Dags att chilla

Det fungerar inte att alltid köra på högsta växel. I tunga uppförsbackar måste man växla ner lite och inte bara köra med gasen i botten. Har haft så himla mycket att göra att jag knappt har hängt med. Gått lite på tomgång samtidigt som jag har tutat och kört. Aldrig hunnit att bara vara. Så därför - för min egna skull - måste jag prioritera lite. För att hinna växla ner och koppla av. Och av den anledningen kommer ni inte se mig eller mina frukostar här på ett bra tag. Kanske om ett år eller så, när jag har parkerat, tankat och bytt upp mig till en Ferrari.


Banan- och havreplättar

// Banan- och havreplättar med topping av turkisk yoghurt, kanel och honung // Bananpengar //

Jag minskar riskerna


Detta är mina anledningar till ovanstående köp

1. Om jag någon gång hamnar på savannen bland ett gäng zebror kan det vara bra att ha en zebrafärgad topp om det oturligt nog skulle komma farliga tjuvjägare. Då minskar risken att de ser mig, bedömer mig som ett potentiellt vittne och skjuter mig.
 
2. När det blir snöstorm senare i vinter är det perfekt med en vit spetstopp. För om det oturligt nog kommer bombare från fjärran minskar risken att de bedömer mig som ett lämpligt offer i snöstormen eftersom de inte ser mig.
 
3. Ifall jag råkar hamna på fel gator och oturligt nog stöter på Hells Angels är det nog inte så dumt med en skinnjacka. Då minskar risken att de bedömer mig som obehörig gäst och låter mig gå istället för att ta mig som gisslan.

Inga impulsköp här inte!! :D

Pärlbroderad krage


Och hur snyggt var inte det här? Så så så snyggt! Dock blev jag ju lagom besviken när jag insåg att det inte var en tröja utan en krage som måste köpas separat. Fast det kanske är smart. Då kan man ju passa på att använda sin 199 kronors krage när man tränar, sover eller myser omkring i mysarkläder. För att minska kostnaden per användning tänkte jag. En sann ekonomianda!!! Finns på H&M och eventuellt hemma hos mig senare i höst.

Stekt gröt

// Stekta havregrynsbitar [gjorda dagen innan, förvarade i kylskåp] // Nektarin- och bananblandning // Äppelmos //


Hejdå sommar


Hallå Emmas digitalkameraskills :D

Nära döden igår



I söndags var jag ute och sprang med mina ben och Run Keeper. Sprang då ungefär 7 km på 36:02 vilket jag tyckte var bra med tanke på att jag hade knivhuggarhåll och solen stekte. När jag skulle springa samma runda igår bestämde jag mig för att försöka förbättra till åtminstone 35 minuter. Men allt kändes så himla bra och jag typ kände mig som en ko på betessläpp (hehe), så sluttiden blev 31:59. Snacka om glad tjej!!!! Nästa mål blir halvtimmen dårå :D 

20 procent rabatt


Slutade skolisch vid kvart över två, men eftersom jag skulle agera städtant hos en tandläkare idag var det bara att stanna kvar i stan. Traskade till H&M med väskan full av utgående rabatter. Så en vit spetsbh till 20% rabatt fick det bli. Med en diamant. Den kanske är värdefull??

Back to reality

// Tinade jordgubbar med naturell lättyoghurt, dinkelmüsli, honung, kanel, torkade russin och tranbär // Knäckebröd med blåmögelost, kalkon och gurka //


How to städa bort dead mus


1. Utrusta dig med sopkvast, och en inplastad sådan. Förmodligen för att undvika musrabies.

2. Leta upp den skyldige. Om du har tur - som vi hade - springer kissekatten ut med musen i munnen.

3. Jaga bort den skyldige och inled operation "Städa bort död mus". Sedan kan du kasta musen långt bort i skogen. Eller in i en bergvägg som Firren råkade göra.

Underbara sommar 2012


Inledde sommaren med en trip till Side med familjen. All-inclusive, stekande sol och vattenland. Jag var i himlen! 

Dagen efter hemkomsten från Side drog jag till Alanya med världens bästa tjejer. Bästa veckan alltså.

Har varit lite kulturell under sommaren och låtsats vara intresserad av slott. Här besökte vi Tullgarns slott med min kusin.

Åkte till Göteborg med la familia och besökte självklart Liseberg. 

Strax efter Göteborg åkte jag, mamma och brorsorna till Finland och slappade på ett all-inclusive hotell (min mormor och morfars hus).

Körde på ännu mer nöjespark och hade jäkla kul.

I början av augusti åkte jag själv till Norrköping till världens finaste kusin, och bockade samtidigt av en släktträff.

Och så har jag ätit tonvis med kräftor. Kanske är det därför jag ibland bli röd i solen??

Åh, käkade glass tills jag nästan spydde på Smultronstället i Söderköping.

Åkte till Öland med pappa och brorsorna och levde lattjo lajban i några dagar.
Och självklart får jag inte glömma att nämna världens roligaste sommarjobb. Startade FiXiT med Firren och ångrar det inte en sekund. Så. Jäkla. Kul!!!!! :D

Har haft en helt sinnesjukt bra sommar med familj, släkt och vänner. Har laddat batterierna till 100% och är redo att rocka sista året in tha school. Tack!♥
 

Mysig kräftskiva igår


Ostbricka med farligt goda ostar, tomatfat (rimmar hehe) och croustades med skagenröra.

Kolapaj och västerbottenpaj på gång. Jag bidrog med kamerablixtar lite här och var :D

Japp, väldigt hjälpsam var jag.

Åh, vet ni hur gott det var eller? Nej det gör ni inte. Men då ska jag berätta - det var jättegott!
Och efter att vi ätit fem kilo kräftor, två kvadratmeter västerbottenpaj, en liter sallad och ett dussin kex fällde vi bak stolarna och intog matkoma. Pigga tjejer.

Fina Louise och Johanna! Och fina kräftskal.

Så jäkla mysigt att sitta i Verrans lilla lusthus med tända ljus. Bara prata, skratta och vara. 
Johannas efterlängtade kolapaj. Så syndigt god! Dock kan jag tänka mig att tandtrollen hade fest inne i munnen.

Knäckemacka med avokado

// Normalgräddat knäckebröd med mosad avokado, kalkonskiva, smulad fetaost och örtsalt // Naturell lättyoghurt med nektarin, hackad mandel, honung och kanel //


Enhörna särklass

Sitter på altanen med Enhörna särklass och myser. Vi har käkat nybakade scones som Särklassbarn 1 hade bakat. Sjukt gott!! Nu måste jag kila, Särklassbarn 2 måste på toa.


Inredningsproffs

Hållt på och fixat i mitt rum hela dagen och så här blev det. Jättefint och praktiskt med alla saker i mitten av rummet. Mycket enklare att jaga dammråttor och hänga upp tavlor. Ska nog utbilda mig till inredningsarkitekt, om en utbildning ens kommer vara nödvändig.

Okej seriöst, har målat om mina golvlister, hehe:D


Sanningen svider

Nej det är inte en svinstia där grisarna haft röjparty. Och ja det är mitt rum där latmasken regerar. Så till alla er som tror att mitt rum alltid är top notch - suuuuuuck on that brooooos!! ;)


Ännu mer cupcakes

// Havrecupcakes med torkad fikon // Topping av turkisk yoghurt och jordgubbssylt // Kesotopping med kanel // Physalis //


Myspyskväll

Hemma hos några kompisar i Rönninge. Myser i poolhuset med latte macchiato, H&M katalog, IKEA katalog och tända ljus. Och småbarnen badar i poolen = lugn och ro. Härlig kväll!!


Skicklighet

Känner att det här med parkera verkligen är min grej!! Rakt och fint och lagom långt in. Eller inte. Snett, för långt fram och allmänt katastrof. Men jag lovar att jag faktiskt kan parkera bra. Ibland. Om jag anstränger mig. Och har tur.


Dagens projekt avklarat

Vi håller alla tummar och tår och fingrar för att den smakar bra. Annars får vi nog fly landet. Ganska skönt det med ändå.


Havrecupcakes

// Havrecupcakes // Topping av turkisk yoghurt, honung och kanel //


Miranda kokar ägg

Lyckat va? Ser ut som en nykläckt dinosaurie men annars ganska söt.


Bakad potatis

Sitter på bussen tillsammans med Firren. Vi ska in till stora, stygga staden för möte på Drivhuset angående FiXiT - späääääännande!! Innan det har vi pysslat med en smörgåstårta som vi fått beställning på plus tryckt i oss en bakad potatis med himmelskt god räkröra. Bra dag jao.


Bananasplit

// En halv banan med turkisk yoghurt, honung, hackad mandel och kanel // Minirut med ostskiva, turkisk yoghurt och pesto // Minirut med keso och fikonbitar //


Home sweet home

Äntligen hemma!! Resan har gått finemang bortsett från att typ en hel tank med bensin läckte ut och befinner sig nu utmed E22:an. Inte så bra. Men allt löste sig och som plåster på såren fick jag världsgod köttfärslimpa hos min faster plus träffa mina gosingar från Norrköping. Perfekt avslut på resan alltså!!


På E22:an

Sjukt deprimerande att sitta i bilen när solen steker ute. Karma eller?? Nästa destination är Norrköping där vi stannar till för lite middag hos min faster, och sedan hem. Har massa att göra i helgen så bäst att jag sätter igång. Dö verklighet. Dö.


Sista frullen

// Nybakat surdegsbröd med smör, ost, skinka och äggskivor // Naturell lättyoghurt med banan, havrekuddar och torkad aprikos //


Fina Byxelkrok


Sista kvällen

Sitter på en uteterass vid hamnen i Byxelkrok. På gränsen till sprickfärdig, men jag överlever. Tog en grekisk paj men fetaost och spenat, mycket gott men får se vad min mage säger efter så mycket smördeg. Låter som en gryta bubblar där inne. OK, för mycket information.


Tips på appar

Tänkte tipsa om några superbra träningsappar till telefonen. Jag älskar dem eftersom min fantasi i normala fall bara räcker till situps och plankan. Boooring på det. Enkla, smarta och funktionella övningar - testa!!


Böda hamn

Tjoho landkrabbor!!
Efter lunchen åkte vi till Böda hamn och fikade glass. Daglig standard denna sommar känner jag:D Därefter stannade vi till vid några affärer men satte full fart mot stranden när vi insåg att det var badväder. Tro det eller ej men JAG badade. Högst uppfriskande måste erkännas.


Picknick vid havet

Varit ute med bilen hela förmiddagen. Hängt vid havet, spanat fiskeställe och lunchat mitt i ingenstans. Spontanpoäng till oss!!


Mmmmmelon

// Naturell lättyoghurt med melon, havrekuddar och torkad aprikos // Kokt ägg med salt //


Fiskeutrustning fixat

Dags för proffsen att börja.


Långe Erik

Chillar runt på Ölands nordligaste udde. Ska käka lite lunch på bryggan nu, sedan åter pröva fiskelyckan. Traumatiskt.


Frukost i solen

// Stekt rågsmörgås med smör, ost, skinka, gurka och tomat // Naturell lättyoghurt med havrekuddar, torkad mango och aprikos //


Istidens återkomst

Stranden bjöd på orkan och ett tiotal minusgrader. Brrrrr tycker jag. Håller tummarna för att värmen hittar tillbaka för annars ska den svenska sommaren få se på andra bullar.
Har en dejt med kudden strax. En nödvändig sådan!!


Framme vid Böda

Bilresan har gått bra, men jäkligt segt. Behöver nog amputera mitt ass!! Landat i stugan och lagat lyxmiddag med pyttipanna. Nu ska vi på upptäcktsfärd i krokarna, ryktena säger att det finns lekland.. ;)


Humor 15:30


Glassig lunch @ Smultronstället

Så jäkla mätt. Och värsta sockerruset. Sjukligt gott var det i alla fall. Och lite busigt. Inte ofta man äter ett halvt kilo glass till lunch. Uäk.


Fina Söderköping


Gissa var jag är!!


Redan vaken

// Naturell lättyoghurt // Frysta blåbär // Honung // Havrekli // Solrosfrön // Torkad mango // Torkad aprikos // Kanel //


Världens bästa helg

Snart hemma efter en underbar helg hos min kusin. En släktfest hann vi också bocka av. Åh, så bra jag har haft det!! Nu är det bara att ladda om, för imorgon bär det av mot Öland. Med mig bakom ratten. Woooooopa!! :D


Kakmonster igår


Fina Nävekvarn

Myser lite vid den fina bryggan. Och taggar efterrätt, såklart.


På släktträff

Är i Nävekvarn på släktträff för tillfället. Haft tipspromenad och vi kom sist, buhuuuu!!! Snart dags för mat, dagens höjdpunkt!!:D


Grattis pappa!


Jag älskar dig.
Och dina urdåliga skämt.
Och dina chicken nuggets.
Och alla resor jag gör med dig.
Och din hemska sångröst.
Och att höra dig läsa tidningen högt.
Och att du vågar åka bil med mig.
Och att du godtroget alltid lånar mig din iPhone.
Och att du gjorde min barndom bäst genom att alltid ladda ner alla nya Sims.
Och för att du är du.
För att du är bäst.

Sjukligt god äppelpaj

 Mamma mia så god den är! Om man inte misslyckas, och det gör man inte. Allt som behövs är att man är läskunnig samt kan siffror så att man vet att ugnen har rätt temperatur. Tacka min faster när ni kommer till gottehimlen.
Du behöver:
175 gr smält smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl socker
½ tsk bakpulver
En nypa salt
3-4 äpplen
1 tsk potatismjöl

Gör såhär:
Smörj en form
Lägg ut äppelskivorna, strö över 2 msk soker, potatismjölet och eventuell kanel
Blanda övriga ingredienser, i samma kastrull som det smälta smöret
Frödela degen över äpplena
Grädda i 20 minuter, 200 grader.

Fatta besvikelsen


Fatta besvikelsen när detta var en bild på en GRAN och inte WIFI. Vilseledande marknadsföring inne på Unvierseum, inte OK!


Nästan nytt


Bättre bild på min Guns n' Roses topp jag köpte på H&M förra veckan. Har egentligen ingen aning om vilka de är, men de verkar ganska gangsters eftersom de tydligen har "appetite for destruction". Låter ju ganska läskigt. 149 kronor kostade den, och 149 kronor betalade jag.

Mer bilder från Finland


Enligt min lillebror är det såhär jag ser ut på bilder? Hahaha. 

Vi lekte i lekpark också. Önskar jag vore fem igen, då hängde man ju där hela tiden. 

Det måste vara enklare att läsa kinesiska än att uttala finska ord. Blir ju mörkrädd.

Vår provisoriska schackbräda med egenpåhittade schackpjäser.

Detta är min och min härliga kusins mästerverk. För er som är lite tröga eller saknar snickarkänslan är detta en fågelholk. Pinnen som finns i öppningen är ett skydd mot ekorrar. Fin, tack vi vet.

Sladden is at home, och jag har lyckats ladda över bilderna. Hurraaaa!! :D
 
 

Väntar på bussen

Ska till Norrköping för en helg hos finaste kusin och hennes familj. Äääääälskar!!!! :D


Mot Norrköping

// Rågtoast med färskost och ostskiva // Egengjord hallonyoghurt [hallon och mjölk] med müsli //


Lite kvällshumor


Ibland är jag och min bror ganska fyndiga!!
PS. Det är en skata om ni undrar.

Party-Emma

Vilken jävla festprisse jag var som ung alltså!! Okej nej seriöst. Vad har jag gjort för att förtjäna att se ut sådär på mina kalas? Så jäkla deprimerande. Hur grym får man vara mot ett stackars barn utan vett i huvudet? För inte kan man ha mycket vett om man accepterar en sådan kalasoutfit.


Supergod laxsallad

Avnjutit en god laxsallad tillsammans med Sara! Fast Sara körde all out på te. Sååå goott eftersom jag var cool och blandade i turkisk yoghurt och pesto, hehe :D


Varning!!

Försök aldrig skriva en packningslista med nyligen insmorda händer. Om du inte vill bli misstagen för en sexåring med svår dyslexi dårå.


Svamp- och äggröra

// Smörstekta kantareller, lök, solrosfrön, [kokt] ägg // En klick turkisk yoghurt med lite pesto //


Krusbärspaj

Surprise!! Ännu ett inlägg om krusbär, haha. Men mitt i min stressiga dag hann jag - på endast en halvtimme - slänga ihop en krusbärspaj! Supergod blev den!!:D Eller jag har inte smakat den, men kom igen jag har liksom gjort den. Hur fel kan det bli?!?


Kvällens sista tips

                     
Har stressat runt hela dagen och därför inte haft tid att blogga. Skulle jag ha försökt med det också skulle jag förmodligen legat på sjukhus med hjärtstillestånd eller något annat allvarligt problem. Men imorgon kör vi nya tag :D

Tänkte tipsa er om en face mist från The Body Shop. Köpte den på Tax Free och fick den därför en hundring billigare typ, och av den simpla anledningen är den ett självklart tips här på bloggen. Haha nej men seriöst, den är bra ocskå - tror jag - eftersom den innehåller vitamin C (sånt är väl aldrig fel) och är perfekt att spraya på sminket (om min engelska inte suger totalt). 

Jobbet kallar

// Krämig pestoomelett [stekta ägg, en klick turkisk yoghurt, en tesked pesto] // Naturell lättyoghurt i glas med kanel, havrekli, solrosfrön, russin, honung och krusbär //


Tips på svalkande

Åååh har experimenterat fram en ny sommarfavorit!! Fun Light fläder med massa mineralvatten, krusbär och is. Såklart i vinglas så att man kan casha in lite vuxenpoäng. Såååå gott!!!!


Precis gjort läpparna

Ganska nöjd, men vill gärna ha lite större. Ska nog fixa det innan skolan. Superlätt att göra, allt som behövs är nål, tråd och lite chokladpudding. Prova!!:D


Gröt och räkmacka

// Havregrynsgröt med rivet äpple, mjölk, honung och kanel // Rostat rågbröd med gräddfil, ostskiva, räkor, gurka //


Jag vill ha katt

Alla får ha katt och kattunge och kattmamma och kattpappa och kattfarfar förutom jag!! Men nu har jag kikat lite i Firrens "Visa mig hur" bok och kommit fram till en genial plan. Jag ska hitta en kattbebis på gatan, mata den med barnmat och sen är han min!!!


Måndagslyx

Böööööörp. Tryckt i mig lite hemmagjord pizza tillsammans med Firren. Squash, salami, räkor, keso, champinjoner, fetaost, sockerärtor, soltorkad tomat och lite kryddor ligger just nu för tillfället och jäser i magen. Supergott!! Och en liten klick.. senap. Hahaha :D


Slitvargarna

Aahh äntligen är dagens jobb över och vår enda lugna stund va lunchen. Firren slog till på värsta lyxsalladen medan jag körde på äggmackor. Snart dags att fortsätta med dagens slit - goooo FiXiT!! :D


Havregröt

// Gröt med hälften havregryn och hälften havrekli // Skivad banan // Hackad mandel // Lite honung // Kanel //


Härlig sommarkväll

God mat + hungrig Emma + möjlighet till påfyllning = hämta skåpbil till mig och släp till magen


Kvällens makeup

Kvällen till ära valde jag att köra på en naturlig look utan massa smink. Jag märker att mitt ansikte har förändrats lite på sistone, men inte nämnvärt mycket. Jag ser bara mogen och erfaren ut vilket jag är oerhört stolt över. Kråkfötter och rynkor är inget som bekymrar mig - jag är ju bara en 18 åring i mina bästa år.


Guns n' Roses

Ikväll har jag på mig min nya topp från H&M och sprider hårdrockarfeelings i min omgivning. Är hos några kompisar med familjen och käkar middag. Grillat idag med - helt OK!! :D


Fönsterputs for the win

Är på väg hem efter lite jobb med FiXiT långt ute på landet. Putsat fönster och de blev skinande rena. Hoppas vi.


Fem ton krusbär

Har varit ute och rånat krusbärsbusken på alla bären, blev supermycket!! Notera fem ton krusbär, inte femton. Sedan gick jag vidare till hallonbusken men där behövde man typ mikroskop för att hitta bären och sedan pincett för att plocka dem. Dumma buske.


Hallå solen??

Sprang ut på altanen i bikini och med massa sololja när jag såg solen efter frukosten. Den lyckan varade i ungefär 36 minuter, sen försvann rackaren. Kvar blev jag på gränsen till allvarligt köldskadad. Jaja, det blir åtminstone en mindre altanstol att olja in efter denna morgon.


Rise and shine

// Lättyoghurt med havrekli, solrosfrön, russin, mandlar, krusbär och kanel // Rostad rågsmörgås med ostskiva och sallad //


Peplum top


Maaah. Så jäkla snyggt. Så. Jäkla. Snyggt. Måste ha en annars blir jag depp, och det vill vi ju inte. Vill ha alla i hela världen men det kanske var att begära lite för mycket. Bör inom snar framtid ta mig till Skärholmen. Geeeee mig!

Grillat på altanen

Så underbart att efter en PW slänga sig på stolen och bli serverad grillat. Matad blev jag också. Elleeeer? Något kött, potatis, halluomi, massa sallad, tzatziki och blomkål. Ah men tja matkoma!!!!


Powerwalk

Ute och traskar i sällskap av RunKeeper, Spotify och EasyTones. Jävligt bra sällskap måste jag säga. Okej forever alone-poäng till mig.


Fashion report

Nedan ser ni de finfina bilderna jag tog till Finlands största modetidning. Mer än så kan jag inte säga. Hahaha. Titta och njut (?)

EU-paraplyn kommer bli SÅÅÅÅÅ hett i höst. Helst trasiga och livsfarliga.

Ojojoj. LBD? Nej, nu är det LRM som gäller - lilla rosa manteln. Helst kombinerat med vita fleecevantar.

What to say? Låga svarta klackar kombinerat med utslitna, svarta mjukisar. Åh, helt rätt!!

Glöm slokhattarna. En rak stråhatt á la Mexikansk bonde är det nya nu.

Den sista bilden är once in a lifetime. Såhär vig kommer ni aldrig se mig igen.

Jepp. Nu har ni koll på allt ni behöver inför hösten. Hahaha :D

Bilder från Finland


Vi bestämde oss en dag för att gå och meta med vår kusin. Det gick skitdåligt verkligen. Det enda som hände var att vi blev berövade på våra maskar!!

En idyllisk liten metpöl där vi höll hus. 

Vattengrej på Linnanmäki. Ser ni hur jag desperat försöker skydda håret??? Farliga grejer.

Pyttefrittfall. Ändå var det jag som skrek mest.

AAAAAAAAAAH. Hehehehe. AAAAAAHH. Så lät det typ.

Prövade lyckan på chokladhjulet, men vi vann nada. Zero. Noll.

Finlands motsvarighet till uppskjutet. En raketstart på dagen, om man säger så.

Tack vare att jag fick massa bilder på ett USB från min kusin kan jag ladda upp lite bilder, i väntan på min sladd :D

Åh, jag är sur


Såhär sur blir jag när jag sätter mig ner för att ladda över alla bilder från Finland och inser att sladden är kvar!!!! Morr, ibland är jag klantig och ibland är jag jätteklantig. Dock kategoriseras detta misstag som extremt klantigt. Men den kommer om några dagar, som ett brev på posten. Bokstavligt talat alltså. :D

Matbloggstoppen