emmaengstroms @ instagram

På sin egen blogg får man göra reklam för sig själv, ok!?!??!

Rom i november

Wiiiiiihoooo!!! Jag och pappa har bokat en resa till Rom i november. Har tenta den femte, kommer hem den sjätte och åker den sjunde, perfekt ju. Kommer bli sååååå kul och jag är såååå taggad på pizza, pasta, pesto, parmesan, mozzarella och allt annat man hittar i Italien. Jag leeeeengtaaar masaaaaaa.

Bästa brownies

Här är en liten bild på guds bästa skapelse som jag gjorde i fredags. Är heeeeelt, totalt, fullkomligt såld på dessa. Det verkar inte övriga i min familj vara, men det gör inte mig något för då får jag allihopa, hehehe. Receptet hittar ni här. Superenkla att göra, och allt som behövs är en frys och en disktrasa att torka upp allt kakaokladd med.

Gårdagens festligheter

Hej hopp!! Igår var jag hemma hos Emma på födelsedagsmiddag för att fira hennes 18-års dag. Det bjöds på snittar som jag nästan föråt mig på, supergod mat och världens, asså världens, godaste efterrätt. Det var någon chokladkaka med after eight-glasyr och shiiiiit så gott det var. Massa prat och presentöppning hann vi också med. Hundra grattis till henne!! Var hemma omkring halv elva och då började jag visa Best of Morgan och Ola-Conny för mamma, pappa och vår granne som var här. Hahaha assååå ska till Ullared be om autograf.


Vattenmelon med fetaost, sjukt gott!

Snittar med lax och keso, no words needed.

Dukat för middaaaaag.

Presenter.

Emma luktar på doftljus.

Hehe nej, hon fick inte öl.

En del av det jag gav henne, grönt te och doftljus.

Firar Emma


Kamerakompisar

Efter Morgan och Ola-Conny så började vi ta massa bilder och spela in videos där vi såg ut som ekorrar och som Jerry (ni vet i Jerry och hans tre vänner eller vad det där programmet hette). Hehe det var kuligt :) Men eftersom Adam har lösenord kan jag tyvärr inte hacka mig in på datorn och visa ljuvligheterna så ni får nöja er med denna bild på kroknäsan.


Mysfredag

Hallå där!! Fredag idag, hur skönt som helst. Denna regniga dag har jag pluggat, mejlat, hämtat min tidsrapportering från sommarjobbet, städat lite, pluggat lite mer, sprungit, ätit thaimat, gjort gudomliga brownies, kollat efter resor och nu har jag och lillebror bosatt oss i hans säng med Morgan och Ola-Conny på datorn. Hahah dom två grabbarna är mina idoler!! Ha en fortsatt fin kväll, vi hörs imåråååån :)


En fröjd

För alla smaklökar. Svenskt äpple, kylskåpskallt helst, med kanel. Maaaah höstens godis.


Hemma igen

Klev nyss av tåget här i Södertälje och blev hämtad av mamma. Haft en dag med föreläsningar från kvart över nio till strax innan fyra. Sen gick jag till centralen, köpte brittiska Cosmopolitan och en Reztart och hoppade på tåget. Morgondagens planer är att plugga och åter plugga innan även jag tar helg. Och på lördag blir det festligheter för vår Emma som fyllt hela arton år!!!


Mellis

Lättkvarg med äpple, dinkelmüsli, linfrön, cashewnötter, kanel och vatten. Svar nej jag åt inte rönnbären.

Paus i allt

Halloj alla skeppsråttor!!! Tänkte kika (eller snarare storma) in här och säga att jag har jetemiket att göra. Vaknade kvart i sju imorse, sprang ner till tvättstugan och körde fyra maskiner. Ok ok ok jag är så bra!!! Efter frullen och tvätten städade jag hela lilla lägenheten och bytte sängkläder ok ok ok jag är väldigt bra. Städade toan också asså shit vilken kvinna. Plugade lite, åt lunch och cyklade till skolan för ett snabbmöte. Sedan ner till stan för lite ärenden, sen turbocykling hem. Handlade lite, läste ett kapitel i Folkhälsorapporten och sen började jag leka med webbkameran. Hihihi lustigkurre AB. Har också ätit mellis (okej nu låter det som om jag äter hela tiden men det gör jag också ok fatta). Ska läsa två kapitel till och sen ska jag cykla till Friskis och skaffa gymkort innan skurkarna höjer priset. Det gäller att vara smartkurre AB. Hehe nu känner jag att hela texten spårade men vad gör väl det för jag ska också åka på tågspåren imorgon!! Hejdå så länge.

Dagens vinnare!!!! Är jag och du och du och du och du.

Mitt nya läppstift = kesella.

Men vaaa jag fattar inte?

Sen började jag skratta åt mig själv

Och då pillar jag på mig själv. Tydligen.

Glad för imorgon ska jag hem och på lördag ska jag få träffa massa människor som jag saknar!!

Emma Enöga.
Be happy!!!!

Ohana means family

Idag är det ingen vanlig dag. Idag är det en bra dag och en dålig dag. Världens bästa Firre fyller år = bra. Men hon åker till Hawaii i tre månader. Så glad för hennes skull men vet inte hur jag ska klara mig. Har aldrig varit borta från henne (eller någon annan kompis) i över tre månader. Ååååhhhhhhhhhh jag gråter stora floder. Men tacka vet jag Skype. I julklapp ska jag önska mig tillbaka henne och att hon aldrig mer ska rymma.
Så här glad var jag när vi skulle ut och resa tillsammans.

Hemma igen

Tjolahopp. Kom hem för någon timme sedan och har hunnit packa upp och äta middag. Har haft ett par härliga dagar i Enhörna. Sushi, magont, äppelpaj, stan, springrundor, soppmiddag, val- och chokladpaj, träffat Sara och Miranda, filmkväll, svampjakt i skogen med Sara, kollat i tidningar efter julinspiration och promenader har jag hunnit med. Nu är det back to business i tre dagar, sen åker jag tillbaka. Haha, men jag vill så gärna vara med och fira Emmas 18-års dag, så det fick lov att bli ganska tätt inpå. Men inget mig emot, däremot morrar Ove inom mig. Nu ska jag fortsätta och kolla på Morgan och Ola-Conny, mina måndagsprinsar. Ha en bra kväll!

Redo för stan. Bra kvalle på bilden (hehehehe kvalitet alltså lol xDDDDD)

Blommor skare va.

Filmkväll!! Först skulle vi se Dumma mig 2, men den strulade så då blev det Madagaskar 3.

På jakt efter kantisar (kantareller alltsåååå) med Sara. Vi hittade inga. Nada!!!

Jag hade klätt ut mig till en björk.

Mammas goda sötpotatissoppa med lime.

Här tror jag minsann att ett ufo är på väg att landa.

Åååh, jag och Firren brukar alltid fota där </3333

Sådär ensam kände jag mig på min promenad.

I väntan på tåget hem. Tuff tuff tuff tåget kom sen.

Borta bra

Men hemma bäst. Igår blev jag hämtad av pappa från tåget. Vi åkte och köpte sushi och Paulúns granola, tjooohej. Det som inte var lika tjooohej var att jag fick dödsont i magen, så det blev soffhäng den kvällen. Imorse inledde jag dagen med en god frukost. Använde såklart micron eftersom jag har saknat den. Annars har jag följt med mamma till stan, chillat på altanen, sprungit med pappa och ätit god middag. Det blev rödbets- och getostpaj på min begäran. Nu ska jag sova, god natt!!


På väg hem

Hejjjjjj igen!!! Dålig bloggning igår,men hade fullt upp som ni kanske förstår. Föreläsning, inläsning och massa annat. Provade bland annat på Friskis eftersom jag hade en gratisbiljett dit. Och alla som känner mig vet att jag lever efter principen att gratis är bra. Om inte bäst. Idag har jag i alla fall kånkat världens tungaste väska till skolan. Sen har jag haft gruppträff och föreläsning. Nu sitter jag på perrongen och väntar på tåget. Jag hoppas jag sitter på rätt spår. Annars blir det noooot good. Jag längtar i alla fall hem. Ha en fin fredagskväll!!


emmaengstroms @ instagram


Översvämning i hjärnan

Tjoooohej. Har suttit still i princip hela dagen, så egentligen borde jag inte sätta mig här vid datorn. Men vad finns det att göra?? Det är mörkt ute och jag vågar inte gå ut på promenad. Vem vet vilka sorkar som smyger omkring här. Hehe nej jag ska inte bli innesittande hela vintern, men nu är jag helt slut. Hade föreläsningsfri dag idag, men klev ändå upp kvart i sju. Åt frulle och började genast läsa. Läste fram tills lunch, efter det gick jag ut på en parkbänk och gjorde en observationsstudie om passiv rökning samtidigt som jag försökte läsa om health promotion. Lite smått knepigt att hålla koll på hur många barn, vuxna samt cigaretter som förekom samtidigt som jag försökte förstå vilka faktorer som påverkas beteendeförändringar hos människor. Sen cyklade jag till skolan och satte mig på biblioteket. Där satt jag fram tills kvart över sex, med undantag för en kaffepaus och toalettbesök. Sen cyklade jag hem. Och handlade mjölk!!! Har varit utan mjölk bra många dagar så min gröt har varit tråkigare än myrornas krig på tv. Efter den stora shoppingrundan återstod det att laga middag och diska, och sen hamnade jag här. Med lite mörk choklad från Ikea. Kvatlitetstid för studenter.
Före och efter mördarpasset på bibblan. Vad söt jag är till höger (L) (L) Lägg till mig på msn!!!!

Falafel och pasta

Dagens lunch blev fullkornspasta med falafel och stekta zucchini-, morots- och lökbitar. Och pesto. Very very gott.

Busy busy

Vi hörs till jul eller något. Naaaah nu skoja jag igen. Vilken skojpelle jag är. Men serri, har massa att göra fram tills fredag eftermiddag, då ska jag äntligen heeeem!!!! Till ett av mina hem. Jag har ju faktiskt mitt hem här också. Okiiii nu svamlar jag. Såv gåt.


Köksdetaljer

Ändrat om lite köket. Hör och häpna - jag tog dit blomman som stod på bordet!!! Men det gjorde sååå mycket. Känns som värsta köksrenoveringen, sjukt ju!!!!! Oki nu överdriver jag lite.
Kanske.

Slitet men nytt

I helgen shoppade jag ett par nya jeans från Gina Tricot. De är med smala ben men sitter ändå inte så att jag får blodproppar. Plus att jag tänkte att det var kul med slitningar. Favoriten just nu är uppvikta ben. Ska ge mig på jakt efter ett par jeans till. Minst. Hatar att leta jeans för det är alltid något fel på dom. Men ibland klickar det liksom.

Ny vecka

God kväll på er. Här sitter jag och äter något som ska likna middag, hehehe. Idag är det som sagt måndag och vi hade föreläsning fram till tolv. Grupperna till vårt grupparbete lottades och jag känner mig faktiskt inte vettskrämd. Dessa människor verkar helt klart mycket mognare än människor på gymnasiet, så jag tror inte att det ska vara något problem att samarbeta i grupp. Sen drog jag hem och åt lunch och pluggade. Ja, försökte plugga åtminstone. Sen blev jag trött. Ja oj vad trött jag blev. Så då powernappade jag. Vid sju cyklade jag till skolan för att springa med Ida. Det var mörkt men sååå skönt. Trots att jag i princip såg lika mycket som en nyfödd kattunge = nada. Och imorgon ska vi testa på Crossfitness, det ska bli kuuuulish. App, det var derå.

Ps. Bara jag som längtar efter julen? Asså jag dör efter att få pynta i min lägenhet. Har redan planerat in allt i minsta detalj. Jag var så nära att sätta på julmusik igår men hejdade mig i sista sekund och bestämde mig för att försöka hålla mig åtminstone till november.

Finaste pajformen

Denna grymt härliga pajform fick jag under sommaren som en inflyttningspresent av min morbrors familj. Älskar den så mycket. Har hunnit använda den en gång och den är bäst. Synd bara att min ugn är så liten så enda chansen att proppa i pajformen är att lägga den längst ner på ugnsgolvet. Men det funkar det också. Jaja, visst är han stilig???

Tagit in lite höst

När jag var ute på promenad passade jag på att råna en rönnbärsbuske på lite rönnbär och några blad. De röda bladen plockade jag faktiskt från marken, daaah. Men det blev lite mysigt sådär. Längtar tills ikväll då jag ska tända ljuset. Kanske sjunga Nu tändas tusen juleljus också. Hehehe, ne grannarna hatar mig nog redan för min högljudda dammsugare så ska nog inte börja äventyra med min sångröst. Och förresten, nu har jag en ny kategori som heter Hemma hos Emma. Bra rim där. Kolla in den!!

Minnen från Ayia Napa

Har pysslat lite några kvällar och äntligen blivit klar med min bok full av bilder från min underbara Cypernresa med underbara Firren. Åhhh, man blir så glad av att kolla i den. Helt klart värd varenda sekund av arbete.

Ingen nolla längre

Ah men tjarå igen. Igår var det avslutning på rookieperioden. Det började med Studentolympiaden i stan med olika grenar. Jag ville ställa upp i några men jag vågade inte när jag såg motståndet. Så vida jag inte hade hemliga Pippi Långstrump-gener i mig så insåg jag att det nog inte var någon bra idé, haha. Lunchade på stan och vid halv två drog jag oh Amanda hem till mig. Där chillade vi lite innan vi fixade oss inför kvällen. Därefter cyklade vi till Ida för att sällskapa med några till en kille i klassen. Där var det lite förfest innan vi samlades med vår klass i en lokal. Först brände vi upp banden och blev förklarade ettor istället för nollor. Såååå kul!!!!! Sen var det ännu lite mer förfest innan vi gick till Kåren för fest. Landade i sängen strax efter tre med Amandis som sällskap. Och hur min morgon spenderats kan ni se några inlägg nedan. Och söndag idag = sista dagen innan allvaret börjat. Men jag är taggad. Som en igelkott.

Vid skolan på morgonen innan marschen till stan.

Ledda av en orkester.

Haha, folk kom liksom ut på balkongera för att fota oss.

Hej och hå.

En gren var Bungy Run.

Men de var lite för starka så allt havererade.

Sen var det typ Herren på täppan. Livsfarliga lekar, told you.

Och sumobrottning, tänk om man hade missat madrasserna och landat på stenarna.

Sen kom orkestern igen.

På kvällen innan vi cyklade till lokalen.

Burn baby buuuuurn.
Vid lokalen innan Kårfesten.

Update

Knäckisen är klar. Haaaallelujah nu mår jag bra.

God morgon

Vaknade för ett tag sedan med Amanda. Vi åt en snabb liten frulle och sen blev hon hämtad. Men jag ska fortsätta äta frukost så just nu kokar jag mer ägg. Jag ska äta knäckemackor med ägg OCH med min nya Ikeakaviar. Jag är glad över den. Den kostade liksom tio kronor. God morgon på er!!!

Underbara fredag

Tja igen. Denna fredag inleddes med frukostbuffé på Ikea, precis som planerat. Innan det hade vi sovit i min utdragbara bäddsoffa. Jag spred ut mitt revir på en madrass och Firren och Sara fick dela på den andra. Men vadå 80 cm för två personer är ju bättre än 79. Efter frullen och några ärenden kom vi hem, och sen promenerade vi till hamnen. Där avnjöt vi en meeeegastor lunch. Ok nu låter det som om vi kom direkt från frukostbordet till lunchen men det gjorde vi inte alls det. Så ni vet liksom. Lite shopping på det så var vi nöjda. På kvällen lagade vi en jättegod middag bestående av ugnsbakad pestolax med sallad och stekt zucchini och morötter. Och tzatsiki. Och lite senare efter det åkte dom. Och jag diskade. I stor sorg ska ni veta. Fan, ibland är det svårt att tänka på allt det roliga när ett hejdå kan göra så ont. Så jag diskade. Massa. Jag diskade bort min sorg. Så nu är mitt hjärta fyllt av diskmedel.

Ikea i Västerås erbjuder frukostbuffé för 29 kronor så alla kommer hit!!! (Alltså se det som en uppmaning, inte som ett konstaterande)

Asså fy vilken ocharmig bild. Ser ut som en bajskorv på pannkakorna och som gul svamp där bak men det är äggröra.

Sara joinar Ikea Family, hurra!!! Välkommen till familjen.
Kurragömma. Titut.

I centrum någonstans.

Vid hamnen.

En segelbåt.

Haaaallelujah, en ENORM sallad för 85 spänn med grönsaker, fem kilo rökt lax, tre ton räkor och en liter keso med en massuppsättning av solroskärnor.

Jättefin utsikt.
Firren ba slog till på värsta trunkväskan inför Hawaiiresan.
Sen hem och laga middag.

Meat Free!!!!!

Loka for the win.

Älskar min ljuslykta.

Mmmmmmm.

Och ännu mer mmmm.

Och ännu mera mer mmmmmm.

Morr hatar att fota mat med blixt.
Sen skulle dom åka. Då var jag inte glad.
Bröt närmare sagt ihop.
 
Har alltså haft två fantastiska dagar men det känns så lite när jag vill ha en hel livstid med dom, för alltid vid min sida. Bokstavligt dårå. Men antar att det skulle vara svårt. Tre personer på en pyttetoa. Det går liksom inte.

Underbara torsdag

Tjänixen. Igår kom Sara och Miranda hit, så himla efterlängtat. Åååhhhhhhh, men nu är dom åkt. Tragiskt, det är vad det är. Jag önskar jag kunde ta mitt lim och limma fast dom i mitt golv så att de aldrig skulle komma loss. Fast då tänker jag att hur ska jag någonsin kunna dammsuga och skura under deras fötter? Ps. Ja jag vet att >dom< endast är talspråk men jag hatar av någon anledningen ordet >dem< så jag föredrar att använda de/dom ok hoppas det inte stör er annars sorry mvh mig liksom. Tillbaka till poängen. Igår promenerade vi runt i mina nyerövrade hoods, jag visade dom alla tunnlar där jag brukar klottra, gubben som gärna köper ut och de mest stöldbegärliga cykelställen. Typ det. Och jag fick en cykelkorg från dom!!!! Så snälla. Så jag släppte in dom och bjöd på lite broccoli- och fetaostpaj. På kvällen spelade vi spel, jag kom sist = dåligt spel... Och så åt vi hemmagjord bananglass och mörk choklad. Så braaaaaa kväll ändå, även fast jag kom sist på dumspelet. Mer om dagen i nästa inlägg så jag säger bara en sak: TO BE CONTINUED. (Så sa dom alltid på Pokémon när jag var liten men jag fattade ju inte vad continued betydde oki det var hemska tider)
Här kommer dom små knoddarna. Åh om ni ändå visste hur mycket jag kärlekar dessa organismer.

Uppdukat för kalas.

Vi kollade även lite i olika album. Minnen när de blir som starkast.

Majs. Det är najs.

Här är en gaffel och en kniv.

Min utsikt från fönstret. Lyckost med kvällssol.

Hehehe hade den nog lite för länge i ugnen.

Men god ändå. Tror jag.

Och pepprad med... peppar!!

Majsen skulle man ha till pajen om ni inte förstod det.
Det var lök i pajen också. Gååååt.

Wake up with no make up

Tänkte tipsa om lite smink och även avråda er från en och annan skurk.

Här har vi le neccesär från Primark.

I den där grejen drar man för att öppna skattkistan.

Där i finns lite roliga saker. Bland annat en palett med ögonskugga i beiga och jordnära toner.

Ögonskugga heter eyeshadow på engelska. Eye = Öga. Shadow = Skugga.

Den kan man öppna. Där ser ni locket. Den kommer från H&M. Hela paletten alltså. Min favorit är den längst till vänster, den brukar jag pudra på under ögonbrynets lilla topp.

Här har vi de tre vännerna och Jerry. Fast här var det bara två vänner. Superbra foundation från Maybelline och ett mineralpuder från Loréal. Det är också jättebra.

Det står 115. Förväxla inte med SOS-numret 112.

Här har vi lite annan utrustning. Det är en stor borste som inte är så bra, en ögonbrynspenna, en ögonfransborste och en liten annan pensel.

Ögonfransborsten har tappat sina första mjölktänder.

Lite mer skoj. En roll-on om man har stora hängiga påsar under ögonen. En mascara som gärna skapar mörka ringar under ögonen. Och en BB-cream som jag använder ibland.
Fina kompisar. Fast jag skulle nog inte rekommendera grabben i mitten. Det svarta fåret.
 
Hoppas ni blev mycket klokare nu!!! Iväg med er och köp lite smink. Nej jag skååååja ni är vackra utan också. (Men kanske lite vackrare med xDDDD)

I väntan på det goda

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men det har nu gått TVÅ veckor och EN dag sedan vi stod på min garageuppfart och sa hejdå. Det betyder alltså att jag inte har sett dessa två på TVÅ veckor och EN dag. Det är länge. Så nu har jag väntat tillräckligt. Och snart är dom här!!!! Wiiiiiie, jag längtar mer än till jultomten (vilket innebär att jag längtar mycket). Jag ska visa dom det bästa av Västerås. Synd bara att jag i princip uteslutande endast hittar till skolan. Och imorgon ska vi till IKEA och äta frukostbuffé för 29 kronor. Det bästa är priset. Det är såklart därför vi ska dit. Åååhhh, två dagar med dom är alldeles för lite men ändå så himla bra. Och nästa fredag kommer jag hem. Wiiie på det med!!!

Lunchsallad

Denna minns jag i alla fall att jag åt igår. Med sällskap av Svenska Hollywoodfruar på datorn. Haaaallelujah, det var livskvalitet. I denna gryta hade häxan slängt ner spenat, kikärtor, avokado, soltorkad tomat, vanlig tomat, fetaost och peeeeesto. Pesto min stora kärlek. Tur att det inte är allt för dyrt, annars skulle det sluta med att jag fick bosätta mig på parkbänken bredvid ICA. Jaja, nära till peston skulle jag ju i alla fall ha.

Makrillsallad 2.0

En uppgradering av förra makrillsalladen. Åt denna till middag häromdagen. Åh herregud jag fotar ju typ varenda måltid så jag har ingen aning om det var igår eller för ett år sen jag åt detta. Men jag har verkligen hittat en ny liten hobby. Kanske ska sluta skolan och börja laga mat här hemma. Fast nä, det är jättejobbigt att diska. Seriöst, utan diskmaskin. Ska nog börja äta gröten direkt ur kastrullen och dricka mjölk ur mjölkpaketet och kanske ändå börja äta maten direkt i affären så slipper jag betala. Plånkan is at home, typ.
 
I denna sallad hade jag i alla fall spenat, kikärtor, mathavre, makrill, fetaost, rödlök och ananas på sidan. Som en liten sol. Fint.

Jag är onödig

Tjo kväll bloggen!! Fint uttryck va?? I'm full of kvällsfantasi. Idag har varit en bra dag. Inledde dagen med frukost för två (fast jag åt allt) och sen till skolan för en kort föreläsning. Hux flux slutade vi tidigare och den var tre timmar kvar tills nästa föreläsning. Jag tänkte åka hem men valde att stanna kvar med Amanda och Ida. Så vi slöade i tre timmar. Mycket trevligt. Meeeeen, sen kände jag lite smått ångest och tänkte på allt jag hade hunnit uträtta dessa 180 lediga minuter. Städs upp i röran där hemma, plugga, laga ordentlig lunch, sortera sopor, hämta böcker. Och så kände jag mig inte så glad på mig själv. Meeeen, sen tänkte jag om. Jag tänkte att nej Emma, du behöver inte vara offer för Fröken Duktig-sjukan. Du behöver inte alltid prestera och göra något nödvändigt. Var lite onödig ibland!!! Lite röra har nog ingen dött av, och att läsa böcker har jag flera andra dagar på mig att göra. Sortera sopor tog för övrigt tre millisekunder. Så då vinkade jag adjö till den lilla ångest som naglat sig fast i mig (den hängde i örsnibben bara så det var inte så svårt) och kände mig så stolt. Ett tips till er som också kan känna likadant - försök skaffa lite perspektiv och tadaaa så inser du att du fortfarande är lika grym.

På eftermiddagen träffades delar av klassen för att grilla och kolla på lite lekar. Väldigt trevligt. Det blev korv med bröd, och för VIP blev det soyakorv. Fint ska det vara. Och rostad lök, så himla gott. Skulle kunna äta det till efterrätt. Och kanske i min smoothie. Och som strössel på min mjukglass. Och i min frukostgröt. Ah, kärt barn har många användningsområden. Apparently. Jaja, imorgon är det ingen föreläsning men då ska jag lesa böker och jag lengtar faktist lite hihi ja e så skåjig hihi ja gilar hestar och att stava som ett mångå.


Söndagspyssel

Tjappa sena. Igår var det söndag för er dagvilsna. Då var det full rulle hemma hos familjen Emma Forever Alone Engström. Ok jag har kåmpizar men dom bor ju inte här mm ok precis. Jag städade, betalade en räkning, handlade, pluggade, tränade och lagade världsgod middag - ugnsbakad lax med fetaost och ugnsrostade rotfrukter med pestoyoghurt till. Jag tänkte att jag inte hade använt min ugn något och den sa att den kände sig lite bortglömd så jag pressade i hela middagen i den. Då blev den glad. Eftersom det för övrigt var strålande sol igår gick jag och satte mig ute på en bänk och läste i mina böcker. Oklart om jag inkräktade på äldreboendets bänk men det är ju ett roligt mysterium.

Idag har jag först varit på föreläsning, sen cyklat till stan och införskaffat mig toning och annat onödigt, pluggat lite och hör och häpna - tvättat!!!! Hade tvättid från fyra till sju så jag hann med tre maskiner. Så duktig!! Och inget blev missfärgat heller. Mellan tvättarna passade jag på att läsa i Folkhälsorapporten, springa och förbereda middag. Effektiv är bara mitt förnamn (bortsett från Emma Forever Alone). Hare bra!.!.!.!.! <--- c00lt


Gårdagens gratisfynd

Ok, jag behövde pröjsa fyra kronor. man behövde köpa för ÖVER femtio kronor för att checken skulle gälla, men tror ni inte handdukarna kostar 49 kronor? Jooo såklart de gör. Så jag genomsöker Hemtex efter billigaste vara och hittar ett mobilskal - förmodligen till iPhone 4 - för fem kronor. Tadaaaah, slutsumma på 54 kronor.

Festligt värre

Hade jättekul igår. Det började med middag, sång och prat. Det serverades potatisgratäng med falafel till icke köttätare och någon fläskfilé till köttätarna. Och hör och häpna - tre grönsaker!!!! En liiiiten gurkskiva, en liiiiten tomatkant och en liiiiten... nä jag har glömt vad den sista grönsaken var. Och till efterrätt äppelpaj med vaniljsås. Haha, ni kan ju gissa om jag behövde lätta på bältet efter maten xD xD xD xD Vid tio dukades borden undan och sedan blev det dans och musik till klockan två. Då cyklade jag racer hem och landade i sängen. Sjukt kul med sittning i alla fall!!

Preppar inför kvällen på skoltoan.

Mitt lilla armband som vissnade efter en liten stund.

Kristin och Ida :)

Glada...

... och taggade.
Min krans vissnade också så den åkte snabbt av.

Pusspåre.

Mot Kårhuset.

Våra faddrar klädda i grönt.

Invasion av bord.

Innan vi fick sätta oss skulle vi sjunga nationalsången, hehe.

Och så sjöng vi Lambo.

American pancakes

Fredagens lunch blev amerikanska pannkisar. Älskar pannkakaor, mer än Pippi tror jag. I dessa hade jag tre ägg (så små att man behöver mikroskop för att ens hitta förpackningen i kylen), lite fullkornmjöl, lite havregryn, lite bakpulver och lite salt. Minns inte måtten. Till det frysta bär som jag tinade upp i lite varmt vatten, därför ser de så blaskiga ut. Menmen, the life without a micro. Och juste, godaste tipset är att honungsglasera dom. Åh så gott det blev.

Frulle for the win

Med lite Pretty Little Liars på datorn. Är nu på säsong tre, döööör så spännande. Har mycket mycket mycket att göra idag, men tänkte blogga lite först. Bland annat måste jag försöka gå och få tag i en jäkla tvättid, bristvaror i garderoben liksooom. Och städa. Det ligger lite havregryn, kakao och annat skräp huller om buller. Och handla, slut på både mjölk, yoghurt och toapapper. Bra nu vet ni. Om någon vill komma och hjälpa mig så säger jag bara kåååmsi kåååmsi.
 
Bananpannkaka med havregrynsgröt, English Breakfast Tea och citronvatten.

Nu kör vi


Kvällens tema

Toga-tema!!!

Sommarväder

Åh vilket fint väder det har varit idag!!! Känns som juli igen. Dagen har spenderats med att kolla på såpafotboll, dock deltog inte jag. Ingen från vårt program faktiskt. Men eftersom jag tänkte att det kan vara bra att ha kvar två ben som dessutom fungerar korrekt så avstod jah. Efter det gick jag och två till och några faddrar till ett café precis vid hamnen. Så himla fint!! Åt en årsförbrukning av glass, hehe. Men jag tänkte att det nog är sista glassen för den här sommaren, så jag gick all in. När vi var klara där cyklade jag och TIna till centrum och kollade på Hemtex. Behövde förbruka min 50 kronorscheck som går ut om någon dag. Så jag fick med mig två kökshanddukar. Intressant intressant. Nu ska jag strax fixa håret inför kvällens sittning. Så kulis. Ha en fin lördagskväll kåmpizar!!!

Makrillsallad

Häromdagen lagade jag en latmaskemiddag. Kokade fullkornsris, slängde på lite pesto, öppnade en konservburk med makrill och sen lite sallad till det. Hur gott som helst i alla fall. Och om ni undrar varför bilderna blir lite konstiga så är det för att det var mörkt och jag var tvungen att ha blixten på. Morrmorr. (Alltså morr morr, inte mormor.)

Icaholic

Det är roligt att handla själv. Att gå och jämföra priser och slänga ner varor efter behag. Det är mindre roligt att betala själv. Fy. Men en ananas, bananer, en burk tonfisk, 24 ägg, ett paket mjölk, en förpackning yoghurt, ett halvt kilo bladspenat, fyra stora tomater och 3 äpplen från Royal Gala för 120 kronor var ett riktigt matkap. Haha, prisjägare på ICA är nog vad jag ska syssla med i framtiden.


Vägra pinnen

Idag på föreläsningen gick vi ytligt igenom olika riskfaktorer för vår hälsa, däribland alkohol, fysisk inaktivitet, dåliga matvanor och tobak. Det som slog mig efter att ha läst ännu mer om tobak och rökning i Folkhälsorapporten från 2009 är hur otroligt farligt det är. Alltså ja, jag har alltid fattat att det är dåligt att röka, för att det är något man fått veta sedan man var miniliten. Men helt ärligt, att röka är som att tigga om ett kortare och sjukare liv. Varannan rökare kommer att dö 13 år i förtid. Fattar ni???? 13 år som kunde ha tillägnats att se sina barn växa upp, spela golf, baka bullar, resa med sin själsfrände, sticka raggsockor, lösa korsord, krulla håret, mecka med bilen, hämta barnbarnen på dagis och äta Bridgeblandning. Och är man nu inte en av de där femtio procenten så ökar riskerna för diverse cancerformer, samt KOL och hjärt- och kärlsjukdomar. Störst risk vad beträffar cancer är att man drabbas av den i lungor, lever, luftstrupe, matstrupe, mage, mun, svalg, bukspottkörtel, njurar och urinblåsa (Folkhälsorapporten 2009). Och som om det inte vore nog så ökar risken för benskörhet, struma, hörselnedsättning, magsår, Crohns sjukdom, ledgångsreumatism och psoriasis. Helt sinnessjukt onödigt. Förutom hälsokonsekvenser på individnivå påverkas samhällsekonomin. I genomsnitt kostar ohälsa orsakat av tobak samhället 10 miljarder per år, bara i Sverige. Tobaksskatten täcker ca 1/3 av detta, resten får skattebetalarna stå för. Fatta att man hade haft nästan 7 miljarder att istället lägga på skola, vård och omsorg. Eller subventionera ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt. Och så hade hela Sveriges glada befolkning blivit ännu gladare.
 
Okkkk, kände bara för att jag var tvungen att skriva av mig. För rökning är något som verkligen engagerar mig. Och provocerar mig, framför allt då din rättighet att röka inskränker på min rättighet att slippa passiv rökning. Så det allra bästa ni kan göra för er hälsa, är att sluta röka. Helst aldrig ens stoppa in den där mördaren i er mun. Take care, gott folk.

Pluggismellis

Åh älskade mellanmål. Frysta hallon (kan ej tina för har ingen micro buhu), med mjölk (yoghurten var slut pallade inte gå och köpa buhu), fiberberikade havregryn, cashewnötter, gojibär, mandlar och kanel. Så gåååt. Ok nu måste jag sova, annars kommer jag vara en zombie imorgon och det vill vi ikke.

Wok med grönt

Och till lunch dagen efter woken blev det lite rester. Men eftersom jag hade ätit ganska mycket av woken behövde jag fylla ut tallriken, så jag kokade sojabönor, broccoli och slängde på lite fetaost. Fester på rester - heeeelt klart.

Gudomlig quornwok

Avslutar med några matinlägg. Någon eftermiddag häromdagen lagade jag en vegetarisk wok med wokgrönsaker, nudlar, quornfilé och kokosmjölk. Kryddade med curry och någon stark liten mix som man fick med nudelpåsen. Åh hallelujah vad gott detta var. Asså ni fattar inte!!!!!! På en skala 1 till 10 så var det minst tjugo.

En vecka avklarad

Tjäna snäbäna. Ska strax sova, men innan det tänkte jag kika in här. Idag är det en vecka sedan jag blev avdumpad/avkastad/länmnad/övergiven av min moder här i Västerås. Kiddinnnnnn'. Nä men serri, det är en vecka sedan. Tiden har gått sjukt snabbt!! Vi har i alla fall kommit igång med föreläsningar, och det känns som att jag har valt helt rätt program. Nu återstår det bara att se om jag pallar att plugga. Alltså pallar direkt efter gymnasiet. Hursom, rookieperioden - a.k.a nollning - är i full gång och vi tvingas gå runt i snorgröna pannband. Har man inte på sig den så får man straff. En kille går sedermera runt i 1) grönt pannband 2) knallgul reflexväst och 3) kaninöron. Så jag fasar för det öde som väntar mig om jag tar av den. Annars leker vi lekar och hittar på andra aktiviteter. På lördag anordnas den första sittningen med Toga-tema. Zå zpännande. Här kåmer okså lite randåm bilder som jag har tagit under vekans gång för jag gilar att fotografera massa saker men jag har inte fåtat så jetemyket saker nu för jag har ju varit uptagen med annat om ni förstår det snela förstå jag orkar inte föklara jetemånga gånger för er oki?

Hederspris till de som vågade bita tag i ett äpple i den äckelpäckligapoolen.

Folkhälsorpogrammet och några från någon annan linje.

Skolish and the poolish.

Mmmmmm det är fint.

Här har vi en fin sol.

Plugga, plugg, pluuuuuugga.

Hälsa to the people!!! Bort med orättvisor.

Åhej åhå, här var det höst på g.

Jepp, jag ser tendenser till gult.
En till fin sol. Här i Västerås skiner alltid solen.

Laxröra

Oki vet inte vad jag ska kalla detta mästerverk, så jag döpte den till laxröra. Asså inte nådigt vad gott detta var. Och hur enkelt som helst. Jag stekte laxbitar och räkor, sedan hällde jag på kokosmjölk, smakade av med curry och strösslade på lite franska örter. Hade också i lite citronpeppar. Tänkte koka sojabönor till det, men eftersom plattan var upptagen av potatisen så slängde jag i bönorna i röran. Och sen fick det stå och puttra medan potatisen blev klar. Så himmmmmmmmla gott.

Falafelsallad

Till lunch idag blev det en sallad på gårdagens pasta, gurka, tomat, oliver, fetaost och falafel. Ringlade även lite olja från soltorkadetomatburken på psatan. Hur gott som helst! Och citronvatten till det. Roligare dricka än så hade jag inte.

Söndagslek

God kvällis. Har hunnit med en hel del idag faktiskt, men jag har samtidigt inte så mycket val. Gör jag det inte så gör ingen det hehehehe. Hur som haver, efter frukosten gick jag ut på en springtur. Sprang samma runda som igår, men nu var jag några sekunder långsammare vilket fick mig att fälla stora krokodiltårar *ännu mer poppis hos grannarna*. Efter det duschade jag och fixade lunch, innan jag cyklade till da skol. Vi hade lekar med en annan linjeförening, och mitt lag vann såklart hela alltihopa. Men inget pris = ovärt. Hihi skååja jag är glad. Efter lekarna så promenerade jag plus fem till ner till stan och kollade pyttelite i affärerna. När jag blir stor och rik ska jag köpa upp hela Lagerhaus lager, bara så ni vet. Och utvalda godbitar på Clas Ohlson, för det var där vi kollade. Sen cyklade jag hem, handlade lite i affären,  skypade med diverse familjemedlemmar, kollade PLL samtidigt som potatisen kokade, kollade PLL samtidigt som jag åt middag och nu bloggar jag. Intärästing lajf.

Det är verkligen jättefint att cykla längs Svartån om det är fint väder.

Så fint att jag pausade mitt cykelflow.

Här är min fina cykel. Visst är den fin? Snälla säg att den är fin.  Åh den är så fin.

Dressed for höst.
Har jag skött mina tänder ordentligt?? Svar ja. Jag använder Plackers everyday.

Details

Visade ju lite bilder på lägenheten igår, men nu tänkte jag visa lite mer detaljer eftersom jag vet att ni dregglar efter att få se alla pyttepyttedetaljer.

Sköna morgon

God morrrrning. Vaknade vid åtta imorse, har lite att hinna med idag likzåm. Började med frulle - smoothie och gröt. Det suger att inte ha någon micro, för vet ni hur brutalt mixern lät när jag försökte mixa alla frysta bär? Nu är jag förmodligen hatad av samtliga grannar i huset. Och vet ni hur mycket det suger att behöva göra gröt i kastrull? En hel extra kastrull att diska. Och vet ni hur mycket det suger att inte ha diskmaskin??? Ok nog med klagomål. Det var i alla fall gott. I smoothien hade jag frysta hallon, blåbär, mango och yoghurt. Fast yoghurten var inte fryst dårå. Gröten gjorde jag på fiberberikade havregryn, vatten, linfrön, banan och kakao. Trodde ni att min kärlek till kakao försvunnit bara för att jag flyttat? Iiiiiicke då. Ha en fin dag kåmpizar!!!

Matbloggstoppen