Skön dag

Marknadsföring och UF är de enda lektionerna idag - hur skönt??? Sen blir det snabbt hem och hämta caren för att sen åka till Friskis med Sara. Idag står dans fuego på schemat, och efter det medel puls, gympa alltså. Kulkul!! Dessutom är det god lunch i skolan idag, hurrahurra!!


Skofavoriter från H&M

 
God morgon alla pigga och mindre pigga. Jag är någonstans mittemellan idag. Har sovmorgon men klev upp tidigt ändå, slipper stressa då plus att jag hinner plugga matte. Tänkte att jag också kunde passa på att tipsa om lite skor från H&M. Bootsen i vänstra hörnet kanske är mer till hösten, men fungerar ju nu också så länge det inte är plaskblött ute. Resterande rackare passar ju när värmen börjar komma och gud vad jag längtar!! Är dessutom lite svag för ballerinaskor med nitar där fram, tycker att de är apasnygga. Särsilt till ett par svarta stupisar och en fet väska. Åh nu kan våren verkligen ta och komma. PS. Sommaren är också välkommen DS.
 
 
 

Välj coolhydrater

Då var det dags för nösta tema - kolhydraterna. Vet egentligen inte vad jag gör här när jag borde blåsa håret och läsa engelska, men den frågan kommer vi aldrig få svar på. I alla fall, fokus!! Kolhydrater är ju väldigt omtvistat - äta eller inte? Det finns ju dieter så som LCHF där man i stort sett frossar i fett medan kolhydraterna till stor del är uteslutna. Personligen skulle jag inte testa på den eftersom framtida konsekvenser av ett ökat fettintag ännu är osäkra.
 
Kolhydrater är snälla mot vår kropp, i rätt mängd och av rätt kvalitet. Därför kan det vara smart att då och då välja medvetet. Först och främst, vitt bröd är ur hälsosynpunkt ett big nono. Surdegsbröd eller åtminstone bröd med hela fullkorn är att föredra. Låt er dock inte luras av den förrädiska mörka färgen på brödet, jag har flera gånger lekt detektiv och upptäckt att vissa inte ens är nyckelhålsmärkta plus innehåller mindre trevliga ingredienser. Så använd er läsförmåga, haha.
 
Gröt är ju ett väldigt bra sätt att starta dagen med eftersom den är mättande och är en bra källa till kolhydrater. Däremot kanske det kan vara smart att byta ut mannagrynsgröten mot havregryn. Att sedan generöst ösa på med sylt - som lika gärna kan heta geléaktig socker med fin färg - är en lätt fälla att hamna i. Men gröt fungerar utan sylt, tro det eller ej!! Jag brukar ha i skivad banan, russin eller mjölk som jag sedan sötar med honung. Sötman får du fast från mer naturliga källor. Om du dessutom kryddar loss med kanel eller kakao blir gröten också ganska trevlig att äta.
 
Sist men inte minst, le paaaaasta. Vita snabbmakaroner hamnar typ högst upp på svarta listan. Välj i så fall fullkornsvarianter. Eller så väljer du mathavre, supergott och nyttigt! Alla fördelar med fullkornen finns bevarade, plus att man får i sig massa lösliga kostfibrer. Passar utmärkt till både fisk, kött och fågel plus att den även gifter sig fint med pastasallad. Alltså pastasallad utan pasta dårå.
 
Japp, nu var fett och kolhydrater avklarade. Kommande teman blir protein och även sötsaker. Håll utkik med kikaren!! :D

Glossybox till moi

Hej hallå där!! Boxen gick jättebra, så nu är jag värvad till svenska boxningslandslaget om sådant existerar. Kom hem och möttes av ett litet paket från Glossybox adresserat till prinsessan Emma!! :D Det var nämligen en kampanj tillsammans med Geisha, så mamma köpte choklad och jag tog priset. Det är så vi jobbar kompisar. En trevlig kvällsöverraskning helt enkelt.


110 procent njutning

Det är sådana här stunder på dagen som äger. När man får blanda ihop en egen middag på tallriken. Det är lite som att köpa lösgodis när man var mindre. Gårdagens middag blev räkor i mängder, ägg, avocado, körsbärstomater och keso. Mums dom där lipiderna och aminosyrorna smakade smaskigt.


Lite av dagens

Ah men tja. Dötråkigt väder, usch och fy och blä. Det positiva är i alla fall att jag nu befinner mig på en buss på väg mot stan för att möta upp Sara. Sedan blir det box. Åh det bästa träningspasset tycker jag för jag gillar att slåss och kriga. Haha driver men man känner sig så cool och stark liksom. Over and out från er Tyson. En fin liten bild på lite av dagens outfit dessutom. Ne nu ljög jag, fyra stycken!!!


Dagens mysterium

Två gånger har jag fått sms med påminnelser från Folktandvården. Man ba whaaaat?? Att jag inte har någon inbokad tid är ju ett problem, men att jag blir kallad för Zac och Mio är väl ännu värre?? Tycker lite synd om Zac och Mio nu som bergis kommer att missa deras tider eftersom jag fick båda deras sms. Vad känner jag inför detta? Svar: moahahahaha.


Skjortan har kommit

Men den ska tillbaka. Japp jag är helt förstörd och alldeles proppfylld av sorg. Min plan var att den skulle kunna matchas med mina stickade tröjor som på bilden nedan, men att det var en skjorta à la luciaklänning i olika material på armar och rygg var ju ingen höjdare. Dessutom var den elektrisk och slickade min rygg värre än vad än snigel slickar marken. Brrrr. (Ett rysnings-brr inte ett frysnings-brr)


Behöver träningsskor

Är i livshotande stort behov av nya träningsskor till gymmet. Mina nuvarande gav mig fasliga skavsår och annat obehagligt efter x antal kilometer på löpbandet. Dessutom är dom fula och små. Kollade lite på Inter Sport innan jobbet men det blev ingen kärlek där. Mina krav är inte särskilt stora, bara att de ska vara snygga, nätta, smidiga, behagliga, tåla att springas i, absolut inte klumpiga, inte äckligt dyra, bra kvalitet, helst färgstarka men svarta fungerar också. Så har ni något tips på skor som matchar min snälla kravprofil??


Dagens mysterium

Vad hände med ögonbrynet liksom??
Jag har två teorier:
1) Hon låg ute och solade på det bruna gräset så trädgårdssnubben som klippte gräset såg henne inte och råkade klippa en strimma i ögonbrynet.
2) Hon råkade kladda mascara på ögonbrynet och eftersom mascaran var vattenfast såg hon ingen annan utväg än att raka bort kladdet.

Men vad vet jag?? Detta var bara högst tänkbara teorier.


Datasnillet skriver

Obs! Detta inägg skulle upp igår.
Hela dagen idag har varit en riktigt slappardag, men en behövlig sådan. Har spenderat en stor del av dagen framför mina datorer - ja ni läste rätt!! Men inte för att spela CS eller vad man spelar nu för tiden, utan för att föra över alla bilder från gamlingen till min Mac. Närmare 20.000 st så det tog sin lilla tid. Har dessutom återställt gamla mobilen som numera är i min lillebrors ägo. En riktig teknikdag hehe.

Dessutom har jag slagit rekord i bastubadning tror jag. I 80 grader satt jag och läste min bok i minst en kvart. Sen rann jag ut som en svettpöl. Het kväll alltså. Dricker dessutom te nu = eftersvettningarna går ett steg längre.


Mummaaaaa

Det blev en mysig liten brunch i förmiddags, så till lunch/mellis blev det bland annat ett rostat bröd med keso, pesto och lagrad fårost. Så sjukligt gott att mina smaklökar grät glädjetårar. Ett hett tips från coachen är keso och pesto, bästa vänner är vad dom är!!!

Fett bra alternativ

Man kanske inte tänker på det, men de små valen i vardagen får i längden ganska stor betydelse. Därför är det ju riktigt einsteinsmart att välja medvetet. Denna gång tänkte jag tipsa om alternativ till fettkällor, som är mycket bättre och ofta godare. Istället för glass är ett tips att byta ut det mot lättkesella med honung. Minimalt med fett i första hand, men desto mer protein. Dessutom är det sjukligt - och då menar jag sjukligt - gott att blanda i valnötter eller kakao.
 
Vad gäller smörgåsmargarin tycker jag inte att Lätta eller Lätt & Lagom är något vidare bra alternativ. Visst innehåller de mindre kalorier, men detta kompenseras med läskiga tillsatsämnen. Därför är det ett bättre alternativ att välja exempelvis Bregott och istället äta det med måtta. Något som är ännu bättre är att mosa avocado på sin smörgås och sedan salta med örtsalt. Ger samma känsla som smör men innehåler nyttigare fetter och känns dessutom fräschare.
 
Att äta nötter är en bra källa till fett, men det gäller att passa sig när man är ute och busar i Icas nöthyllor. Att välja torrostade/saltade/honungdraperade nötter är inte direkt det optimalaste valet. Naturellt ska det vara i så fall. Mandlar är dessutom supergott att äta som det är eller blanda i yoghurten.
 
Jag vill dessutom upplysa världen om att detta inlägg inte är meningen att framställa mig själv som hälsogurun herself. Jag äter också smör på mackan, unnar mig billig glass och äter saltade nötter. Detta är mer tänkt som inspiration till alternativa vägar för alla som kört fast i samma gamla hjulspår. :D

Godmoooorgon

Hej hopp på er. Ligger i Annies soffa och drar mig, den enda vakna ännu hehe. Hade en jättetrevlig gårdag med god mat, roliga filurer och flera lekar. Efter det var vi som sagt på Tivoli och dansade loss på ett smooockfullt dansgolv. Dagens planer blir att försöka ta ikapp lite i min engelskabok och sedan ladda inför en ny skolvecka. Kan behövas liksssom.


Snittar mitt i natten

Mina fötter är döda. Och jag är trött. Hemma efter ett äventyr på Tivoli i Stockholm, superkul!! Nu sitter jag, Annie, Firren och Sara i Annies kök och äter lite snittar. Snart väntar sängen - godnatt!!


Fixat och trixar

Kvällens present klar. Dags att ta en rush in i min dusch för jag vill ju inte lukta usch.


Skidmys

Efter vår otroligt goda frulle försökte vi plugga lite. Hann läsa tre och en halv sida engelska på mer än en halvtimme, applåder!!!!! Sen drog vi ut och åkte skidor vilket var jättekul bortsett från att mina skidor hade nada glid. Dock lät dom som racerbilar vilket var lite skojigt. Nu har jag ätit lunch och ska strax sätta igång med förberedelserna inför kvällens äventyr. Annie har fyllt 18 vilket innebär middag och lekar hos henne innan vi tuffar vidare mot Stockholm med tåget.


Kvalitetstid med amigo

Tjena snebena alla morgonpigga. Gårdagen spenderades med Firren. Vi avnjöt vår exemplariskt goda pizza gjord av pizzamästarna themselves. Sedan blev det filmmys framför Hyptnotisören tillsammans med nötter, frukt och mörk choklaaaaad. Väldigt bra film trots att den var så läskig så att jag tilltog knep som att kolla genom min gaffel och genom mobilkameran. Hehe det gäller att vara smart :D


Film i skolan

Sitter på bordet i skolan och ska kolla film. Min mage har en jädra orkester och spelar många fina brumlåtar. Men som tur är så är det snart lunch!! Tomatsoppa it is, gott hoppas jag. Hejdå nu missar jag alldeles för mycket av filmen inte bra inte bra.


Ne men heeeej

Hej från mig som sitter på ett tåg som har stoppsignal. Tänkte bara upplysa alla oroade att jag fortfarande lever. Gårdagen däremot var kaos typ. Sålde toast med företaget hela jäkla eftermiddagen. Skit mycket folk och sen kom massa civilpoliser från ingenstans. Åkte till stan efter skolan och handlade lite inför helgens festligheter, hehe. Jobbade och åkte hem sen, gröt till middag, spektakulärt måste erkännas. Sen var det bara plugga som jag lyckades underhålla mig själv med nästan tre timmar. Fy. Fan.


Vilken kock

Eftersom jag på senare tid blivit en varm förespråkare för minskad köttkonsumtion (åååh vad jag låter präktig) så blev det egengjorda laxbiffar till middag igår. Dessutom gjorde jag panerade torskfileer till mina bröder eftersom de inte skulle uppskatta mitt huvudsakliga mästerverk. Vilken kock, och vilken syster!!! Väldigt goda trots att det blev lite mycket lime, men det var ju faktiskt receptets fel, inte mitt!! Observera att tallriken nedan inte är min utan serveringsfatet haha.


Nya skal

God kväll!! Ligger i sängen med mörbultade fötter. Körde ett lågintensivt men långt pass på gymmet med dåliga inneskor. Väldigt dålig idé kan snillet konstatera. Började med en halvtimmes joggning i medeltempo, tjugo minuters powerwalk, sen återigen joggning i en kvart och sedan powerwalk i tio minuter. Efter det jobbade jag och sen blev det äntligen hemgång. Börjar snart glömma hur man hittar hem ju!!

Dagens trevliga överraskning var att mina mobilskal anlänt!! Dock var ett skal fel, så istället för en charmig färgklick blev det Kinas nationaldräkt. Jo men tack för hur sugen är jag på att returnera ett tjugokronors skal tillbaka till Hongkong? <--> Så sugen.


Daggmaskbajs

Nix jag har inte blivit överkörd av en traktor och ramlat ner i diket och blivit uppäten av daggmaskar och sedan daggmaskbajs som sedan blev jord så nej det är alltså inte mig ni använder som gödsel till era gräsmattor. Bra då var det utrett. Sitter just nu och ska ta tag i min engelskabok. Död åt den. Roligare inlägg kommer, be prepared!!


Lite skidor

Har njutit av dagens fina väder med skidor på fötterna. Hade dock inget glid så det blev mer en promenad med skidor på, haha. Ändå skönt att vara ute och låtsas att man hänger med Enhörnas skidelit. Ska försöka ta mig ut imorgon om gudarna bjuder på liknande väder. Måste älskas!!!


Fina vinterland

Hallååå. Underbart väder ute och har smått ångest över att jag inte hunnit ta vara på det ännu. Har läst min engelskabok och storstädat övervåningen och är äntligen klar. Nu blir det lite mer plugg innan jag ger mig ut med längdskidorna. Later!!!


Final countdown

137 dagar. 137 jäkla dagar. Minus alla lov och helger. Och studentskivor. Och mösspåtagning. Och studentbalen. Alla förberedelser. Längtar sönder, varenda liten cell i mig längtar sönder. Fatta vad stort!! Snart komplett vuxen, ett liv som väntar på mig. Orört och oskyldigt. Det väntar. Och jag är på väg!!!!


Om nom

Om nom betyder gott på latin. Tog en skaldjurspasta, oerhört god men nu är det kaos i magen. Alltså jag är proppmätt, därför kaos. En trevlig kväll där vi diskuterat min framtid med en stenrik man och massa andra bra grejer som kommer att hända mig. Hehe. Heh.


Äntligen helg

On my way till Caesars, fredagsmiddag med mor och bror. Det rimmar. Var på gymmet med Sara innan dess. Hahah fett ovärt typ men jättekul. Kom hem, duschade och lämnade in ett litet arbete. Ha en fin fredagskväll!!


På lektion

Vi har inte gjort något vettigt ännu. Börjat en ny kurs, internationell ekonomi. Jo vi har lånat böcker och jag la beslag på den finaste boken. Yes!!! Moahaha. Vi kan låtsas att jag sitter och dricker kaffe på lektionen med det gör jag inte oj nu börjar det hejdå.


Formex igår

Hela gårdagen spenderades på Formexmässan, väldigt intressant och inspirerande. Särskilt eftersom jag är knäsvag för shabby chic, och sådant fanns det gott om. Hade en dötråkig eftermiddag som spenderades med plugg. Jag är ju en liten pluggfrukt så då måste man göra sina läxooor.


Hittegods

En tjuga på marken igår och en bussremsa idag. Snart kan jag försörja mig på markletning och kanske gå i pension!!!


Chokladmuffins med hallontopping

Åh så gott!!! Hade i fyrkornsflingor (fullkornsråg, -vete, -korn, -havre), en liten mosad banan, ett ägg, en skvätt mjölk, linfrön, mandelmjö, kakaol och pyttelite vaniljpulver. Sen in i micron 2-3 minuter. Toppingen gjorde jag på soyayoghurt och mosade hallon. :D


Vardagslyx

Duschat och sedan har jag bara suttit i soffan, druckit te och läst Metro (pensionärspoäng = mer värda än vuxenpoäng). Nu har jag ålat mig längst under alla täcken och överkast och ska läsa min nya Topp Hälsa. Lång sovmorgon imorgon dessutom, men har mycket att stå i så det blir upp med tuppen. Om jag ändå hade en!!


Hej från toan

Två flugor i en smäll här. Efter en seg dag i skolan stannade jag kvar (inte bibblan!!!) och läste i min engelskabok. Har lovat mig själv en ansiktsbehandling när den är färdigläst så nu köttar jag igenom den :D Jobbade sista dagen på en vecka och blev sedan upphämtad av Firren och Sara och så åkte vi till Friskis. Helt ok dag men väldigt trevlig kväll. Notera det i era anteckningsböcker - trevlig kväll!!!


Färgfylld vår

Åhléns lanserar i samarbete med Pridefestivalen en ny serie inredningsartiklar. Fint gjort. Haha nejdå men inredningsexperten har spanat omkring i Åhléns högkvarter och observerat färgchocken. Jag gillar det faktiskt, dock kommer jag aldrig att transformera mitt rum till en regnbåge med fyra väggar. Men erkänn, den ljust turkosa pallen var ju hur cool som helst!?


Plugga bort din sura min

Haj på er hajar. Återigen befinner jag mig på bibblan, denna gång endast för att fördriva tjugo minuter innan jobbet. Stannade kvar i skolan och gjorde klart en grej och sen gjorde jag nästan klart en annan grej. Så det var ju nästan bra. Efter jobbet ska jag ta mitt pick och pack och rulla till Friskis. Hajdå hajar.


Gåt

Det var så gåt at jag glömmde hur man stavar för ala bokstever bara åker omkigngn.


Hej från bussen

Har pluggat, nåja åtminstone befunnit mig på biblioteeeeket, och jobbat lite. Asså jag jobbade inte på biblioteket, utan jobbade som mammorna och papporna gör. Städade omkring och lyssnade på deppiga svenska hiphop låtar. Grejer det alltså. Ska få i mig något när jag kommer hem, vad det blir är ännu okänt. Eftersom den förväntade halvfabrikaten inte lockar blir det nog trolleri från min sida.


Duktiiiii Emma

I min desperation att slå ihjäl denna halvtimme av väntan kan jag passa på att visa er hur fint jag städat i mitt rum. Ni har ju ingenting att jämföra med men tänk er en obäddad säng, en ondsint dammråtta, lite vilsna krämer och en efterbliven julgran på detta så har ni en bra före bild. Nu är alla dammråttor gömda under sängen och krämerna infångade i ett skåp. Bra städtaktik.


Trött som stryk

Sitter på en stol belägen i nordvästra delarna av Södertälje sjukhus. Har tagit min näst sista pollenspruta, fatta lyckan!!! I jag vet inte hur många år har jag tagit den jäkla sprutan och nu är det över. Klar. Done. Okej snart men jag tar ut glädjen i förskott. Efter detta blir det en promenix ner till stan för att plugga på biblan och sedan jobba. Dessutom är jag trött efter gårdagens tidiga uppzzzzz...


I bilen

Hallå pysslingar!! Hela dagen har spenderats på Boda Borg med ett härligt sällskap. Det blev oavgjort vilket innebär att mitt lag inte förlorade hihi. Tacobuffé var dagens höjdpunkt och sönderkörda händer dagens lågpunkt. Men en grym dag med nitton klarade banor, hur grymt???


Chocolate foreveeer

Haha som ni kanske förstår var det icke JAG som skrev förra inlägget. Spelet är ännu inte slut men jag torskar nog. Vi har dessutom hunnit avnjuta en underbar efterrätt, gottis!!


Bästa kvällen i mitt liv!

Hej vänner, familj och släkt! Nu sitter jag här med Miranda och Sara och bästa Ellika. Vi spelar lite spel så här på kvällskvisten och jag är verkligen överlycklig. Jag tror jag kommer förlora dock.

Visste ni att när jag var liten så vågade inte jag gå inte på Shell. Shell är så läskigt. Det är läskigt men bara eftersom det påminner mig om Kjell, den scary killen!

Tänkte bara tillägga att jag älskar mina kamrater vid detta bord ni är underbara. Kyssar. Hoppas det blir lite Happy ending ikväll!!


Let the game begin

Om ni oddsar på mig trillar cashen in. Inte för att jag är en lågoddsare utan för att jag kommer vinna!! :D


Galen dag jao

Puh ligger i sängen men kan ändå inte pusta ut. Har matte och engelska att göra innan kvällsbesöket anländer. Har sprungit runt och städat idag, haft julgransplundring för min lille gran, ersatt den med tulpaner, pluggat, pluggat, pluggat, skottat snö, handlat inför ikväll, mailat och massa sånt. Min hjärna är alltså mos just nu. Men imorgon blir det Boda Borgäventyr så bara att hålla ut!!


God morgon

God morgon alla vakna och sovande. Har precis avslutat min mycket goda frukost bestående av naturell lättyoghurt, linfrön, mandlar och hallon + rostad rågsmörgås med mosad avocado och chèvreost - så gott!! Till det drack jag choklad- och chilite med fem liter mjölk i. Hehe så det smakade varm choklad. Hörs senare idag, eller så gör vi inte det. Hejdååå.


Så jäkla gott

Älskar att blanda ihop det allra bästa på en och samma tallrik. Åååh bästa fredagsmiddagen!! Att jag dock avnjuter den ensam är en annan femma.


Fredagsmys på gymmet

Tja alla läskunniga.
Äntligen helg!! Vad innebär det? Svar: långa toabesök då jag glömmer bort tiden med paddan. Och plugg, så det både räcker och blir över.

Helgen inleddes i alla fall med ett besök på Friskis med Firren. Ett litet lekpass var precis vad vi behövde, haha. Nu har hon dessutom skaffat kort där = hurraa!!! :D Står för tillfället utanför Konsum och bloggar med samhällets bottenskrap. Känner det på lukten. Om ni undrar varför jag inte flyr fältet så väntar jag på min träningskompanjon som shoppar loss på Konsum.


Jag är jätteduktig

Och pluggar massa matte. Det slår gnistor i min hjärna!! Okej jag I wish. Blev distraherad av instagram. Seg jag vet!! Men gör en god sak för världen och följ mig på emmaengstroms så hamnar ni i himlen. Garanterat!!


Du kan bo här

Helt OK. Funkar liksom. 399 kronor från H&M - men eftersom jag är genial så anmälde jag mig till deras nyhetsbrev och fick 25 procent rabatt. Trehundra riksdaler alltså. Helt klart värt!!!


Till bebin

Hallåhallå!!
Premiärbloggning med bebben, tänk att hon redan mognat för sådant!! Haft en lååång dag i skolan, efter det åkte jag ner till stan och handlade två skal i väntan på de fyra andra som snart borde invadera min brevlåda. Och ett repskydd för att skydda henne från mina klantigheter. Sedan jobbade jag lite och nu sitter jag här, med tusen saker jag borde göra, men vill ju inte lämna min nyfunna kärlek!!!! Hoppas min mattelärare tar det som en godtagbar ursäkt.


Perfection

Farbror Mac har fått en kompis. Bebi har kommit och min lycka är up in the sky!!!!!! Wehoooo :D Dock darrar mina händer efter boxningen med Sara så jag missar typ knapparna. Hihihi!!!


Bäst på tv

Yoyoyo!!
Skolan började idag, är redan skoltrött men försöker peppa mig själv med att det snart är över. Dessutom försöker jag se ljuspunkterna i vardagen, som att få lunchen lagad och att ha ett eget skåp som man kan öppna och stänga lite när man vill. Det är något som icke bör underskattas.

Väl hemma blev det plugg inför provet imorgon. Mm duktigt. Har väntat på besked angående Bebi och hon kommer nog imorgon. LOVE!! Vad mer??? Hade vilodag så har varit ute på en promenad med brorsan. Nu sitter jag i soffan med en stor kopp choklad/chilite och väntar på Så blev vi svenska Hollywoodfruar. Åh bästa!


Face and body

Sista dagen på lovet!!! Men känns inte så farligt att börja, har ju massa lov, födelsedagar, fester, event och student att se fram emot - för att inte tala om vårvädret!! :D Idag har jag varit på stadsäventyr, lunchade sushi med mamma och brorsorna, ja M-U-M-S på det. En ny ansiktskräm, ansiktsmask och bodylotion inhandlades för den som bryr sig (jag). Kom hem och kollade på hela Ondskan eftersom vi ska ha prov om den på onsdag. Var seg som en kola men åkte till Friskis ändå. Väldigt skojsigt!! Det var den dagen. PS imorgon borde min bebi komma!!!!


Skönhetsbibeln

Ska strax krypa ner i sängen. Haha där lurade jag er. Jag ska inte krypa ner i sängen som en hund på alla fyra. Jag ska gå med två fötter och sedan sätta mig för att därefter inta liggande position. Sällskap får jag av Skönhetsbibeln som jag lånade hem från Kia. Det kommer bli en trevlig stund.

Dagen med tre ord - vaknahosKia, pluggamedLouise och tränatillssvettenrinner. Tre ord!!! ;) Sleep tight mina myggor.


Oj, så kan det gå

Bestämde mig för att göra tvärtemot vad jag brukar och inte hålla i mina slantar så hårt. Så jag slog äntligen till på en iPhone, en femma dessutom. Borde komma hem till mamma (jag är dess mamma nu) om någon dag och jag längtar sönder!!! Äntligen slipper jag ha låtsasbarn, pappas iPhone = adoptivson, Firrens iPhone = adoptivdotter, Emmas iPhone (hon har ej godkänt det) = fosterdotter, Saras iPhone (hon vet ej om det) = bonusbarn. Men nu har jag blivit på smällen med en äkting!!!! Hihihi jag är glad! :D

Dessutom tyckte jag att jag behövde belöna mig själv för att jag varit så duktig och kört all in i sann kyrkoråttsanda så då beställde jag en ny skinnjacka och en skjorta med dekorativ krage från H&M. Om ni undrar vad som hände med den förra skinnjackan jag beställde, don't even ask.. Och eftersom delad glädje är dubbel glädje så delar jag nu med mig av mina kap. Åh jag känner mig dubbelt så glad nu!

Årsresumé del 4

Sista delen. Phu jävla heltidsarbete, men äntligen klar!! :D

Oktober - Åkte till Málaga tillsammans med min spanskagrupp och bodde hos en spansk tjej. Hade en riktigt härlig vecka med sol, bad, enformig Burger Kingmat, nattliga bravader, studiebesök, glass och promenader.
Oktober - Vår officiella mötesplats. Här fick man spendera många minuter tack vare alla som alltid kom sent. Haha, Spaniens mañana,
Oktober - Tagen av min kompis vid La Alhambra i Granada. Dum som få hade jag klätt mig i jeans på morgonen för det var molnigt och småblåste lite. Och jag hade inte, notera inte, utrustat mig med shorts. Så jag hade inget annat val än att dö i plågor.

Oktober - Sa byebye blondin och välkomnade en kastanjebrun toning. Blev jättenöjd och trivs bra, plus att det är enkelt att tona hemma själv när färgen börjar bli allför ondsind.
Oktober/November - Förgjordes nästan av plugg. Spenderade dessutom otagliga timmar i skolan på övertid. Synd att man inte får extrabetalt för det. Men bet ihop och gick sedan på jullov nöjd men sliten.
November - Åkte till Ikea och handlade lite. Åke hem direkt och monterade lite. Sedan julpyntade jag även lite. Allt detta lite blev ganska bra till slut.
November - Hade Öppet Hus på skolan där vi ställde ut med UF-företagen. Vi fick sälja våra första toast, wehooo!!:D
November - Tur-Nisse var i farten och jag vann en sprillans ny jacka från Didriksson. Hur glad var inte jaaaag??? Har använt den flitigt i vinter och den har aldrig svikit. Älskling♥

December - Var på amerikansk middag hemma hos Ellika. Hon hade gjort supergod mat och massa mumsiga efterrätter. Sedan körde vi julklappsspelet och mörkerkurragömma i hennes enorma hus, åh haha!

December - Firade jul om ni missade det. Kollade lite Kalle, åt god mat och sånt som man brukar göra på jul.

December - Drog till Björnrike med världens bästa Miranda (Firren om ni blir förvirrade) och hade det underbart. 

December - Höjdpunkten under årets alla tolv månadet, fick rida häst utan att någon höll i den!!! Så lycklig som ni kanske ser.
 
Året avslutades med grymma människor och grymt god mat. Att 2013 inleddes med ett grymt illamående och huvudvärk var ju inte lika.. grymt. Summan av kardemumman är att jag har hunnit med massor av roliga saker. Första utlandsresan utan päronen, körkort, drivit hobbyverksamhet, startat UF-företag, fyllt 18, äntrat krogen, blivit vän med mitt hår, rest ännu massa mer, ridit pålle och växt. Både någon centimeter - men främst som människa. Tack alla som varit med och gjort 2012 till mitt absolut, i särklass, bästa år någonsin. :D
 
 

Nu till Heron

Brådis. Sitter på toa. Måste gå hejdå.


Good for me

Hallå skeppsråttor!!!
Emma signar in. Har precis avnjutit en lunch från paradiset. Ruccola, smörstekt sparris och champinjon, räkor, kräftor, majs, avocado, tomat och paprika. Till det gjorde jag en citron- och basilikadressing på turkisk yoghurt. Min aptit och kökskreativitet är alltså tillbaka.:D Hurra för det.

Gårdagen spenderades ute i det fina vädret till fots. Först en PW med stavar med gubbarna (lillebröderna) och efter lunch en mysig promenad med Sara. På kvällen åkte jag och familjen och kollade på Sune i Grekland. Den var ju skitbra!!!

Nu till idag (ojoj inlägget spårar i längd inte OK). Har städat massa och ätit lunch, ja det var det. Ska strax ut och rasta mig själv på en springtur och ikväll blir det nog - jag understryker NOG - Hobbit med Kia. Om ni överlevde denna massa med text finns min lunch till allmän beskådan här nedan.


Passion för passionsfrukt

Tjo I'm here för att stilla ert begär av att ta del av min otroligt händelserika dag. Skulle egentligen följt med Emmis och Saris till Stockholmis med är fortfarande inte på topp plus att jag hade en hel del att göra efter två fullständigt degiga dagar. Så jag blev kvar hemma och tog det lugnt, pluggade lite, hjälpte min bror att fixa hans skrivbord. Eller vadå hjälpte, jag gjorde allt!!!! Har även hunnit med att göra en supergod fiskgryta och tagit en lugn långpromenad. Nu sitter jag i soffan = solstolen under golvlampan = solen och dricker ur en passionsfrukt = kokosnöten. Dock kommer endast en ynka passionsfruktkärna i taget. Det tar sin tid alltså.


Årsresumé del 3

 
Juli - Ojoj, hann tydligen åka till goa Götebooooorg och hälsa på i någons käftar. Att min lillebror dessutom lyckades pricka in ett perfekt underbett på denna bild var ju inte heller så dåligt. Hahaha.
Juli - Superhäftig utställning på Universeum med dinosaurier som rörde på sig OCH lät. Hur coolt var inte det?Juli -En Göteborgsvisit utan Liseberg = ingen riktig Göteborgsvisit.

Juli - Lååånga bilresor blev det gott om. Vad fotogenisk min bror är dessutom!! Underbett och grisnäsa, not bad. Okej nu var jag grym, moahaha.

Augusti -Drog till Norrköping för att hälsa på fina kusin och hennes fina barn. Herre, har man någonsin sett sötare ungar?? När jag blir stor måste jag ha en son som är precis som honom. Måste!!! 

Augusti - Prickade av en släktträff i Näverkvarn i samma veva. Mycket trevligt.

Augusti - På väg mot Öland blev det ett stopp på Smultronstället för lite lunch.

Augusti -Lite gos vid långe Erik. Något som inte är lika gos är mitt hår. Hjälp vad hade jag gjort?? Inget, det var problemet.

Augusti - Strandhäng vid Böda sand.
Augusti - Många smarriga kräftskivor bjöds det på denna månad.
September - Sprang Tjejmilen i sämsta vädret. Lerigt och regningt. Sprang för mammas jobbarkompis som blev sjuk vilket innebar att jag typ fick starta bland de sista starterna. Kul. Jo, det var faktiskt jäkligt kul. Denna bild är dock från en springtur i somras, därav kräftfejjan.

September - Den andra lyckligaste dagen i mitt liv. Maddddddddafkaa mitt jäkla körkort!!!! Så. Himla. Härligt. Ahhhh!!!!!!!
September - Fick fast anställning hos en tandläkare tillsammans med Firren (ankan). Eller var det i september? Hm, minns inte. Men vi låtsas det så ser det ut som att det hände mer denna månad än vad det faktiskt gjorde.

To be continued...
 

Årsresumé del 2

Känner mig mycket piggare idag, så vi kör på del 2.

Juni - Äntligen, efter över hundra dagar i längtan, var det dags för fabfour att ge sig ut på turkiskt äventyr!!!

Juni -Hittade under vår resa min absoluta favoriträtt alla kategorier, tortellini med skaldjur. Så sjukligt gott så jag åt det fyra kvällar, hehehe.

Juni -Hamnen i Alanya, lika fin dag som natt. Fast på natten var vi inte där för att beundra utsikten, if you know what I mean ;)

Juni - Mysiga middagar i solnedgång med oslagbart sällskap, åh det var så härligt!!

Juni - Trötta tjejer efter massa sol, bad, mat och annat äventyr.
Juli - Strandpromenad sista kvällen. Sorg i vårt hjärta.

Juli -Åkte över till Finland för att hälsa på mormor och morfar. Här på skogsäventyr med brorsorna och finkläderna plus foppa på. Bra kombo.

Juli - Frukostbuffé på båten, tolv av tio tummar upp. Mycket bra. Ännu mycket bättre med mina frukostexperiment.

Juli - Hängde på nöjespark med vildbröderna och kusin.

Juli - Prövade lyckan som fotomodell. Gick ganska bra.

Juli - Sedan var det min kusins tur att komma till Sverige. Wiie det var kul att träffas!!
 
Ojdå, blev lite mer bilder än planerat. Det får lov att komma en del tre till. Minst.



En sjuk början

Hej kompisar!!
Tänkte bara meddela att jag inte har dött, om än varit på gränsen till att göra. Blev typ sjuk på nyårsnatten så hela den natten plus hela gårdagen spenderades i sängen. Jättekul alltså. Däremot börjar jag känna mig bättre nu tror att jag fortfarande efterlyser min annars så trogna aptit. Var e ru???? Vi hörs när mina goda bakterier segrat mot de onda. Ciao.


Matbloggstoppen