

#forever alone

Oki beloved stalkers, detta är hur min fredagskväll spenderats. Eller den spenderas fortfarande så. Med Yollibox och ännu mer Pretty Little Liars. Alltså den där Yolliboxen med smak av choklad är så jäääääkla god. Dock inte lika god som B&J, men inte långt ifrån. Och PLL är så jääääkla bra, så det gör ingenting att jag känner mig som Greta 85 år med femton katter, en undulat och med ett brinnande intresse för korsord, bullar och papiljotter. Det är helt ok. Lååååååvarrrrr. Imorgon ska jag i alla fall få träffa mina pensionärskåmpizar Sara (Sigrid 83) och Miranda (Margaretha 79) så det kommer bli skojojojojoj. Vi ska nog sticka, prata allvarliga samhällsfrågor och dricka kaffe. Fast kaffet ska vi såklart hälla i den lilla tallriken som koppen står på och sen slurpa i oss det. Vi är så mogna<33333333

Snabbmat for the win

Såhär mycket orkade jag avancera dagens lunch. Men jämfört med tidigare luncher som bestått av gröt så var detta... ja fantastiska framsteg!!! Rejält löskokta ägg (trodde jag hade kokat dom tillräckligt), quornfiléer, stekt zucchini och tomater. Ahmagaaad it was sooo mumsigt so I nästan will do this en gång till.

Lediga fredag

Älskar lediga dagar, och idag tog jag helg vilket var behövligt. Efter sju dagar i sträck kan jag ju erkänna att jag typ stod med ena foten i graven. Men helg nu och sedan är jag ledig fyra dagar nästa vecka vilket känns uuuuuunderbart. Jallefall (fin stavning), denna morgon började jag traditionsenligt - för visst är det tradition om det är tredje gången - med frukost i sängen och några avsnitt av PLL. Alltså jag är helt fast. Så himla irriterande för jag är sååå nyfiken om vem den hemliga A är. Så jag är som en efterhängsen kylskåpsmagnet och har korsförhör med veterantittare. Har till och med övervägt att försöka googla fram svaret, men hejdat mig. Efter det gick jag ut och sprang. Idag körde jag intervaller, en blanding av korta och långa. Först joggade jag lugnt en minut, sen ökade jag till typ 80% i två minuter. Fast sen blev jag så död så jag började gå den där minuten. När jag kom hem körde jag lite backintervaller, fast efter att jag vilat ett decennium för att hämta andan som jag tappade någonstans halvvägs. Men sen kom andan krypandes längs vägen, så jag plockade upp den och installerade den. Och hela kalaset avslutades med studsmatta. Jag lekte lite fågel och sen lekte jag lite Anja Pärson. Det var kul.
 
Efter en dusch och lunch åkte jag in till stan för att gå på thaimassage. För det första körde jag fel typ sjuhundra gånger, burnade i en nittiogradig backe och höll på dö av värmeslag. Dessutom hade jag och hon lite kommunikationssvårigheter så till slut log jag bara och ahaaade till allt. Förutom det var det jätteskönt, men även lite smärtsamt. Hon till och med frågade vad jag jobbade med, för min rygg var jättehård och spänd. Jag ba: jag jobbar med gamla. Vadaaa? G-A-M-L-A  M-Ä-N-N-I-S-K-O-R, svarade jag tydligt. 350 spänn för en timme, helt klart värt det. Jag varnar dock er kittliga för att gå dit. När benen, magen och fötterna skulle masseras ryckte jag omkring i spasmer och fnittrade oh försökte hålla mig från att skratta. Det var så kittligt!!!!


Pretty Little Morning

Hej hallå. Hoppas ni har sovit gott, det har i alla fall jag gjort, heeeheeee. Började min morgon med frukost på sängen. Observera dock att det var självservice. Tinade hallon med kvarg, kakao, solroskärnor, kokosflingor och granola. Och några av gårdagens jordgubbar på det. Till det en rostad smörgås med mosad avocado och örtsalt. Sen gjorde jag min egen juiceläsk/läskjuice av Ramlösa och lite Fun Light. Jag fick dessutom ett sug efter att börja kolla på Pretty Little Liars, så nu har jag sett de två första avsnitten i säsong ett. Så himla spännande!! Ska nog se ett tredje nu innan jag fixar matlåda och traskar till jobbet. Imorgon är sista jobbdagen för denna vecka och det känns så himla himla himla himla x1000 bra.

Spelkväll for the win

Efter maten tog jag mina jordgubbar som jag inhandlade under största förvirring tidigare idag. Jag visste liksom inte ens om det var verklighet eller inte. För det första var jag tvungen att hojta hallå för att påkalla jordgubbsgrabbens uppmärksamhet. Han satt tydligen i sin solstol ihopkrupen och hade gjort något provisoriskt tält/vindskydd/koja av sin jacka. När jag tydligt markerat att här står jag och vill handla jordgubbar jallabralla, då kommer han ut ur sitt lilla näste. Hm, utan att vara elak eller dömande kan jag ju säga att mina tankar genast for till grottmänniska. Med solglasögon. Formade som hjärtan. Ja, det var mig en lustig kombination. Råna mig tänkte han också göra. 70 spänn för två små askar övermogna och blaskiga jordgubbar. Så jag ångrade mig till endast en. Sen flydde jag. Oj nu känner jag att hela poängen med inlägget försvann, och detta blev istället en redogörelse för min jordgubbsshopping i minsta lilla detalj. Tillbaka till grejen då. Efter maten så väntade en spelkväll hos mina grannar. Vi spelade det där tornspelet, Scotland Yard, Alfapet och något trollkarlsspel. Sen åt vi glass, jordgubbar, mörk choklad, te och lite av rulltårtan som de hade gjort dagen till ära. En riktigt mysig kväll!!
 
Nu ska jag snart låta mig besegras av mina ögonlock som väger kilo. Imorgon har jag i alla fall sovmorgon då jag jobbar kväll. C ya. Lr nt, lol. Vgd? Brb.

Segraren blev ingen mindre än Emma herself. Jag alltså.

Vi hade laddat med massa spel.

Så mumsigt. Dör mörkchokladdöden.

Fixel, som jag kallar honom.

De hade plockat fina namnsdagsblommor till mig.

Började mitt i allt spelande att testa Marias objektiv.

Blev lite kär.

Och lite mer kär. Vet vilket jag ska köpa nu, okiiii???

Namnsdagssallad

God kväll era sjömansråttor och dieselmöss. Eller nu blev det nog ändå fel, dieselsjömän och råttmöss menade jag såklaaaaart. Idag är det den 23 juli för er oupplysta, vilket innebär en mycket mycket mycket högtidlig dag. Det är min och halva Sveriges befolknings namnsdag. Jeeeepp, Emma kan ni läsa i kalendern om ni a) har en kalender b) kan läsa. Eftersom jag blivit övergiven av en äventyrslysten familj fick jag fira själv. Lyxade till det med en sallad på bladspenat, körsbärstomater, halloumi, quornfilé, mango, avocado och stekt zucchini. Sen lite torrostade solroskärnor på det. Drack såklart ur vinglas och dukade upp lite fint. Sen satt jag där på min stol, med fem tomma stolar bredvid mig, och läste Topp Hälsa samtidigt som jag försökte balansera solrosrackarna på gaffeln.

Best friend

Var på stan i förmiddags för att uträtta lite bankärenden (och däääär kammade jag just hem förstapris i vuxenpoängstävlingen) och för att handla toning till mitt orangegråblondasvartabrunråttfrägade hår. Så jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa min favorit alla kategorier, kokosnötvatten. Egentligen smakar det inte så mycket men ändå att jag helt såld. Så prova om ni inte har gjort det!!


Lite om gårdagen

Hallåååå!! Igår det söndag men jag hade nada helgkänslor. Kanske för att jag jobbat både fredag, lördag och söndag. Efter att jag slitit färdigt igår åkte jag hem och... just det, sov. Låg på studsmattan och sussade i någon halvtimme. Sen frågade jag mina ben att hallå vill no gå ut och springa?? Nej, aldrig i livet svarade de. Ja ba ok. Men sen viskade högerbenet (i smyg) att en powerwalk kanske kunde passa, så jag ba ok och så gick vi tre ut på en pw i det härliga vädret. Lite ugnspannkaka på det och vi var förlåtna av vänsterbenet. På kvällen åkte jag hem till Patricia för en myskväll med henne, Emma och Sara. Det var jättetrevligt, och skönt att få göra något roligt istället för att joppppaa.


Parfymhysteri

Dessa dofter bråkar för tillfället om det begränsade utrymmet i mitt lilla skåp. Senaste inflyttet stod Cherry in the air för, och innan det kom body misten från The Body Shop med doft av pink grapefruit. Escada Marine Groove har jag haft ett tag, men flaskan vägrar ta slut. Britney Spears Fantasy köpte jag från Skyshop förra året och där är det inte särskilt mycket kvar. Den är väldigt söt så några spray är tillräkcligt. Japanese Cherry Blossom från The Body Shop är en annan favorit som går att hitta till bra ett bra pris. Sött, blommigt och fräscht är vad jag föredrar när det kommer till parfymer.

Mitt rum

Tänkte visa några bilder från mitt kära rum. Kommer sakna det sååååå himla mycket när jag flyttar. Jag hoppas jag lyckas fixa det så pass hemtrevligt att jag slipper gråta mig till sömns.



Vardagslyx

Igår när vår granne kom över för att kolla på Små Citroner Gula (skitbra film förresten!) så hade hon med sig gamla tidningar till oss. Tre Topp Hälsa och tre Wellness, kan inte bli bättre. Jo, om hon hade kommit med Pets eller en hästtidning, men man får ju inte ha för höga krav. Dessa kommer bli ett utmärkt sällskap när familjen åker iväg på bilsemester, och utmärkt vardagslyx under min jobbvecka. Börjar idag och jobbar oavbrutet fram tills nästa torsdag. Sen får jag ledigt under helgen. Jag blir utmattad bara av tanken.

Gratis är finast

Plockade som sagt en härlig bukett med blommor igår. Har ingen aning om vad detta kan vara för sort, men de var rosa, fina och gratis så jag ba slog till. Nu har de hittat sin plats på mitt skrivbord, men jag är ständigt på min vakt efter insektsinkräktare som kan lura inne i blommorna. Har redan hittat en spindel och en myra, båda döda för tillfället, men jag vill gärna slippa fler.

Mer från Söderköping


En dag på stranden

I förmiddags åkte jag, mamma och brorsorna till Hawaii för att bada. Inte Hawaii bokstavligt, utan ett par klippor som kallas så. Men det var så kallt att jag inte doppade mer än tånaglarna, om ens det. Så istället hängde vi på vår filt, myste med massa hårda kottar under vår filt i stekande hetta utan mod att svalka oss. Och sen åt vi frukt i mängder. Efter strandbesöket gick jag, Axel och Adam hem medan mamma fick äran att köra hem den rullande bastun (den som gråter krokodiltårar i 110 km/h). Vi stannade till vid ICA och handlade dricka för stunden och dip till kvällens film. Och sen gjorde vi på min begäran ett stopp för att länsa bondens åker på ärtskivor. Och ytterligare ett stopp för att plocka blommor. Resten av dagen har jag bara segat ute på altanen. Läst tidningar, ätit vattenmelon och sovit en timma på stenhård altan. Fast altanen är ju inte i sten, så trähård altan.


Söderköping igår

God morgon!! Min andra lediga dag, tjoho. Igår var jag på en heldagsutflykt med mamma, bröderna och Miranda. Vi åkte först till Söderköping där vi självklart besökte Smultronstället. Asså shit pommes, deras glassar är ju omänskligt goda. Och omänskligt stora. Efter någon timme där strosade vi runt i stan, kollade när en båt slussade, besökte små handelsbodar och second hand och njöt av det fina sommarvädret. Efter några timmar i den idyllen satte vi oss i vår lilla bil som gråter stora tårar när man kör för snabbt med den. Nästa stopp blev Norrköping där vi hälsade på min faster och hennes man. Det bjöds på sjukligt god paj med crab fish och annat gott. Runt sju tiden var vi till slut hemma från en underbart mysig dag. Bjuder på massa mobilbilder så länge, kamerabilderna kommer när jag lagt beslag på rätt laddare, hehe.

Ok, chilla, jag hade shorts med mig som jag snabbare än blixten bytte om till.

Det var finare och varmare i Söderköping än hemma i Södertälje.

Axel, en levande reklampelare för Jack Daniels.

Med Smultronstället som destination.

Massa fina segelbåtar i Göta Kanal.

Menyn, a.k.a glassbibeln.

Vi behövde bara stå i kö typ tre minuter för vi kom preciiiiiis i rätt tid.

Efter mycket (verkligen mycket) om och men bestämde jag mig till slut för en Sega Fredo, eller vad den nu hette. Massa chokladsås, kaffe latteglass, grädde, mjukglass och gud vet vad.

Axel tog en Waikiki beach, precis som förra året. Torrboll.

Såååå gooooood.

Efter sockerkoman traskade vi runt och tittade. Här en mysig liten handelsbod.

Miranda shopppade loss.

Mysiga kullerstensgator.

Och en lite vinglig cyklist.
Gårdagens outfit. Var tvungen att stoppa tröjan i shortsen då jag hade fått en grön fläck på ryggen. Okänt varifrån denna kom.

Men instoppat var inte helt fel det heller.

Brotheeeeeeeer.

Har en fix idé om att alltid fota livbojar.

Bästa Firris.

Köpte en tunn, blommig morgonrock.

Hemma hos min faster. De har verkligen en så fin trädgård men massa blommor, grönska och en damm med fiskar. Firris hittade äntligen hem till sin släkt.

Fikade lite paj.

Ok, ganska mycket paj. Den var ju så sjukligt god.
Men Axel och Adam körde på korv med bröd, vilket var bra. Mer paj till mig hallå.

Testar kameran

 

Uppladdningsmål

Tjohoooooo. Jobbade från sju till två idag, men nu har jag ledigt två dagar vilket är otroligt skönt. Efter jobbet la jag mig på altanen och läste lite tidningar, innan jag samlade kraft nog att göra mellis. Idag blev det melonrester, bananrester och ett glas med naturell lättyoghurt, kokosflingor, russin, kanel, solroskärnor, valnötter och.. det var nog det. Och sen har jag. Nu ska jag ut på en springrunda innan jag och pappis ska köra backintervaller. Fast innan det ska jag nog förbeställa dit en bärgningsbil som kan transportera hem mig.

Beige favorit

Jag vet att jag typ bombar med inlägg på lite random grejer, men det är liksom såååå att jag har en kamera tillgodo. En systemkamera som jag och mamma köpt begagnad från en granne. Älskar att fota med den och håller fortfarande på att lära mig. Fast vi har inte betalat den ännu, och vem som får den uppgiften kommer vi slåss om, hehe. Hursomhelst, igår visade jag ju min magnifika lax- och halloumisallad. Idag visar jag samma sak, fast utan salladen. Det vill säga fatet. Jag fick den i studentpresent och jag är heeelt in love. Så himla läcker och fin. Mateus har ju supermycket fint; tallrikar, skålar, kannor och bla bla bla. Men jag är i alla fall såld på denna modell och denna färg, så vi kommer ha väldigt kul tillsammans i många år framöver. Fast vem vet om jag råkar krascha den innan. Har ju trots allt lite klantgener i mig.

Nu ska jag kila iväg till min granne för en fika tillsammans med FirriZ. Imorgon väntar jobb, sleep over och på onsdag smäller det. Dagen med stort D. Dagen då jag en gång för alla ska återförenas med himlariket på denna eländiga planet. I'm going toooooooooo...
 
SMULTRONSTÄLLET.

Mellistips


Längst ner har jag skuren melon, sedan naturell lättyoghurt och till sist frysta hallon.

Toppade med lite granola, russin och mandlar.
Och lite kokosflingor. Såklart. Men hör och häpna, ingen kakao. Dock med anledning av att jag glömde den (så trött är jag alltså) och jag orkade inte gå ner och hämta det. Börjar redan få abstinens.

Conscious Collection

Även min blus från H&M hade kommit idag. Man baaa ååååkej allt på eeeen gåååååång. Fyndade denna på H&M:s onlinerea för 70 kronor. Har inte orkat prova den, men min magkänsla säger att den kommer att passa perfekt. Gillar att den är enkel och neutral, samtidigt som den har lite snirkliga volangmönster. Jepp, han är välkommen att flytta in i min garderob som för tillfälet huseras av en svart, fet insekt. Oklart om detta är en fluga med anlag för fetma, eller om det är en geting som mist sina ränder. Jag öppnade liksom dörren för den, men den försökte flyga genom taket så då stängde jag dörren igen. Pallar inte att man håller på och velar sådär.

Frukostskålar från Iittala

Är såååå trött. Jobbade från kvart i sju till ett idag vilket kan låta skönt, men låt er inte luras av tiderna. Det räckte gott för att få huvud och kropp att jobba åt två olika håll. När jag kom hem hade i alla fall mamma hämtat mina frukostskålar som jag samlat ihop till. Åtta Kelloggspaket blev fyra fina skålar. Tacka vet jag chokladflingeätarna i familjen. Nu har vi sex streckkoder igen så snart ska jag beställa hem fyra till, fast då till min lägenhetsadress. Vi har en salladsskål i samma serie som jag planerar att råna med mig, men mamma säger att jag inte får göra det. Så jag överväger om lite fängelse kan vara värt det ändå. Visst är de fina???? Ska bjuda alla som kommer och hälsar på mig på lite fil. Fast det kan bli dyrt, kanske. Så kokt vatten med en buljontärning. Eller en halv.

Cherry in the air

Jippiiii, äntligen har min Escada tagit mod till sig och flyttat hem till mig. Denna köpte jag från Tax Free när mamma och de skulle till Kreta. 399 kronor fick jag betala, vilket jag innerligt hoppas var billigare än butikspris. Annars kommer jag gå ner mig i en djup depression och förmodligen aldrig återhämta mig. Och då kommer det bli väldigt problematiskt eftersom parfymen kommer att sakna sin rättmätiga ägare.

Lax- och halloumisallad

Till middag idag gjorde jag en festlig sallad. Dels för att festliga sallader alltid är festligt, och dels för att min mamma och bröder äntligen kommit hem från Kreta. I salladen hade jag soyamarinerad laxfilé, stekt halloumi, salladsmix (med olika blad), majs, avocado, mango, melon, körsbärstomater, torrostade solroskärnor och matvete. Eller så var det mathavre, minnet sviker. Sedan ringlade jag lite mangobalsamico över, och kan ni gissa hur gott detta påhitt var???? Assååååå inte nådigt.

Nytt skal

Helt kär i mitt nya skal till mobilen. Hade ett ljusrosa också, men råkade tappa mobilen så skalet sprack. Så nu är det R.I.P på det. Än har jag kvar denna. Möjligt med anledning av att jag inte använt detta ännu. När - och om - jag vågar göra det återstår att se.

IKEA-wanties

Assååååå vill börja fixa, måla, planera, inreda och flytta redan nu. Men samtidigt vill jag inte skynda, för jag vet att jag kommer sakna det här så sjukligt mycket. Ett skafferi med alla mina favoritsaker. Ett stort rymligt hus. En mysig trädgård. Mitt egna rum. Buhuhuhu. Varför kan man inte både få kakan och äta den?? Detta är i alla fall vad jag planerar att köpa. Fast matbordet vet jag inte, måste se det i verkligheten. Det var åtminstone billigt, 799 kronor. Mina ledord, i så stor utsträckning det går, kommer vara stilrent och klassiskt. Med ljusgrönt, vitt och silver som genomgående färger. Men man vet ju inte, det kan ju hinna ändras femtusen gånger.
 

Städ-söndag

Hello amigos. Hela dagen har spenderats med massa fix och don. Varje dammråtta på både över- och nedervåning har massakerats av vår ondskefulla och mäktiga dammsugare. Sedan har varenda kladdpartikel gnuggats bort med hjälp av moppen. Förutom det har jag städat skåp, skafferier och lådor enligt mina städprinciper. Och mina stärdprinciper är att det som inte syns, det finns inte. Så ni kan ju tänka er hur det ser ut när man öppnar allt, hehehe. Den senaste timmen har spenderats i sängen med datorn i knät. Har mejlat, bytt teckensnitt på bloggen (wow) och kollat möbler till mig lägenhet. Ja, smaka på den meningen. Min lägenhet. Hur ofattbart som helst. Och om typ sexton dagar kommer jag att få tillgång till den. Det är siiiiiiiickt.
Mitt mellismys såhär på eftermiddagen.

Grillat och fotbollskrocket

Hallå. Nattbloggning på gång, crazy crazzzy. Lördagskvällen har spenderats på vår uteplats i sällskap av våra grannar. Jag gjorde en apagod sallad med diverse bladgrönsaker, mango, avocado, körsbärstomater, gurka, majs, fetaost och mangobalsamico. Till det fixade jag klyftpotatis som jag marinerat i olivolja, vitlök, rosmarin, chili, vitlökspeppar och citruskrydda. Sedan toppade jag det med flingsalt och torrostade solroskärnor. Sååå gott. Och lite grillad lax och halloumi på det. Namnam sa magen. Sedan har vi kört fotbollskrocket, som är krocket fast med fotboll. Sjukt kul!!! (Kanske för att jag uteslutande ledde och vann alla fyra varven). Efter det bjöds det på färska jordgubbar, grädde, mörk choklad och min chokladkesellablandning. Så himla bra lördag!!

Strandade valar

Åh vilket underbart härligt väder det har varit idag :)))) Vid halv tolv kom Firris och Sarresurre hit och sen cyklade vi ner till Sandviken där bosatte oss på en filt. Eller det råkade bli så att det mest var jag som låg på filten medan Miranda låg på sin sjal och Sara på sin handduk. Det var heller inte min filt bör tilläggas. Men snäll kan man vara i ett annat liv. Skåååååja. Vi hade det i alla fall jättemysigt. Vi badade och nu ska ni få höra gott folk - jag (alltså Emma Engström) doppade sig först (alltså före övriga badare) i sällskapet (alltså bland Sarresurre och Firren). Åh så stolt, måste bara säga det. Sedan spelade vi spel, solade, åt, fikade, pratade, matade babyänder och så. Vi matade dom med Tuc-kex, så ett hett tips till alla er som önskar locka till sig änder. Efter vår utflykt cyklade vi hem och sen har jag och Miranda varit ute på en springtur. Braaaaa daaaaag!!!


Frulletime

God morgon från oss alla till er alla. Oj, nu började jag längta lite till julen. Åtminstone till tjugofjärde december klockan 15.00. Hehe xD xD xD I alla fall, min kroppsligt inbyggda väckarklocka väckte mig 08.01 imorse, en minut senare än planerat. Men jag kan förlåta det misstaget. Klev upp i blixtens hastighet och började göra frukost. Ok jag besökte toan först. Det blev chokladbollsgröt i ugn. Hereeeeeguuud så gott. Så jag och min fader har suttit ute på altanen och ätit oss mätta på mina mästerverk. Ska börja fixa i ordning mig för om två timmar väntar badutflykt med mina homies. Tjaråå.


Zara Larsson igår

Var ju somsagt och kollade på Zara Larsson igår. Inledde kvällen med middag på Milano med Sara. Apagod räksallad!!! Sen mötte vi upp Miranda, jag shoppade loss på mjukglass (med lakritsströssel <333) och till slut traskade vi till scenen. Asså den rösten, åååh maaaaj gaaaad. Hur mysig kväll som helst och det är sådana dagar som muntrar upp i en dimma av massa jobb.

Ny favorit

Igår köpte jag mig ett nytt halsband från Ur & Penn. Tjugo spänn istället för 149. Asså jag gråter så värt det var. Gråtgråt. Åhhh älskar det!!! Är annars ingen flitig halsbandsanvändare, men nu är jag handlöst förälskad.

Mycket att fira

God kväääääääll!!!! Idag är jag glad glad glad glad. Det är fredag, jag är helt ledig i helgen, det har varit fint väder idag och bla bla bla. Men the main point är inte nyss nämnda klyschor, utan att jag kommit in på folkhälsoprogrammet på Mälardalens högskola i Västerås. Och inte nog med det, inom en timme lyckades jag också fixa ett bostadserbjudande på en pytteliten etta. Men hyran är jättebra, så jag kommer att tacka ja till den även om det innebär att jag kommer behöva klistra fast mig i taket för att få sovutrymme, eller äta ståendes på toalocket. Hihihihihihi. På kvällen åkte jag och pappa in till Barolo för att äta middag. Jättetrevligt och gott, synd bara att vi glömde megafonerna hemma. För det gick knappt att prata med varandra. Varenda kotte i Södertälje som hade lite för mycket av det goda i sig befann sig just DÄR just DÅ. Plus att vi satt millimeter från cigarettrökarna. Demonstrativt (som vanligt) gjorde jag en liten vägg av min filt och började galet vifta bort röken. Meeeenmeeen, det var mysigt och nu ska vi snart avsluta kvällen med en film på trean. Imorgon väntar ännu mer gosigheter så jag är glad glad glad glad som sagt. Ha det bra!
 

Jaaaaaa!!!!!

Satte mig direkt på altanen och började söka bostad. Med lite yoghurt- och bärtrifle.

Ikväll hade jag på mitt nya halsband jag köpte igår, och min nya älsklingskjol som ni antagligen inte ser på bild. PS. Så charmigt att mobilen alltid reflekteras i solglasögonen.

Delade på en bruschetta till förrätt.

Till middag tog jag ugnsbakad laxfilé med italiensk potatissallad och okänd vit gegga. God var den i alla fall.

Lyckostarna

Äntligen är tävlingen avgjord. Kan ju inte direkt säga att det kryllade med deltagare, men ett par tappra kottar bidrog med fantastiskt kloka hälsotips. Läs och njut. Så grattis till er!!!! :D Jag kommer att maila er om adresser, och sedan skicka checkarna så fort jag fått dom hemskickade till mig.

Kia
1. Lagom är bäst. Man behöver inte träna 7 dagar i veckan och leva på kesella, utan man mår som bäst när man kan unna sig saker också.
2. Se till att träningen och äta nyttigt inte blir till ett måste utan något du själv vill, då kommer träningen garanterat bli roligare. :)

Patricia
1. Sov ut emellanåt! Även om du kanske bara behöver 6 timmars sömn per natt för att må bra, så tillåt dig själv att sova ut ordentligt någongång. Ställ ingen klocka, låt kroppen vakna när den är ordentligt utvilad.
2. Stressa inte upp dig över småsaker, jag brukar bli stressad över att jag blir stressad, men försöker då tänka på hur illa det egentligen är? Går jorden under om du får dåligt betyg på ett prov? Nej. Dör du om du råkar missa bussen? Nej. Då är det ingenting att stressa upp sig över.

Ida Josefin

1. Att le ofta, även när man kanske inte känner för det. Det gör att man i längden blir gladare och lyckligare vilket är himla bra för hälsan.
2. Hitta stunder att koppla av. I våra stressiga vardagar är det superviktigt att vi hittar stunder när vi bara kan vara och ta det lugnt. Du kan koppla av med ett bad, tända en massa ljus eller sitta ute på balkongen med en stor kopp te och titta på stjärnorna. Små saker kan göra mycket.
 
Ellika
1. Ha roligt! Om man väljer att ha kul så blir man lycklig och då blir hälsan nådd, både mat och träning ska vara kul och det finns något som passar alla.
2. Inte stressa! Varken i vardagen, över resultaten, eller över jakten på det perfekta. Om man stressar över att lyckas vara så hälsosam som möjligt så har man ju missförstår hela grejen, då tänker man och fokuserar på fel saker och man få ingen bra hälsa.
 
 smile babe :)

Effektiv dag

Tjabba tjena hallå. Tidig uppstigning för stackars Emma idag. Började jobba sju och slutade två. Det var massor att stå i idag så jag satt ner max, alltså MAX, fyrtio minuter under sju timmar. Så tyck synd om mig även fast jag kanske inte är det värsta offret. Cyklade hemåt vid två och mötte mina grannar som höll på att leta efter någon skatt. Geocaching kallas det om ni har hört talas om det. Till slut hittade vi skatten men det var ingen skatt utan bara en IKEA-penna så att man kunde anteckna något. Så jag cyklade hem när jag märkte att jag inte skulle bli miljonär. Här hemma har jag förberett morgondagens matlåda och sen sprungit. Dövarmt, men när jag kom hem och gjorde sommarens bästa kombination (Ramlösa och Tropical fruits) så var allt värt värmen. Nu ska jag hoppa in i duschen. Ikväll väntar Zara Larsson och middag med Sara. Niceeeeeellervadååååå.


Nya ringar

När jag var i Norrköping gick jag bananas på rean. La bland annat beslag på dessa två ringar från Glitter. Den ena kostade 13 kronor och den andra 22. På frågan om hur värt detta var på en skala ett till tio skulle jag väl säga elva.


Tävlingen avgörs imorgon

Istället för att avgöra tävlingen idag, som det var sagt, har jag bestämt att förlänga den till imorgon. Så det är fritt fram att fortsätta tävla!!!!
 

KLICKA HÄR FÖR ATT VARA MED I TÄVLINGEN.

Kvällens mysoutfit

När jag skulle cykla hem från da picknick så hade det blivit lite småkyligt. Eller okej, eftersom jag cyklar i racerfart blir fartvindarna till och med minusgrader, så då tänkte jag att det kunde vara bra med en tjockare tröja. Ska däremot inte sticka under stol med att jag höll på dö värmedöden när jag kom hem. Jag hade bergis 59° i kroppstemperatur. Men det är sådant man får ta när man är proffscyklist. Tröjan kommer i alla fall från Lager 157 för femtio kronor (!!!) och shortsen från H&M. Brillorna, även de nya, kommer också från Lager 157 för femtio kronor. Värt assåååå. OCH NEJ JAG HITTADE INTE MIN KAM SÅ MITT HÅR ÄR INTE KAMMAT OKEJ JAG VET DET. Tack.

Kvällspicknick

På eftermiddagen tog jag min cykel och cyklade (nehe???) till Malmsjön för att ha kvällspicknick med Sara, Johanna och Louise. Jag hade med mig en laxsallad och sen efterrätt till alla. Hur mysigt som helst!! Alltså nu syftar jag på picknicken i helhet, det kanske inte var huuur mysigt som helst just att jag hade laxsallad och efterrätt. Jaja, vi smaskade på croustader med skagenröra, kex med ost och vindruvor, äppelmust, våra sallader, choklad och nötter. Sedan doppade vi oss ner till knäna, men mer än så vågade vi oss inte på. Hade i alla fall en jättebra kväll och det var kul att se annat än min soffa och tv som varit kvällssällskapet de tidgare dagarna. Hehe #foreveralone

Lunch i solen

Hej på er!! Var ledig idag, otroligt skönt eftersom jag gick miste om världens finaste dag i söndags. Så högre makter tyckte väl att jag lidit tillräckligt, blev ju utelåst i flera timmar igår dessutom. Så idag var vädret på min sida kan man väl säga. Passade på att äta lunch ute i solen, apahärligt. Dock kanske jag inte valde måltid efter väder, men eftersom kylskåpet gapade tomt fick jag ta vad vi hade. Ugnsbakad gröt med chokladsmak, naturell yoghurt med kokos och äppelskivor. Det var verkligen hur gott som helst, trots att jag överhettades och blev så varm att jag började steka ägg på magen.

D-Ö-D

Ååhhhhhhh, är helt slut. Började jobbet kvart i sju imorse, och vetskapen om att mamma och brorsorna då var på väg till Kreta fick mig att nästan (asså verkligen nästan) gräva ner mig själv. Har nu parkerat min arma kropp i soffan efter en härlig dusch. Och på magen har jag placerat en skål med hallon och banan. Laddar om inför tidig uppstigning imorgon med. Hoppas i alla fall ni har kunnat njuta av det fantastiskt fina vädret. Snyft.


Svar på frågor

Vilken är din favorit tå?
Hahaha. Ja, inte är det lilltån eftersom lilltåar har en tendens att se ut som snedvridna falukorvar. Så jag säger nog tån bredvid stortån eftersom den är så lång och ståtlig.

Vem är den starkaste på jorden? (Du får inte svara Magnus Samuelsson!)
Oj, vad svårt.. jag som tänkte säga Magnus Samuelsson. Då får det nog bli Pippi Långstrump.


Vad brukar du räkna innan du somnar på kvällarna? (Ifall du räknar får så är du otroligt mainstream..)
Puuuh, jag räknar inte får. Men jag räknar dock de timmar sömn jag förhoppningsvis kommer att få, och det är väl minst lika mainstream antar jag?? För att vara lite unik då så kan jag säga att det har hänt att jag räknat fönster i huset.

Vad är de tre viktigaste utseende faktorerna hos en kille? (Du får inte skriva att han ser ut som Magnus Samuelsson)
Hehe, ingen risk hörru. (Börjar tro att det är herr Samuelsson himself som skrivit frågorna). Jaja, förstod inte riktigt vad som menas med utseendefaktorer, men drar till med något: håret, ögonen, leendet.

Var tillbringar du helst...
En minut?
På toa när jag behöver.
En timme?
På en massagebänk med någon jävligt bra massör.
En dag?
På stranden, Gröna Lund, Stockholm eller mitt hus.

 En natt?
Gärna i en säng sovandes. Eller med en kompis. Eller två.

En vecka?
Utomlands, heeeelt klart!! Eller på äventyr med min familj.

Ett år?
Där jag har min familj och vänner och andra som betyder mycket för mig.
En livstid?
På den här planeten, i Sverige eller utomlands. Helst inte i fängelse.

Varför är du vegetarian? :)
För det första har jag inte direkt varit såld på kött. Och efter att ha tagit del av Äta Djur kändes det moraliskt rätt att avstå. Jag kunde helt enkelt inte fortsätta äta kött eftersom boken berörde mig rätt bra. Så jag bestämde mig för att bli vegetarian främst med anledning av den inhumana djurhållningen som förekommer i världens alla djurfabriker. Även fast jag inte kommer rädda alla djur genom att avstå, så är det mitt egna moraliska ställningstagande och ett sätt för mig att visa att jag inte accepterar att djurens villkor blir lidande på grund av att vi människor konsumerar kött i enorma mängder. För villkoren är under all, all, all, ALL kritik. Något annat som gjorde beslutet om att bli vegetarian enklare var min egen hälsa. Dels på grund av alla kända hälsorisker rött kött innebär, och dels för att jag inte hade någon lust att kalasa på alla läkemedel och tillväxthormoner som förekommer i djurmaten. Sist men inte minst har vi vår stackars miljö. Såååå... go green!!

 

Gifta, ligga, dumpa??
Taylor Lautner

Justin Bieber
Robert Pattinson

Taylor Lautner- gifta
Justin Bieber- ligga
Robert Pattinson- dumpa

Tro't eller ej!!


Härliga Norrköping

Efter tre fantastiska dagar i Norrköping återvände jag igår hem och tillbaka till verkligheten. Under min lilla visit har vi hunnit shoppa, äta god mat, hälsa på min faster, ta spring- och promenadrundor, bada i SPA-bad, sola, dricka mängder av kaffe oh fika gott. Att åka till Norrköping har blivit lite av en årlig tradition för mig, och jag älskar det. Men idag var det bara att ladda om för jobb x 2, först gräsklippning och sedan det riktiga jobbet. Ska snart krypa i säng eftersom jag ska jobba ett långpass imorgon. Kvart i sju till kvart i nio på kvällen. Zzzz.

Poolhäng och kexfika

Haft en superhärlig dag med pannkakslunch, poolhäng i solen, testsmakning av de nya Singoallakexen, god middag och slutligen TV-mys med popcorn och färska jordgubbar. Imorgon är en löprunda och shopping inplanerad. Skååååååjjjiiiiigt.


Pacific Merchants

Good morning!! Today I känner för att be a bit internationell, så therefore valde jag en title på English. Nu är jag i alla fall på väg mot Södertälje Syd för att hoppa på en buss som ska ta mig till goa Norrköping. Ska hälsa på min kusin och hennes familj och jag är såååååå taggad!! Dagens outfit idag blev jeans från BikBok, tröja från Hollister, flätat skärp från H&M och klocka från Daniel Wellington.


Glöm inte tävlingen

Glöm inte att delta i >>> TÄVLINGEN <<< där du kan vinna fem checkar på valfria Arla Wellnessprodukter. Klicka på länken för mer information.
Detta är ingen önskan eller en uppmaning.
Det är en beordran (fast med glimten i ögat, så räds ej)

I'm a mess

Nej, det här handlar inte om någon livskris där jag ifrågasätter meningen med livet eller vill beklaga mig över mitt tragiska liv. För a) det är inte tragiskt och b) jag har för tillfället inget liv. Hehehe nu skrämde jag er allt... Optimism var det ja. Men allvarligt, idag är jag trött ända in i benmärgen. Varje litet steg känns som en bedrift jämförbart med att bestiga Mount Everest. Jag började jobbet klockan sju, och eftersom jag var hemma från det halv tio PÅ KVÄLLEN igår så hann jag inte vara hemma särskilt länge. Idag var jag i alla fall hemma runt halv tre, käkade mellis och blev sen upphämtad av Firris. Vi åkte långt ut i skogen för att jobba ännu mer. Gräsklippning och fönsterputs. Serriiiiii idag har jag slitit mer än slavarbetare. Kom hem och kunde knappt gå, orkade knappt andas och än mindre tänka. Har åtminstone samlat krafter till att bädda nya lakan, duscha, packa inför min älskade och efterlängtade Norrköpingsweekend imorgon (fast mitt i veckan), dricka latte macchiato, kolla Allsång på Skansen, klippa tånaglarna, steka ägg och göra gröt, borsta gaddarna. Så fatta vad död jag är nu om jag var död redan innan jag satte igång med kvällsbestyren. Ujujuj. Detta hoppas jag kommer gå till historien. Bli en mytomspunnen legend typ. För tillfället chillar jag med Mac (han heter så) och ska snart sussa. Drömma drömmar om när jag petar bland tänderna med min Plackers. Ljuva grejer.

Nyinflyttat kap del II

Leopardtoppen var inte hela historien, även ett superfint pyjamasset fick sällskapa Leo hem till mig. Ååå hur myckäää kåsta detta kap rååå??? Ah det ska jag tala om för er, jo hundra spänn liksom. Sååå fint!!! Min pappa trodde till och med att det var en - jag citerar - "aftonklänning". Jag ba ja typ.


Fast så var den inte det. Trolololol.


Nyinflyttat kap

Hittade denna korta leopardblus med knytning (säger man så? Eller tänker man bara på en snyting?)i midjan på H&M:s rea. Åttio spänn och jag baaaa eeeeh gimmeeee gimmmmeee. Okej ne så var det icke. Lugnt och sansat klickade jag hem den. Så nöjd!!


Dagens lunch

Hade över lite quinoasallad, så jag använde resterna och stekte till lite quornbollar samt gårdagens sallad. Lite keso på det och naaaaaamnamnamnam. Nu är jag hemma efter en fullspäckad dag med massa jobb och annat. Ska hoppa i säng och ladda för en ännu JOBBigare dag imorgon. Snaaaark.


Gudomlig cheesecake

Jag kom på att jag bara lagt upp en bild på Instagram, men glömt att uppdatera mina tusentals (för att inte tala om miljontals) bloggläsare om världens godaste cheesecake. Eftersom min mamma verkat vara lite rastlös under hennes semestervecka så har hon gått all in och bakat för kung och fosterland. Ja hon har bakat som om det gällde hennes liv. Pavlova, Key Lime Pie, jordgubbscheesecake, chokladbollskaka. Allting har varit huuur gott som helst men man bah asså snälla vill du göda ihjäl dina barn?!??! Denna serverades i alla fall på lillebrorsans födelsedag tillsammans med sin släkt (jordgubbarna och grädden). Har inte reeptet här men om det är någon som vill ha det kan jag lägga ut det häääääär :)
 

TÄVLING!!!!!

Jag har fått möjligheten att fixa en tävling tillsammans med Arla Wellness. Hur kul som helst!! På ett naturligt sätt hjälper produkterna till att balansera magen och stötta immunförsvar såväl som benhälsa. I utbudet finns många variationer av mjölk, yoghurt, drickyoghurt och fil, alltså finns det en kompis för alla. För att delta i tvälingen behöver du göra följande:
 
Kommentera dina två bästa hälsotips. Glöm inte att lämna mejladress så att jag kan kontakta vinnarna. Vinnarna utses den 10:de juli.
 
Jag kommer att utse fyra stycken vinnare, och varje person kommer att belönas med fem stycken checkar som gäller på valfria Arla Wellnessprodukter under sommaren. Det är endast tillåtet att delta en gång per person. Varje check är värd ca 20 kronor.


Så vad väntar ni på???? Kör igång och tävla!!!

Ställ en fråga

Tänkte köra på en liten frågestund för skojs skull. Så om ni inte ställer någon fråga kommer jag att hitta på massa frågor till mig själv och låtsas att det är anonyma läsare som vill veta allt om mig och mitt spännande liv. Som till exempel hur rädd jag var att stå vid det där stupet.

Fyndat en jacka

Tro det eller ej, men igår köpte jag mig en ny jacka på loppisen. Den var i princip oanvänd och kommer från Sportswear of Sweden. Fastnade direkt för den och den mintgröna färgen. Tyckte dessutom att det var lite roligare när den var en dra-över-jacka istället för en typisk dragkedjejacka. Perfekt att ha regniga dagar eller som vindjacka när man är ute och springer. Men det allra bästa var ju att jag bara behövde betala femitolappen för den.

Matbloggstoppen