Busenkelt och barnsligt gott

Asså, att jag aldrig kommit på idén tidigare, inte för att det ens är jag som kommit på det här nu.Hursomhelst, att göra chokladbollsdeg, dubbla eller trippla det och sen smeta ut till en kaka. På det lite smält mörk choklad och sen kokosflingor. Denna chokladbollskaka bakade mamma till Axels födelsedag. Hehe åt lite till frukost och till fika. Men det var ju så sjukligt gott, så ni borde verkligen prova.

Quinoasallad med vitlökskeso

Till middag idag blev det kött och klyftpotatis. Men jag är Emma Tvärtemot, så jag grillade vegoburgare och gjorde en quinoasallad. Den blev väldigt god, men min mage kan bli lite småbitter när jag äter för mycket bönor, hehe.
 
För 4 portioner
- 190 gram kidneybönor
- 190 gram kikärtor
- 2 dadlar
- 1 salladslök
- Quinoa för fyra personer
- En tsk olivolja
- Citruskrydda
 
Koka quinoan och blanda sedan samman allt. Medan quinoan fortfarande låg i kastrullen, men vattnet kokat bort, hade jag i lite paprikakrydda.
 
Vitlökskeso
- Keso
- En vitlök
- Basilika
- Rosmarin
- Citruskrydda

Kom och köööööp

Hela dagen har spenderats i Järna för att sälja gamla vindsgrejer. Nu ska vi snart packa ihop och åka hem igen. Vad resterande söndagstimmar har att bjuda på återstår att se, förmodligen en löptur med Firris.


Gårdagens inköp

Asså hur gangster var inte jag som handlade Sofis mode UTAN att köpa Aftonbladet?? Lite dömande nog valde jag den kassör som såg ut att ha minst koll på att tidningen endast säljs tillsammans med Aftonbladet. Sen placerade jag också dyrgodiset ovanpå den lilla upplysande texten och mina planer gick som smort. Moahahaha.


Mmmmmmmums

Hajhaj alla söndagspigga!! Sitter i bilen med min mamma på väg till Järna. Vi ska försöka bli av med lite skräp på en bakluckeloppis, så vi får väl se hur det går. Igår såg vi som sagt Jack Reacher, väldigt bra film trots att den stundtals var lite småseg. Jag hade i alla fall gott sällskap av lite naturgodis så det flöt på alldeles strålande. På tal om naturgodis tycker jag att namnet är oerhört missvisande. Vad är oddsen att jag stöter på en müslitopp eller en cashewnöt med yoghurtöverdrag om jag är ute och leker i skogen??? Jag tycker de borde heta dyrgodis istället. För dyrt är vad det är.


Redo för filmkväll

Är på väg hem efter en middag på Pizza Hut. Tog en grekisk pizza, den var verkligen asgod. Nu är jag laddad med ännu lite mer naturgodis inför Jack Reacher. Hallelujah för sommar, lediga dagar och födelsedagar.


Gårdagens soffhäng

Igår hade jag en riktigt trevlig fredagskväll!! Efter jobbet åkte jag hem och hann vara hemma en stund innan jag tog bilen med Sara och åkte till stan. Först inhandlades presenter till broder och sen åkte vi hem till Emma. Hon bjöd på supergod middag, massa färska frukter och sen kände jag och Sara för att dra ner på nyttighetsnivån så vi handlade med oss massa naturgodis. Så gottis och så mysigt att bara sitta och prata bort timmar. Var hemma runt tolv och då började jag slå in paket. Började också läsa Metro av någon anledning, innan jag insåg att ingen normal människa stannar vaken vid halv ett för att läsa Metro.


Hipp hipp hurra

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Axels födelsedag!!! Helt sjukt att den lilla kotten redan fyller femton, känns som om det vore förra veckan jag fyllde det. I alla fall, det blev frukost på sängen, presentöppning, springrunda med mig som PT, fika och nu ska vi snart äntra Pizza Hut för middag. Ett IKEA-besök har vi också hunnit avverka, men det på min och inte Axels begäran.


Mysig onsdag

Tjatjatja. Igår var det onsdag vill jag upplysa alla dagvilsna sommarlovsnjutare om. Jag jobbade förmiddag och när jag kom hem var jag som väntat helt död. Så jag sov middag, heheeeeee. Sen spelade jag Mastermind med mamma för att kolla om det fortfarande bodde kvar några fungerande hjärnceller. Det gjorde det, även fast de flesta flytt. På kvällen, efter min bloggmassaker, cyklade jag hem till Firris och hade en myskväll. Vi åt toast (jag experimenterade med banan och kakao, en hit), kollade på Lillebror på tjuvjakt (hahaha herregud) och var allmänt coola. Kvällens blä var dock en stor fet spindel i badrummet som Miranda slängde ner bland de vikta handdukarna istället för att döda. Så efter det vägrade jag äntra toan med risk för plötsliga spindelanfall.


Bästa sommarlyxen

Pavlova. Bara ordet skriker sommar. Haha neeeej nu driver jag, jag tänker mer på någon polsk folkvisa. Hursomhelst, marängbotten med grädde och bär och frukter är hur gott som helst. Mamma fick fnatt igår och började baka en massa, både Key Lime Pie, som var sjukt gott, och pavlova.
 
Till botten
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
 
Vår fyllning
Lemoncurd
Grädde
Jordgubbar
Melon
Chokladbitar


Vegetarisk quornwok

I förrgår så gjorde jag en apagot wok med quornfilé. Även denna var hur enkel som helst och gick väldigt snabbt att göra. Trots det festade smaklökarna järnet.

För två portioner
- 2 quornfileér
- Valfritt med wokgrönsaker
- En halv dl grekisk yoghurt
- En tsk soya
- Örtsalt
- Matvete/mathavre

Skär quornen i bitar. Stek i olivolja. Fräs wokgrönsakerna separat eller i samma panna. Krydda med lite örtsalt och andra valfria kryddor. Ett tips är chilikrydda, men det hade vi inte. Blanda i yoghurten på slutet när det är låg värme, och ha i soyan. Till severade jag mathavre eller matvete, jag minns inte vilket av det jag valde. Gotteligottgott.

 

Vegetarisk korvpanna

Mitt nya köttfria liv flyter på alldeles strålande. Idag gjorde jag en korvpanna med egengjord vitlöksguacamola. Hur gott som helst, och tog högst tjugo minuter att göra.

Du behöver
- Soyakorv
- Kikärtor
- Kidneybönor
- Vitlök
- Krossade tomater
- Tomatpuré
- Vitlökspulver, örtsalt, peppar
- Äppeltärningar
- Olivolja till stekning

För guacamolen så mosade jag en halv avocado, hade i en msk minikvarg, en pressad vitlök och sen lite örtsalt. Klarttttt.

Ännu mer Ayia Napa

Har lagt beslag på Firrens alla bilder från resan, och tänkte nu visa er några av dessa. Eftersom jag inte är lika ambitiös på onsdagskvällar som veckans övriga dagar blir det endast ett inlägg och inte massa delar. Så varsågoda att beskåda vår skönhet.

Inledde flygresan med en inbakad fläta. Åååh att mitt hår räcker till en fläta är lycka!!! <333

Spelar Mini M.I.G på planet.

Chill i solstolen.

Utsikt.

En sopplunch, medelhavssoppa med stekt bröd och philadelphia. Miiiicket gååååt.

Firris och jag på prommis.

Sen köpte vi veckans första glass. Guld.

Redo för första restaurangbesöket.

Fotar maten - check!!

Hahah fyfan, denna bild är inte charmig på något sätt men jag är trött plus i grooooov paltkoma efter mezen.

Chill på filten.

Ännu mer upptäcktsfärd och picknick.

FirriiiZ.

Vaaaaaar är Emma?? Hääääär är Emma.

En av få bilder på oss tillsammans.

Vackert.

Badade vi på denna steniga strand?? Svar nej. Men vi behövde uträtta behov och toaletter fanns ej i närheten. If you know what I mean.

Springrunda. Håret är kaoooooos.
Håret är kaos här med. Blåser så det ser ut som att jag har pottfrilla på vänster sida.

Dagens outfit a la seglarstil.

Precis anlänt till Ayia Napa efter bussturen där vi lurade en kille att vi var sju år. Hoppas han trodde oss!!!

Where I belong.

Gick med snabba steg mot restaurangen. Asså jag var ärligt talat hungirg konstant där nere. Men sen blev jag också proppmätt efter två sek.

Hejhej snyggo.

Hejhej snyggo nr 2. Men mosad banan i munnen. Mys <3

Lunch på balkongen.

Dags för lite äventyr vid Cape Greco.

Vandrare number dos.

Flyg fågel, flyg.

Så söt.

Yo mannen.

Glada tanter.

Utmanar ödet lite.

Men jag överlevde!!! Ni kan andas ut med andra ord.

En fin mini-ö vid stranden som vi döpte till Öland.

Man behövde vada för att ta sig ut dit.

Så det var också vad vi gjorde.

På klipporna där borta hölls barnförbjudna fotograferingar. Asså inte av oss utan av några engelsmän.

Dags för båttur.

Fotar lite. Eller lite, menar mycket.

Mirris-Firris ben.

Hehe, våra kvällspromenadoutfits.

Pole dancing. Cirkus 3,5 minuter innan nästa hundattack. Jag svär att mitt hjärta slog hundra slag per sekund. Trodde jag skulle bli ihjälbiten. Eftersom jag inte hade glasögon hann jag heller inte uppfatta att hunden satt fast i en lina. Jag var fullt upptagen med att planera begravningen.

Och......

... smile!!

Och...

... smile!!
Midsommarafton.

Underbart vackert.

Hahaha denna bild talar för hur vi egentligen kände att sitta på de stenhårda klipporna trots alla leenden.

Wiiiiiihoooo

Min bok jag beställde häromdagen har äntligen kommit!!! Vet inte riktigt vad den innehåller men av författaren och framsidan att döma kan det inte bli fel. Denna plus min mingelbok är helt klart mina bästa bokvänner.


Små höjdpunkter i vardagen

Små saker som förgyller vardagen är helt klart underskattat. Som till exempel när mamma shoppat hem nya söta cupcakesformar och en underbar body lotion till mig. Ett möjligt bakomliggande syfte kan ju självklart vara att hon vill att jag ska förse henne med tiotals muffins på löpande band. Men vad vet jag, spekulationer är ju precis vad dom är - spekulationer. Glad blev jag ändå!!


Mellistrifle

Var helt utmattad efter jobbet idag. Trött i huvud och kropp, för att inte tala om nästintill död. Så bestämde mig för att sova middag. Men innan det unnade jag mig en god bärtrifle gjord på färska jordgubbar och körsbär, grekisk yoghurt, torkade gojibär, müsli, lite honung, kokosflingor och mandelflarn. Hela kalaset toppade jag med ett myntablad. Sååå himla sommargott!!


Grym matchning

Assååååå vad är oddsen att vi båda har lyckats klä oss princip likadant helt oplanerat inför vår springtur??? Hihihi. Samma sak i Ayia Napa, vi typ tänkte samma saker samtidigt och vaknade samtidigt under natten. Börjar tro att vi är en och samma människa fast i två olika kroppar.

Lol.


Chillat i eftermiddagssol

Ahmentjaaaaaråååååå har ni saknar mig eller varför har jag fått så många panikslagna kommentarer där min över tjugofyra timmar långa frånvaro ifrågasätts?!?!? Ja man undrar ju. Igår jobbade jag i alla fall första dagen på jobbet. Det var.. annorlunda. Efter jobbet åkte jag hem, chillade i solen, tog en springrunda och på kvällen besökte jag och Firren min granne Gustav. Mycket trevligt :) Idag skedde exakt samma visa med undantag för att Firren var springsällskap och det inte blir något grannbesök. Däremot blir det Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Mina ögon are gonna get fyrkantiga but Svampbob Fyrkant is my biggest idol så why not liksom??


Gömda skatter

Hejhopp kaffekopp!! Hade nada planer denna söndag, bortsett från att införskaffa toning. Men min mor såg snabbt till att sätta stackars mig i arbete. Så tre smockfulla vindar har vi rensat på skit. Burit ut, gått igenom gamla leksaker från stenåldern och mammas och pappas papper från ännu tidigare, säkert dinosaurietiden. Åkt två rundor med bilen full av skit och slängt allt. Så hela dagen har jag sysselsatt mig med det. Puuh asså. Men som belöning fick jag råna H&M på en blus, ett pyjamasset och en topp. Och på min egen räkning råkade jag shoppa en annan blus och en långkjol. Opssss, jag som skulle spara. Menmen. Jag hittade i alla fall ett jättehäftigt halsband i en kista ute på vinden. Kommer passa fint tillsammans med diskreta färger såsom vitt. Jag känner mig som en pirat som kommit över en guldskatt:))))


Tips på lotion

Har hittat en tillfällig favorit i badrumsskåpet. Det är en body lotion från ccs med sheaolja och någon god doft. Vet egentligen inte om lotionen är något exceptionellt eller om jag bara förälskat mig i färgen på flaskan. Hur som, kärlek är det!!


Äppeldröm

Igår var jag sugen på något gott på kvällen, så jag improviserade ihop en snabb och enkel variant på äppelpaj. Tärnade ett äpple, strödde över lite vaniljsocker, kanel, mandelspån och honung. Värmde sedan i micron tills det blev lagom varmt. Apagott verkligen!!


Homemade healthy pizza

God kväll alla sega midsommarfirare. Denna dag har varit väldigt seg för min del, med aneldning av att jag endast sov 3 timmar i natt. Under dagen har jag segat mig med datorn, laddat över bilder och skrivit massa inlägg. Var till och med duktig och gjorde de två sista tidsinställda. Så efter lite bloggeri fixade jag fint i mitt rum, vilket innefattade att slänga en död blomma och putta in resväskan på vinden igen. Efter det begav jag mig ut på en springtur för att väcka alla medvetslösa hjärnceller till liv igen. Väldigt härligt. Kom hem, duschade och fixade middag till mig själv. Det blev en hemmagjord pizza som var mycket enkel att göra. God dessutom. Pizzan avnjöts tillsammans med ett glas smaksatt kokosnötvatten och lite bloggar. En härligt seg lördag, och imorgon väntar ännu en ledig dag innan jobbet börjar.

Botten
1 dl äggvita (typ tre ägg)
En nypa salt
4 msk havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
 
Tomatsås
Finkrossade tomater
Tomatpuré

Topping
Svarta oliver
Mozzarellaost
Paprika
Tomat
Pesto
Kryddor (svartpeppar, rosmarin och basilika)
Riven parmesan

Vispa äggvitorna till ett vitt, hårt skum. Tillsätt mjöl och salt och rör om. Olja ett bakplåtspapper och smeta ut äggskummet. Grädda i ca 10 minuter på 200°C. Lägg på valfri fyllning och släng in den i ugnen igen. Denna gång endast för att toppingen och osten ska smälta.

Ayia Napa del 4

Last but not least, del fyra. Med vårt midsommarfirande i fokus.

Utan att överdriva, världens finaste kompis på både ut- och insida.

Helt klart hittat nya favvoposen, som ni kanske ser.

Korsa benen = coolt.

Redo och fixade för midsommarmiddag.

Vi åt på ett mysigt ställe som hette The Garden of Eden. Eftersom vi dock åt så tidigt (med anledning av busstransfern) så var det typ bara vi och någon till där. Klockan sex är helt enkelt inte middagstid i Cypern!!!

I väntan på maten.

Åååh älskar att mitt hår ser extra risigt ut med solen i bakgrunden. Men jag är medveten om detta problem, ok???

Glad kunde jag vara ändå.

Dricker lite.

Restaurangens lilla trädgård.

Vi beställde in en veggiewrap som var väldigt god. Bortsett från en sak - koriander!!!! Asså fyfan tål inte denna vidrighet. Äter hellre honungsmarinerade kackerlackor eller flamberade myror än koriander, a.k.a tvålkryddan.

Efter maten skålade vi in midsommar med en cocktail av okänt innehåll och okänt ursprung.

Sedan promenerade vi förbi ett Supermarket och handlade jordgubbar. Sen hämtade vi Firrens jordgubbsfilt (matchning eller vad??) och promenerade bort till klipporna vid Makronissos.

Och ännu en gång i sällskap av fantastisk kvällssol.

Jordgubbar i mängder.

Goda var de dessutom.

Och de hjälper till att göra tänderna vitare, hehehe.

Kanske inte det skönaste att sitta på en stenhård klippa, men med gott sällskap och goda gubbar funkar allt. Goda jordgubbar asså.

Mums!!!

Min fina klänning som jag insåg hade några champagnefläckar från studenten på sig. Nooooot gooood.

Hejhej <--- Standardfras när fantasin strejkar.

Hejhej.

Solen gick ner och vi njöt i sällskap av råttan som sprang fram och tillbaka.

Och hääääär levererar jag ännu en kissnödigpose.

Sen har vi en annan favorit, huvudet på sne och le stort.

Miranda kör någon dans vid råttans högkvarter. OBS! Vi visste ännu inte att råttan höll till kring dessa områden.

Halväten.

Fortfarande halväten.

Sedan promenerade vi tillbaka till hotellet och bussen i månljus och ljudet av vågor.
Hade en fantastiskt mysig midsommar, trots att den största delen av kvällen och natten spenderades på resande fot.
 
Och inte bara det, jag hade dessutom en otroligt, sjukligt, galet, fantastiskt, underbart härlig vecka i Ayia Napa med det absolut bästa sällskapet. Jag har skrattat tills jag fått ont i magen, jag har njutit av solens värme (till en viss gräns, sedan blev det olidigt), jag har ätit glass i mängder och älskat det, jag har provat nya maträtter och fått en annan syn på andra maträtter (talkkkking about kött), jag har upplevt och jag har upptäckt, träffat trevliga människor, hittat på bus och till fullo varit tacksam för allt. Jag kan inte med ord beskriva hur bra denna semester varit, men jag tror bilderna talar ganska bra för sig själva. Om inte så är det ändå inte min förlust. Allt som upplevs i verkligheten går faktiskt inte att fånga på bild. Som personlig lycka.

Ayia Napa del 3

Och här kommer en tredje del.

På tisdagen bestämde vi oss för att göra en kvällsutflykt till natursköna Cape Greco. Cyperns, och EU:s sydligatse udde.

Fantastiskt utsikt med kvällssolen bakom oss.

Hej på dig!
Vilken balans vavavavava????

Åh heeeeerreminje vad mitt hår var frissigt den dagen.

Nej jag var inte kritvit som ett spöke trots att jag tvingats spendera för mycket tid i skuggan. Det bara ser ut så.

Sen klättrade vi ner för berget, ok gick, och såg solen gå ner bakom bergen.

Vackert!!

Har precis återhämtat mig efter att vi blivit utskällda av en hund med bjällra uppe på berget. Jag var helt säker att den skulle komma ner och äta upp oss. Och spy ut oss i havet.

Lite berg.

Och lite bergsklättring. Haha ser dock läskigare ut än vad det egentligen var.

Älskar denna lilla taggblomma.

Efter utflykten åkte vi ner till Ayia Napa och gick till en polynesisk restaurang där vi åt laxfilé med kokosnötsås och potatismos. Hur gott som helst.

När vi hade betalat notan skulle jag få tillbaka lite mer än tre euro men servitören trodde att det var dricks. Men det var det icke, utan mina busspengar. Så Firren fick snällt be dom komma med mina stålar.
Kvällsutsikt från restaurangen.

En liten vik som vi döpte till Fiskareviken eftersom det hängde ganska många fiskare där.

Något kapell mitt på stranden??

När vi läst ut våra böcker gick vi över till högläsning ur Äta Djur. Om ni minns var det denna bok som fick mig att sluta äta rött kött i skolan efter jullovet. Nu har den i alla fall fått både mig och Firren att bli vegetarianer - med undantag för fisk och skaldjur - på heltid. Fyfan för människor.

Suddig kvällsbild, väntar på bussen in till Ayia Napa drygt 5 kilometer bort.

Körde på en fiskmeze på en annan taverna. Kul med ett fat med bara friterat, haha.

På torsdag hade vi bokat in oss på en heldag på en båt som tog oss längs den cypriotiska kusten.

Vi la beslag på de i särklass bästa platserna eftersom vi råkade vara där typ en timme tidigare. Allra, allra längst fram med benen dinglandes över kanten och vinden i håret. Åh, det var lycka.

Stannade till vid några grottor. Och vem hade första parkett om inte jag och Firris???

Underbaaaart!!

Så himla vackert, och så himla vackert väder.

Finis-Firris.

Assooooooow vilken beeeeejb.

Härliga solstunder på båten.

Alla barnen fick stora feta kycklingben till lunch förutom Emma och Miranda för de fick en vegoburgare.

Vattenmelon till efterrätt.

Miranda hoppar högt från skyarna.

Efter båtturen åkte vi tillbaka och tog fram den trogne filten.

På kvällen orkade vi inte åka tillbaka till Ayia Napa för att äta, så det blev middag på balkongen.

Sedan blev det kvällspromenad.

Hehe, var kanske lite för finklädd för det.

Glada...

...över det faktum att vi hade råd med tuggummin.

Magiskt!!!!!

Magiskt del 2!!!!!
Magiskt del 3!!!!

Hejhej.

Älskar bilden. Punkt.

Vi var lite badass, typ badade i en pool på ett annat hotell, så vi hamnade i finkan.

Sista dagen! Utcheckning klockan 12.00, och bussen skulle hämta oss 22.00. Suckkkk.

Lunchpicknick.

Hängde vid solstolarna för ovanlighetens skull. Men detta efter att jag blivit attackerad av en stor, grå, grov, grotesk, argsint och ilsk spindel som kröp över min hand.
Chillar gaaaalet.

Ayia Napa del 2

Kör på en del två direkt. Omgggg så effektiv.

Här ovan kan ni beskåda en Firre som väntar på att mezen skulle serveras.

Först kommer de ut med en stor sallad med gudomlig fetaost...

... till det bröd och hummus, fetaostöra, tzatsiki, två andra röror och oliver. Redan där och då trodde vi att det var klart, men oj så fel vi hade.

Efter ett tag kom musslor i någon gräddsås och kräftor ut.

Vad är väl Cypern utan halloumi? Så ut kom de med kasslerbitar och halloumi.

Efter det fortsatte det. Det kom ris med revbensspäll, fisk, kycklingspett, köttbitar, avlånga köttbullar och allt vad det var. När vi höll på att dö bönade vi typ att det skulle vara slut, men då sa servitören att det skulle komma äääääännu mer. Så ut kom en tallrik med friterade calamaris, sardiner och krabbor. Och pommes.

Ni ser ju hur mycket mat det var kvar. Och ni ser ju hur uppgiven Firren är!?!? Kändes så dumt att slänga så mycket mat. Så vi smugglade ner några fiskar i Firrens väska som vi sedan matade en hemlös katt med. Åh vilka hjältar vi är<333

Det blev många promenader till stranden.

Hahah bästa, Miranda hänger i en gren och jag hann precis ta ett foto.

Sedan knakade grenen och Firren levererar en obetalbar "förlåt-mig-gud" bild.

Kaktus.

Gjorde picknickmatsäck, tog filten och begav oss till Nissi beach en dag.

Vi hittade en vattenmelon på en soptunna som vi började fota.

Kvällssolen genom palmen.

Som de krigare vi är trotsade vi kvällsvärmen och var ute på springrundor.

Finaste kåmpizen.

Testar hotellets lunchservering och beställer in kycklingwrap.

Chillar i eftermiddagssolen med våra böcker. Om ni undrar varför jag har min jumpsuit på mig så kan jag berätta att det var en sorglig historia som innefattar soleksem. Asså jag ska inte inleda min solperiod med döstark medelhavssol har jag insett.

En kväll promenerade vi in till Ayia Napa istället för att ta bussen. Fick se världens finaste solnedgång.

En lunch på balkongen bestående av stekt bröd med philadeplhia och pålägg.

Ayia Napa del 1

Kom hem sju imorse, packade upp väskan och åt frukost. Min frukost. Ååååh vad jag har saknat!! Sen gick jag och la mig, sov två och en halv timme. Så nu tänkte jag börja med att ladda upp bilder från resan. Here ya goooo.

Vi började vår trip med att åka kommunalt. Buss, pendel och åter buss. Resterande meter avverkade vi till fots.

Glad Firris!!!

På Arlanda precis innan boarding, taggade till tusen.

Dag numero uno, på väg till poolen i stekande morgonhetta. Vi hade jättefin utsikt mot havet som ni kanske ser.

Finns en sak som stör mig oerhört mycket på denna bild, och det är min hårslinga som åkt ner i pannan. Morrrrrr.

Vår pool som jag inte var någon flitig användare av, haha. Jag badade självklart men inte lika mycket som Firren som levde upp till sitt smeknamn.

Fanns en barnpool också. Den doppade jag inte ens tårna i.

Första dagen hängde  vi på solstolarna. Hade precis börjat läsa Liza Marklunds Livstid, apabraaa!!

Vår balkongutsikt.

Vår balkongutsikt åt andra hållet.

Hehehehehe.

Vi begav oss ut på upptäcktsfärd redan första dagen. Med bikini, handduk och vattenflarre packad i våra väl använda ryggsäckar.

Behind the scenes - blomfotografering.

Ååååh älskar denna bild!!!!

Vi besteg centimeterhöga klippor vid stranden.

Jag på miniklippetoppen.

Någon häftig grön växt med Medelhavet i bakgrunden.

Första, men absolut inte sista, glassen. Asså shiiiiit har ätit säkert tio liter glass denna vecka. Testat smaker så som Bounty, Mars, mörk choklad, karamell, stracciatella osv osv osv.

En fin liten klippa.

Vårt solsällskap som vi slukade på någon dag.

Hängde mest på Firrens picknickfilt istället för solstolarna.

En fin liten palm.

Gick upp lite i vikt efter all glass och provade grekisk folkdräkt med piratinspiration.

Första kvällen i Ayia Napa, på väg till en taverna för att äta meze. Så gott, men herregud så mätt man blev. Inte så konstigt med tanke på att de kom ut med mat typ sju gånger.

@ Arlanda del 2

Efter en fantastiskt underbar vecka i medelhavsvärme är vi nu åter på svensk mark. Vi hänger för tillfället på Grand Café Stockholm på Arlanda och väntar på flygbussen. Har tagit över typ 800 bilder så det blir ett evighetsprojekt att dels välja de bästa bilderna och dels skriva inlägg. Men nu är jag utvilad och taggad så det blir nemas problemas. Ok nu är jag lite trött men senare. Hoppas ni hade en fin midsommar igår förresten. Min var jättemysig trots att vi inte hann fira så mycket eftersom vi skulle till flygplatsen. Dock hade vi ofrivilligt sällskap av en råtta - huuuuuuuua!!!!!!!


Adios då

Piloten sa att vi var välkomna till planet mot Cypern och Antalya så vi får väl la se var vi hamnar!!! Hörs i nästa liv kåmpiZzar LOOLLL :PpopPP


@ Arlanda

Allt har gått bra - check. Vi har på Firrens begäran trängt oss förbi en kilometerlång kö - check. Jg har betalat överpris för lite keso - check. Firrens väska blev genomsökt vid säkerhetskontrollen - check. Vi kommer ha det grymt - dubbelcheck.


Funkar liksom

4 timmar kvar på jobbet, sen har jag en underbar vecka i Cypern att se framemot. Och för er som tror att jag låst in mig på toan eller gömt mig i buskarna för att uppdatera bloggen - hold your horses. Jag har rast!!


Brutal bränna

Min lillebror har en tendens att alltid bli äckligt brun i nacken. Hans rygg och ben förblir dock vita som snö, hehehehe. Men allvarligt det ser ut som att någon har doppat hans huvud i ljus choklad och resten av kroppen i vit choklad. Kul kombo lixxxxxx.


Piroger och äggröra

Hajhopp. Förmiddagen har spenderats åt packning och springning och duschning. Till lunch blev det karelska piroger, ett finskt påhitt som jag tycker är väldigt gott. Till det brukar man ha äggröra och eftersom jag är mainstreamare så stekte jag ägg.

Pirogerna hade vi klara i frysen. Hur man skapar de små liven har jag noll aning om. För att göra äggröra à la Emma så steker ni äggvita, saltar och pepprar. Klartttttt.


Full rulle och helt slut

Började jobbet sju imorse. Slutade två och racercyklade hem. Bytte om och skyndade till bussen. Åkte hem till Ellika för fantastiskt god födelsedagsfika med härligt sällskap. Hipp hipp hurra för gamle Ellika som blir gamling idag!! Åkte hem. Åt lite middag. Gick och la mig i sängen. Somnade och sov i en timma. Vaknade i panik, rusade ner och frågade mamma om jag hade borstat tänderna igår, för jag trodde att jag hade sovit ända till morgondagen. Sen har jag förmultnat i soffan. Skulle ha packat men har verkligen inte orkat. Får ta nya tag imorgon. Kämpa Emma. KÄÄÄÄÄÄÄÄMPA.

Snark.


Dagens jag

Min fina klocka från Daniel Wellington, Primarkballerina, väska från Side, stickad tröja (var blåsigt när jag skulle till stan) från Lindex och jeans från Bik Bok. Nu blir det promenix med Firren så heeeeeeeeejdå.


Morot - Sparris - Halloumi

Det var lunchens tre huvudsakliga ingredienser. Hade fantasi i överflöd men ett sinande utbud, så man tager vad man haver. Det slutliga resultatet blev - håll i er - pestomarinerad morotstagliatelle med stekt sparris och citrusrostade sesamfrön.

För en portion
En stor morot
Pesto
Sesamfrön
Olivolja till stekning
Halloumi
Sparris

Gör såhär
Hyvla moroten efter att den är skalad. Koka upp vatten och förkoka sparrisen innan stekning. Jag använde vattenkokaren under tiden för att få hett vatten till morötterna. Så jag la morotstagliatellen i en bunke och hällde på vattnet från kokaren. Låt det ligga där några minuter och häll allt i ett durkslag. Släng på en matsked pesto och rör runt. När sparrisen är mjuk, stek den tillsammans med halloumi och sesamfrön. Jag använde bara olja till sesamfröna. Krydda sedan fröna med valfri krydda, jag använde citruskrydda men var nära på att ta vitlöksörter eller hederlig grillkrydda.


Härligt härligt

Splitternya Topp Hälsa och lite aprikoser ute i solen sitter inte helt fel en solig dag som denna. Ska äta lunch strax och i eftermiddag blir det stan för lite solkrämsshopping och sista jobbdagen hos tandis. Njut av solen mitt herrskap!!!


Måndagsmeal

Måndag idag och det känns konstigt att det inte är någon skola. Men blev ändå tidig uppstigning för min del eftersom det var min första jobbdag!! Riktigt spännande och roligt. Efter jobbet cyklande jag hem k regnet, städade lite, framkallade foton från student och bal, gjorde en alldeles för dyr inköpslista från Ikea (till hösten) och lagade middag. Fast bara till mig själv, looool. Det blev stekt äggvita med citruskrydda, stekt halloumi och gårdagens sallad. Lätt som en plätt och gott som en plätt.


På fredag smäller det

Kan fortfarande inte fatta att det bara är fem dagar kvar tills jag och min partner in crime sätter oss på planet mot varmare breddgrader. Är så sjukt taggad!! Och jag kan ärligt säga att vi båda förtjänar den här resan så himla mycket, så jag känner på mig att detta inte kan sluta annat än perfekt. Det blir liksom som en belöning plus en möjlighet att ladda våra urladdade batterier till max igen. Ps. Om ni vill följa med är det OK att hyra en plats i min resväska. Det finns risk för att det blir lite trångt och jag söker därför en icke-klaustrofobisk medresenär. Ps2. Detta är inte bilder från Cypernresan eftersom jag inte har en framtidskamera, utan från Alanya förra året, då vi åkte med våra andra partners in crime.



American pancakes

Till lunch idag gjorde jag och Miranda våra egenpåhittade american pancakes, och de blev jättegoda. Vi utgick från ett befintligt recept men ändrade om ganska mycket.
 
För 4 portioner eller 5 mindre
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl bovetemjöl
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl naturell yoghurt
- 4 tsk bakpulver
- 2 ägg
- Lite honung
 
Blanda först äggen med mjölken, och häll sedan i resten av ingredienserna. Man kan ha i kanel om man vill, men eftersom vi körde på lite matigare topping stuntade vi i det. Till en början i alla fall. Stek sedan i en plättstekpanna med olivolja eller smör.
 
Förslag på topping
- Färskost med chévre, kanel och honung
- Hallon med kokosflingor och kanel
- Bananpeng med kokos
- Pestoklick


Lördagsmys

Hallå där era små anonyma organismer. Tänkte berätta lite om gårdagen så att ni inte ska ha missat en millisekund i mitt liv!!! Efter att resan var bokad så var jag och Firren ute på en springrunda. Sedan duschade vi så att vi inte skulle stinka, för vi ville inte riskera att folk gav oss nya öknamn så som Stinky eller Äckelpottan.
Efter den duschen åt vi god middag och cyklade därefter till Sara. Observera vilka äkta miljöbröder vi var som cyklade i regnet. Hos Sara spelade vi spel (som jag vann, grattis till mig själv) och åt naturgodis. Och pratade massa. Och skrattade. Och Hanna var också där, och Saras syster. Det var kuuuul. Något som inte var lika kul var när vi skulle cykla hem på natten. För jag råkade cykla ner i en grop så jag flög ett magplask ner på backen. Så idag är jag lite handikapp </3333 Men jag överlevde och nu har jag beordrat den människa som slängde min cykelhjälm att omedelbart köpa en ny. Gud ger inte flera andra chanser.

Lyx med lax

Assååååå känner mig som cool_girl94 när jag lyckades göra ett så här fint konstverk till lunch idag. Det är fisk, i dubbel bemärkelse!! Trololol. Hittade en laxfilé i kylen som var en matrest, så pimpade först upp den genom att honungsmarinera den och sedan täcka över med sesamfrön. Sedan värmde jag den i micron och fixade tillbehör under tiden. Hihi det är okej att be om autograf men eftersom jag är en busy woman kan jag inte lova att jag hinner skriva alla. Sörj ej mina vänner, piratkopior finns till salu.


Ayia Napa nästa vecka

Har ju länge varit tal om en sista minuten, men allt har varit oklart och ospikat (bra ord) tills idag. Då blev det nämligen klart vilka som kunde följa med vilket visade sig endast bli jag och Firriiiiiiis. Så hon kom över hit och vi satte genast igång och kolla efter resor. Drygt två och en halv timme senare och några tusen fattigare kan vi nu titulera oss som stolta Cypernresenärer. På fredag eftermiddag bär det av till Ayia Napa för en vecka med sol, bad, grekisk mat, upptäcktsfärder och annat äventyr. Hur taggad?? Såååå taggad!!! Helt klart sommarens absoluta höjdpunkt.


Bästa mingelmaten

I studentpresent fick jag bland annat systrarna Eisenmans mingelmat, en tjock bok fullproppad med massa mingelmat. Det är allt från snittar och minipajer till osthjul och grissini. Kollade igenom hela boken igår och började typ dreggla. Skrev även upp några favoriter som jag planerar att bjuda på under sommaren. Ett tips om ni är ute efter en ny receptbok inom kategorin mingel eller lättare tilltugg är att kolla in denna. Sjukt inspirerande bilder!!!

Snott lite elegansnejlikor

Snodde några av mammas elegansnejlikor, lånade en vas och flydde med dom till mitt rum. Precis som gårdagens shopping verkar de trivas väldigt bra här i mitt rum.

Fotbollskväll


Improviserade snittar

Eftersom vi får gäster ikväll ville jag bjuda på någonting extra, så jag improviserade ihop två olika snittar. Har provsmakat lite på kanten och de verkar mycket lovande. Med betoning på mycket!!! Tänkte dela med mig av mitt recept.

Snittar med dadlar och chevré
- Tunnbröd
- Philadelphiaost
- Flytande honung
- Hackad mandel
- Kanel
- Chevréost
- Flingsalt

Smeta på allt på tunnbrödet och rulla ihop. Ett tips är att använda rektangulärt tunnbröd och inte runt som jag gjorde.

Snittar med ost och skinka
- Tunnbröd
- Philadelphiaost
- Ost
- Skinka
- Citruskrydda
- Rädisor


Dagens shopping

Inga mjukisbraller men en klocka från Daniel Wellington, ett kit för ansiktet från Clinique, after sun (favorit!!) och en shower gel från Yves Rocher sällskapade mig gärna hela vägen hem. Nu inspekterar de mitt rum och har konstaterat att de kommer att stortrivas här. Så det var ju skönt att höra. Klockan kommer från Pub, ansiktskitet från Clinique fast köpt på NK och resten från Yves Rocher.

Bra lunch

Varför krångla till det när man kan äta frozen yoghurt till lunch? Tog smakerna cappuccino, nougat, vanilj och choklad. Såååååå gott. En jordgubbe för att tillföra några vitaminstackare och massa lakritsströssel. Sååååå gott!! Från Gallerian, ni borde verkligen dit och prova om ni inte redan gjort det.

On my way to Estocolmo

Idag blir det shopping med broder och moder i Stockholm. Hoppas hitta en klocka och mjukisbraller. Och kanske lite annat som kan få mina smilband att peka uppåt. Sen blir det full fart hemåt eftersom vi får gäster ikväll. Åh sommarlov äger apa!!!!


Mer studentfirande

Tjohooooo!! Igår var det torsdag, tillika vårt avlånga lands nationaldag. Men inte var det något nationaldsgsfirande jag ägnade mig åt utan studentfirande. Vid fyratiden tog jag bilen tillsammans med Johanna och Bea och åkte lååååångt bort mot landet - Hölö - för att fira Veronica. Det bjöds på tilltugg, en fantastiskt god smörgåstårta med handskalade räkor och efterrätt. Hade det jättetrevligt med massa nytt folk. Även igår valde solen att värma, och att den inte gjorde det den fjärde juni kommer för alltid att gräma mig. Grrrrr.


Mina sommarplaner

Äntligen har jag sommarlov, eller sommarledighet som jag har blivit beordrad att kalla det. Eftersom jag har fått jobb på Lillängens äldreboende i åtta veckor under sommaren kommer jag huvudsakligen hänga där och knega. Däremot har jag lyckats klämma in planer på en sista minuten om en vecka, wihooooo. Jag hoppas verkligen det blir av för sol och värme är vad jag behöver just nu. Annars är sommaren rätt oplanerad eftersom jag ännu inte fått en spikat schema. Men jag hoppas klämma in lite spontantripper och andra roliga saker under dagarna. Och eftersom jag eventuellt flyttar till Västerås i höst för att plugga blir det eventuellt att rodda med sånt också. Vad har ni för planer???? (Onödig fråga eftersom ingen ändå svarar men jag leker att jag är populär och att det kommer trilla in miljontas med svar här. OKKKK???)

Gårdagens studentfirande

Igår var det som sagt ännu fler som tog studenten än den fjärde. Bland annat Firren, Kia och Patricia, vilket jag självklart inte ville missa. Vädergudarna hade av någon aledning valt att denna dags skulle vara tusen gånger varmare än föregående vilket gjorde mig lite halvt förstörd, men eftersom jag också unde njuta av solen gjrde det inte så mycket, hehe. Efter att utspringet var avklarat och vi sett några flak åka så rullade jag hem med bilen. Städade och lite så innan jag rullade vidare hem till Mirandas mottagning. Dock med cykeln denna gång. Där bjöds det på otroligt god mat och efterrätt, så efter någon timme rullade jag hem, men denna gång som en boll. En härlig dag helt enkelt!! Och idag väntar den sista inplanerade studentmottagningen hemma hos Verran. Kåmer bli kuuuuuul.

Samma plats som vi hade utspring på. Fast vi sprang inte ens.

Upp med hattarna.

Om ni kollar noooooga ser ni en giraff. Den gav jag till Firren som en symbol för hennes längd, haha.

Folkhav, inte konstigt att jag hade svårt att hitta min familj dagen innan.

Och massa plakat.

Finaste Kia och Emma.

Katja tog också studenten och hade tillfälligt transformerats till ett levande träd, hihi.

Och sen kollade vi flak i hundra år = jag brände mig på vänstra axeln.

Fast de röjde långt ifrån lika mycket som S10.

Mat!!!!!!! Livets mening med tre bokstäver.

Och en gästbok som jg var snabb, för att inte tala om snabbast, att skriva i. Poäng till mig.

Student 2013

Lovade ju massa bilder och en redogörelse för min student, och eftersom jag har massa tid över nu på morgonen så kör vi!!

Inledde traditionsenligt med champagnefrukost. Jordgubbar, baguetter, mousserande vin, bigaråer, vindruvor, kex och melon fanns i utbudet.
Segern är min!!! Eller vår.

Louise, Maria och Sara. Och mitt champagneglas som jag dekorerade med en jordgubbe.

Hanna skålar. Skål!!!!

Ännu lite mer champagnefrukostbilder.

Jag och Veronica. Jag ser helt klart ut som en pilot/kapten/polis när jag har på brillZen.
Emma och Patricia var glada de med.

Jag, Bea och Sara hade en liten fotostudio vid en vit vägg.

Fast sen började det blåsa massa så då åkte kavajen på.

Bästa Sara och jag. Och herr mini-dress.
Puss!

Sen begav vi oss till skolan för att fotas och äta studentlunch.

Verkligen sista måltiden i den matsalen. Snacka om vemodigt.

Det blev bland annat rostbiff eller något som åtminstone liknade rostbiff.

Massa glada studenter!!
Hejhej!!
Till efterrätt blev det något som såg ut som pannacotta. Vet inte om det var det eftersom någon åt upp min, hehe.

Sen åkte vi till kyrkan i stan för att sjunga sånger, lyssna på långrandiga tal och se folk ta emot lite stipendier och ämnespremier.

Efter det traskade vi till en båt som väntade på oss. Svinkallt, fast som tur var fanns det filtar. Dock behövde vi vänta på en annan megabåt som skulle slussa och orsaka broöppning, så vi blev närmare 50 minuter sena. Morrrrrrr!!!
Dessutom hade det blivit ganska molnigt och blåsigt nu.

Sen äntligen nådde vi fram till Maren där vi sjöng och spanade på släktingar. Hittade tyvärr inte min familj när alla skulle söka upp dom. Så jag stod ensam kvar på trappan och spanade och spanade och spanade tills Emma kom och räddade mig.

Min fina skylt som de fixat själva!!

Jag var däremot inte så fin på bilden. Ser lite butter ut.

Brorsorna och världens gulligaste kusinbarn väntade tålmodigt på den försenade båten.

Världens bästa mamma och lillebror redo med en grön spindel.
Lider med alla som behövde vänta på oss och den försenade båten. Fast mest lider jag med mig själv som i princip förfrös.
Efter det blev det att åka flak. Och fyfan vad man luktade efter det. Plus att det var iskallt så mina läppar blev blåa. Och mitt hår var dränkt i öl. Och jag befann mig i allmänt katastrofläge. Men håret blev faktiskt lenare efter den flakåkningen!!

Åkte hem i turbo, duschade i ännu mer turbo och slängde på mig klänningen igen. Sedan väntade firande med familj, släkt och vänner. Maten var supergod och alla efterrätter likaså. Och visst hade jag en fin tårta? Tårta version 2, eftersom pappa råkade förstöra den första.

Men Ica Maxi var små änglar och bakade en ny på några timmar. Helt gratis dessutom!!!

Finfina människor!

Jag blev glad att det fanns ballonger!!!

Alla väntar på mig som stressar järnet i duschen.
 
På kvällen begav vi oss in till Torekällberget för vår slutskiva. Det var inte sååå mycket folk eftersom de flesta tog studenten dagen efter oss. Men jag hade skitkul och dansade tills jag nästan somnade ståendes. Sammanfattningsvis hade jag en fantastisk studentdag med fantastiska människor. Helt klart en milstolpe i livet och en dag jag för alltid kommer att minnas. Tack till alla ni som var med och förgyllde denna dag, och tack till S10 för tre galna, roliga, hopplösa och sjuka år tillsammans. Ni är grymma.

För vi har tagit studenten

Hurrrrraaaaaa!!!!!! Hade en underbar gårdag. Ingenting att klaga på bortsett från den sibiriska kylan. Bilder och en noga redogörelse kommer. I sinom tid. Imorgon väntar ännu mer studentfirande.

OMG!!!!!!!

Nu går hissen ända upp. Helt sjukt!!!!!! Har miljoner och åter miljoner grejer att hinna med idag så ni kan räkna med dålig uppdatering. Menmeeeeen, later. :))))))))


Fixarfrasse

Fixar inför flaket imorgon:)))))


Grillat fruktspett

Gårdagens efterrätt fixades av moi myself. Ananas- och melonspett som jag sedan grillade och serverade tillsammans med delikatessyoghurt. Supergott!! Kände mig så oerhört exotisk :pppPpPpppPpPpp


Tre år senare

Det är helt sjukt. Helt sjukt vad snabbt tiden har gått. Jag vet inte om det beror på att jag har haft helt sinnesssjukt mycket att göra, eller om jag har haft jäkligt kul. Men jag gissar på båda. De här tre åren har nog varit de bästa, men samtidigt jobbigaste, skolåren i hela mitt liv. Jag har skrattat så jag fått ont i magen samtidigt som jag under en period tappat bort mig själv. Jag har gråtit för jag har varit så stressad och jag har fällt en och annan tår när jag varit ute på djupaste vatten. Men på något jävla sätt har jag orkat. Jag har orkat att ge allt, genomsökt min kropp efter varje millimeter energi som försökt gömma sig. Att ge upp har aldrig varit ett alternativ. Men när man nu får tid att stanna upp och tänka tillbaka blir jag typ tårögd. Jag vill bara springa och krama om mig själv och säga tack. Tack för att jag fortsatte. Blundade när det var jobbigt och bara körde på. Ja, det är kanske lite osvenskt att sitta här och skriva ett högmodigt tal till sig själv men det skiter jag i. Jag är faktiskt 50% finsk desutom. Tre år senare har jag lärt mig något jag vill pränta in i min hjärna förevigt. I min och er. Ni som kämpar och aldrig ger upp, ni som har en vilja större än styrka.
 
Inse din storhet.

Blommig söndag

Tja krabbar och krabbor. Söndag idag och jag har haft nooooooolll söndagsångest. Så skönt!!! Klassens dag imorgon och sen smällere liksom. Vaknade kvart över åtta imorse och följde med pappa ut på en springtur. Eller om jag ska vara ärlig vaknade jag tio över åtta och tänkte frukost, men när jag insåg att jag inte skulle få frukost på dirr blev jag ledsen och somnade om. Fem minuter dårå. Annars har jag städat, skruvat lite i garderoben och fixat fram alla sommarklänningar. Sen har jag också bakat, cappuccinocupcakes blev det. Glasyren är dock inte på ännu så onödigt att fota. Har dessutom hunnit med att plocka lite blommor och fixa fint lite här och var. Och bloggat massor. Lite superwoman idag kan man väl konstatera.

Min oas

Typ detta caféset gav vi till mamma på mors dag. Eller asså vi gav henne pengar och rekommenderade att hon skulle köpa detta, vilket hon också gjorde. Lite lupiner och syrener på det och vips blev det mitt nya favoritställe. Utseendemässigt åtminstone, har icke hunnit provsitta. Lite skandal faktiskt.

Studentbal 2013

För er einsteins som läste förra inlägget så förstod ni nog att vi hade studentbal i fredags. Balen ägde rum på Taxinge Slott, så det levde verkligen upp till uttycket "en bal på slottet". Det bjöds på mingel, god mat, rolig underhållning, trevligt sällskap och även dans. Helt klart ett minne som jag kommer bära med mig länge. Åtminstone tills mitt bröllop för då kommer detta framstå som rena barnleken i jämförelse. Jaja, jag varnar er för väldigt många bilder.

Ok, hur snygg bil fick inte jag åka???? Mitt lilla bilhjärta dregglade.

Jag och Dino, precis innan vi åkte hemifrån.
Och här anländer vi till Taxinge.

Och nu har vi klivit ur bilen. Lite smått awkward eftersom alla stod och stirrade.

Minglar med min pingla!! Fotot taget av Häääänäääh.
Redbull, ger dig viiiiiiiiiingar.

Alla hade så fina långklänningar. Okej, en tjej hade inte klänning.

Ma brathers from tha same mather.

Skåååååååål.

Min finafina familj. Asså inte alla på bilden!!!!!

Hahah Axel, katastofmin.
Mina fina Primarknaglar. Majoriteten har dock lossnat nu.

Fina Sara och Tim.

 Fint dukat. Japp vet inte vad mer jag ska säga.
Till förrätt blev det caesarsallad. Mycket gott.

Till huvudrätt blev det fläskfile black and white. Fläskfilén var helt ok, hatar bearnaisesås och den andra såsen var ingen höjdare. Salladen var tråkig. Potatisen var god. Det röda smakade kalops. 3 av 5 toasters.
Haaaallelujah detta var en fröjd för smaklökarna såväl som ögonen. En enorm bit kladdkaka som var otroligt rinnig. Hade nästan räckt för ett helt år framöver. Sjukt god, 8 av 5 toasters.

 Lite paus. Hämta andan innan dansen liksom.

Johanna hade en superfin klänning. Jerry var stilig han med.

Klara och Camilla, hur snygga??

Bea och Johanna. Asså Beas hår var sååååå fint.

Spegelbild på bal - helt rätt.

Baren öppnade så småningom.

Disco på slottet jaooooooo.

Svart och vitt

 Haha blev lite bråttom i fredags innan jag skulle bli upphämtad så mammas lilla fotosession fick äga rum på altanen. Mer bilder från studentbalen - i färg!!! - kommer. PS. Jag var inte barfota på balen.

Lördagshäng

Hej hallå. Har varit ett par hektiska dagar vilket gjort att bloggen uppdaterats lika ofta som a-lagarna i stan besöker tandläkaren. Hur som haver, igår bakade jag tills det rann smet ur öronen på mig. Efter det sprang jag i regnet och kom hem helt dyblöt. Duschade och fixade mig snabbt innan jag tog caren till Johanna där hennes två andra kåmpizar plus Verran var. Vi grillade okänt kött, pratade och åt tills vi storknade. En supertrevlig lördagskväll helt enkel. Fast vi (läs: ej jag) glömde baguetterna i ugnen så de kom ut som kolbitar. SkilllllllllaT.


Matbloggstoppen