Omg

Omg helt säker på att Zara Larsson tjuvläser min blogg och tyckte jag var så klyftig med min svengelska att hon härmade mig. Så cool ju xD xD


Mösspåtagningen avklarad

Har precis kommit hem från skolan, blir en snabb vända hemma för att hämta grillmat, byta om och lämna grejer. Sen ska jag in till stan igen och fira valborg med ett gosigt gäng. Så man kan typ kalla mig för gängmedlem. Har ju skinnjacka och allt (gangstaaa). Vad har jag att säga om dagens mösspåtagning? Tja, ganska mycket gick som jag förutspått i två inlägg ner. Men ändå, ett steg närmare studenten och det känns jäkligt bra.


Ma brotha from ma motha

Vad har jag gjort denna måndag? Svar: inget vettigt. Anlände hem vid tretiden, åt lite mellis och helt plötsligt hittade jag mig ståendes på en stol. Höll tydligen på att städa skafferiet, lustigt infall. Annars har jag promenixat, min favvohobby nowadays <3333 Gick och handlade lite mat till morgondagens firande och med mig fick jag min minibror på villkoren att han 1) Fick en glass 2) Att jag lovade att springa om det blev för jobbigt för honom att cykla så långsamt att han riskerade att ramla.


På med hatten imorgon

Imorgon är det dags för mösspåtagning. Och så är det ju valborg, eller whalecastle som dom säger på engelska. Har sovmorgon, en lektion och sen på med mössan efter att rektorn har hälsat våren välkommen i en illa fungerande mikrofon och vi har sjungit första versen i Blomstertid som ingen egentligen kommer att sjunga och det kommer regna så frillan pajar och sen äter vi lite Euroshopperchips och dricker sockrig cider i vita plastglas som alla sen knycklar sönder och slänger på alla ställen och lärarna undrar vad som hänt med denna generation ungdomar och alla tjejer låtsas vara jättelyckliga och tar massa bilder på instagram och har sin oskrivna regel om att kommentera bästa snyggaste underbaraste du på alla bilder och sen spiller någon på min kepa och jag blir arg och måste köpa en ny men det har jag inte råd med så det slutar med att jag inte tar studenten. Yep. Har i alla fall rustat upp med lite kläder till imorgon. Vitt eller turkost??


Officiellt inbjuden

Idag blev jag såväl som resterande tredjeklassare inbjudna till studentbalen. Menyn stod till och med utskriven så jag kan ju avslöja att ceasarsallad, fläskfilé black and white, kladdkaka, välkomstdrink och valfri måltidsdryck kommer att få bråka om begränsat med plats in my mage. Funderar därför på en omvänd gastric bypass och förstora magsäcken. Whaddddya think?? Kåmerrrr pliii suupärpraaa. Nejjj men allvarligt talat jag har ringt och kollat att det är ok om jag rider in på en Enhörning (min orts landskapsdjur) samt blir borttransporterad av Justin i hans turnébuss. Det var ok.


Chèvresnittar

Avrundar kvällen med showa off mina och Firrens snittar vi gjorde igår. Lite lingongrova, chèvreost, hackade mandlar, flingsalt, honung, en torkad aprikos och en ugn var allt som behövdes. Efter att de gräddats i ugnen klickade vi på lite fikonmarmelad. Sjukt goda och sjukt enkla att göra!! :)


Sunday no funday

Hajhopp. Ska kolla på Partaj nu men tänkte bara slänga upp en litet inlägg. Vaknade upp hos Miranda, åt en supergod frulle och sen tog vi en promenad i skogen och vid vattnet. Annars har jag hunnit göra massa onödiga saker så som möblera om altanmöblerna, tvätta tre cyklar, pumpa mina cykelhjul, plugga lite och springa. Menmeeeeeen vad är det Alfons Åbergs fader säger? Man måste ha tråkigt ibland för att veta när man har kul!!


Zucchiniwok

Haaaalllelujah ytterligare ett matinlägg. Denna gång med min Firrens och min lunchimprovisation, zucchiniwok. Egentligen var mitt kylskåp helt utarmat och magert men vi lyckades skrapa fram alla dolda godbitar.

2-3 portioner
- 1 zucchini
- 2 vitlöksklyftor
- Saft från 1/2 citron
- Färska örter (vi hade typ basilika, oregano och rosmarin)
- Svamp
- Körsbärstomater
- Kidneybönor
- Vitlökspeppar
- Olja till stekning
- 2 msk tofubaserad crème fraîche
- Solrosfrön
- En skvätt soya

Gör såhär:
Hyvla zucchinin med en osthyvel. Släng i allt i en wokpanna och stek i olja. Släng i resten av ingredienserna och låt det fräsa. Soyan kan skippas. Serverade gjorde vi med en halv lingongrova, miiiiikkket gåååt.


En dag med Firren

Hallå där käka blåbär!! Sitter just nu hemma hos Firren. Hon dammsuger men nu lämnade hon dammsugaren påslagen och börjar vika kläder. Vilken energibov!! Innan detta har vi hunnit jobba lite med fönsterputs, ätit apagod lunch, cyklat, bakat och ätit vår variant på äppelpaj. När energiboven har dammsugit klart (nu hänger hon in kläder i garderoben och dammsugaren är fortfarande på!!!) så ska vi cykla tillbaka hem till mig och så småningom äta grillat. Sen stannar vi där eller cyklar tillbaka ännu en gång till enegibovens residens. Ps. Nu demonstrerar hon förra veckans shopping.


Kaneläpplen

Tänkte slänga upp ett tips på något jag är helt såld på för tillfället. Kaneläpplen i micron. Sååå himla gott!! Skär bara ett äpple, helst ett hårt och kallt, i bitar och strö över lite kanel. Värm sedan i micron och äääääät.


Nu tar jag helg

Apjuuuuuuh. Där var mitt välkomna-helgen-andetag. Så skönt!! Efter en vecka fylld med nationella x 2, megastort historiaprov, jobb och andra ärenden är det nu helg igen. Haalleluuuja!!

Var hemma vid ett idag och förvandlades till en städpiga på en millisekund. Dammsög, skurade, dammtorkade (ljuger jag tog dammvippan) och bytte sängkläder. Så nu vill jag typ lägga mig haha. Sen cyklade jag och hyrde kvällens film - What to expect when you're expecting. Efter det gick jag ut och sprang för första gången på en vecka. Såg därför ut som en sprickfärdig tomat med två kilo rouge i ansiktet när jag kom hem. Har dessutom hunnit njuta av thaimat och nu ska jag slänga mig i sängen med kvällens fruktcocktail. Ha en bra fredag kamrater och vänner.


Sköna Gröna Lund

Hade en toppenbra torsdag igår. Värsta bästa vädret och ett besök Grönan är ju aldrig fel. Var dock mer människor där än vad jag trodde det skulle vara. Och alla sprang dessutom runt som huliganer när de slog upp portarna vid fem. Alltså de verkligen sprang som om det gällde deras liv, hehe lite lustigt. Jajaaa, idag är jag trött som få men är på väg till skolan för att skriva svenska nationella i sjuhundra timmar. Dör.
 

Vädergudarna är glada

Serriiiii älskar vädret!! Var ute på en promenad med gamla godingar på Spotify. Typ Baby, Natteravn, Telephone, Hey Soul Sister osv osv. Lite kul att Spotify är ansluten till pappas Facebook så alla tror väl att det är han som hamnat i någon medelålderskris, hehehehe.


Torsdagsfrulle

Till frukost idag blev det en favoritkombination med havregurt (som yoghurt fast utan mjölk), granatäpple, banan, Paulúns granola (<333) och självklart massa kakao. Vid sidan om ett kokt ägg med en fullständigt onödig basilikabuske eftersom jag ändå petade bort den på dirr moahahaha.

Fit me


Köpte en foundation på stan häromdagen. Kommer från Maybelline och tillhör serien Fit me. Verkligen älskar den!! Jätteskön att applicera plus att det inte känns som att man går runt med ett kilo spackel i ansiktet. Täcker dessutom ganska bra och är lätt att tvätta bort. Helt klart ett bra köp. Finns dessutom massor av nyanser och färger så det finns nog någon som passar alla, lite jobbigt bara att hitta den. Kostar runt 140 kronor om jag minns rätt. Plus minus några kronor hehe.

Jäkligt nice torsdag

Och vems lektioner är inställda idag? Hm, tror det är mina. Och vem ska få gå på Gröna Lunds genrep ikväll? Hm, tror det också är jag. Hihihi en underbart härlig torsdag alltså. Solen skiner och jag ligger för tillfället i soffan och gör noll nytta. Ska försöka ta tag i lite skolarbete innan jag laddar om för Grönan. Min kära kåmpiz Louise som ska sommarjobba där har nämligen bjudit med mig och några till. Så tagggad!!


Här var det vår II

Skepp o hoj landkrabbor. Idag har vi fått en rejäl försmak på sommaren, underbart!! Inledde dagen med att plugga historia. Jättetragiskt måste jag medge. Men efter lunch blev det andra bullar då jag, Firren och Surre begav oss ut på en promenix. Så jäkla härligt!! Vi gick till vattnet och helt plötsligt kommer en fin svart bil och ut kommer ett gäng nunnor?!? Yep fullt normalt. Försökte även ta en hoppbild men eftersom jag är höjdrädd sket det sig totalt. Ännu senare på eftermiddagen blev det en snabbpromenad med min granne som var ute och rasta hunden. Och jag fick hålla i kopplet!!! (Hurra). Hejdå.

Kokosplättar

Efter min promenad kom jag hem till nygjorda kokosplättar. Haaaalllelujah!! Med en bananpeng och lite soyayoghurt med smak av vanilj smakade de gudomligt gott!! Receptet kommer från Hälsa så jag fuskade och fotade det. Fem av fem toasters helt klart.

Apple pie turbo

Gjorde en liten efterrätt till mig och min bror efter dagens lunch. Blev en snabb äppelpaj som jag tyckte var supergod, Axel var dock inte lika euforisk. För två portioner använde jag ett äpple, fyra msk havregryn, lite honung, kokos och kanel. Sedan värmde jag skålarna (med allt i) i micron typ två minuter och hällde på lite naturell soyayoghurt som fick agera vaniljsås. 

Här var det vår


Chilling at the altan

Hallå där!! Vilket väder, dör ju lite. Sol, blå himmel och bra många plusgrader. Behövde verkligen plugga idag så jag var jättebitter över solen först. Men sen slog det mig att jag faktiskt kunde sitta ute och plugga. Så här har jag hängt sedan tio imorse. Åh, passa på att njut av vädret för vem vet, imorgon kanske vi måste plocka fram overall och vinterkängor.
 

God kväll världen

Hallå?? Vart tog gårdags fina kvällsväder vägen? Inte var det och sällskapade mig i alla fall. Jaja, slutade klockan tio idag så det var ju najjjs. Något som inte var lika najjjs var att min buss inte åkte ända hem till mig så fick gå två kilometer i orkanisk motvind, kyla och regn. Pissnödig var jag också och var i enormt behov av att snyta mig. Så jag tog min sjal över huvudet och ansiktet och gick hem som en mumie.

Men blev det någon rast och vila när jag kom hem då?? Nä. Eller jo jag åt lunch men sen satte jag mig och pluggade tre och en halv timme. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Så jag gör båda för säkerhets skull. Nu ska jag snart gå och fixa bananglass inför kvällens Let's Dancehäng. #teamMariaMontazamiföralltid #önskarvivorebästakompisarsåjagkundelånaläppstiftochätaostkrokar


Underbara, fina kväll

Ikväll efter spinningpasset åkte jag ner på stan och promenerade lite i väntan på min buss. Det var typ helt öde. Alldeles tyst och stilla. Kvällssolen värmde och jag kände mig oerhört lugn. Alltså lugnare än på yogan igår. Nu låter jag som något vilt adhd-barn som aldrig kan vara lugn, men typ så är det ibland. Fick i alla fall för mig att gå och köpa blommor till min kära mor som fyller år idag. Så då gjorde jag det. Åh, spontantjej.se. Så kan det gå när jag blir lugn, jag köper blommor.

Starkare än då


Yoga for the win

Hej kåmpiZZar. Haft en mellanbra dag idag. Prov, historiatråk och mattetråk. Men sen åkte jag och Johanna till Friskis, laddade för att samla krafter på yogan. Innan det hann vi med lite crossramp, indoor walking och styrka. Har insett att mitt kort går ut nästa vecka så nu måste jag köra turbo på alla pass jag velat gå på men inte hunnit. Imorgon blir det spinning och sedan ska jag också hinna avverka intervall flex, box, HIT och skivstång. Jäjääää what to do what to do. Hoppas ni har haft en fin onsdag och om den inte har varit fin så gör det inte så mycket för det kommer en till onsdag. Och andra veckodagar också för den delen.


Tacotips

Helgens tacos på lite annorlunda vis, men skitgott! Cosmopolitansallad som wrap, tacoköttfärs, mosad avocado, bönor, hot salsa, majs, paprika och stekta champinjoner. Och nej, jag blev inte mätt på en ynka. Testa vettjaa!! Ps. Imorgon blir det revansch på yogan, happy girrlllll.


Wantieee

349 kronor på H&M, så fin!! Typ perfekt till valborgsfirande eller våren i allmänhet. Ska ner på stan imorgon så kanske hinner prova den.


Inspiration

Åh så här vill jag ha det när jag flyttar hemifrån. Hittade bilderna i en inredningsbok om vintagestuk. Älskar, verkligen älskar, tapeten. Men skulle nog köra på en fondvägg istället för överallt. Har sökt till en Mälardalens högskola i Västerås till hösten så kanske bli flytt redan till hösten. Vem vet ;) ;) ;)


Grillpremiär


Cykelsäsongens återkomst

Invigde årets första cykeltur idag. Cyklade till ICA för att handla tacokrydda och tacosås till dagens middag. Det var jättekul att cykla!!! Jag ska nog cykla imorgon också. På måndag säger mamma och pappa att jag möjligtvis är redo för att plocka bort stödhjulen. Som belöning ska jag få cykelpärlor så att det låter när jag cyklar. Det ska bli kul.

Havrebar med äppelfyllning

Var hemma runt halv två tiden, vips hade halva dagen redan gått. Lite tragiskt. Så bestämde sedan för att muntra upp denna gråmulna dag med att göra någonting gott till lunch/mellis. Med inspiration från min favoritblogg Foodporn gjorde jag denna havrebar med äppelfyllning. Ändrade dock lite i receptet och gjorde den dessutom mjölkfri. Sjuktligt god och passar både till frulle, lunch, mellis och nyttigare dessert. Här är i alla fall mitt recept och hur jag gjorde dom.

Du behöver:
- 1 ägg
- 3 msk grahamsmjöl
-3 msk havregryn
- Typ 2 msk mosad banan
- Kanel efter tycke
- Lite honung
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 rivet äpple
- Lite russin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser förutom äpple och russin. Hitta en lagom stor form, om du inte har någon bra kan du göra som jag och improvisera en med aluminiumform och aluminiumpapper. Ta lite olja och smörj formen. Ha i drygt halva smeten, fyll nästa lager med det rivna äpplet (som har blandats med kanel och russin) och fyll sedan på resterande smet som det sista lagret. Grädda ca 10 minuter och låt sedan svalna innan du tar ut den ur formen. Jag toppade med lite kokosflingor för att få lite kokossmak, annars är den krämig och god som den är så tillbehör är inte nödvändigt. Enjoy!

Loka likes old school


Fredagsmys

Tjoooohooo!!
Rapporterar direkt från bussen, är på väg hem med mitt Enhörnasällskap. Igår var vi som som sagt i Gubbängen på middag. Det bjöds på Fishitas (fiskfajitas) och vit chokladmousse till efterrätt. Supergott verkligen! Vid tiotiden begav vi oss mot Sveavägen men där blev det inte långlivat för halva sällskapet. Hehe det var lite olyckligt men vill gärna tillbaka dit en annan gång. OBS det är inte jag som har varit busig nu.  Men en jättetrevlig kväll med underbart härliga personer.
 

Freeeeedag

På väg till skolan men denna gång färdas jag inte på SJ's tåg utan i en silvrig Audi. Kort dag idag eftersom vi inte behöver gå på svenskan, men måste ändå jobba på mitt tal till nationella i svenska. Annars blir det skamvrån den 22 april. Dagens planer är i alla fall dessa:


Promenixat

Uh mina ben är helt slut nu. Tog en supertrevlig promenad med Sara på 8 kilometer. Fyra kilometer på det för promenad fram och tillbaka till buss så är fossingarna döda. Har dessutom badat bastu vilket var väldigt skönt. Men en te på det och ni kan tänka er att jag är överhettad till max.


Don't worry be happy

Det kan alltid vara värre. Se exemplariskt exempel nedan.
Nu ska jag plugga lite, sedan slänga i mig middag innan jag och mina två kompisar höger ben och vänster ben ska ta en promenad med Sara och hennes två kompisar.

Studentinbjudningar


Tuff tuff tåget

Sitter på tåget just nu. Blir en lång skoldag idag, men det gör inget för imorgon är det fredag. Dessutom ska jag bort på förfest och middag hemma hos Ellika innan vi och vårt sällskap kör en utgång på Ace.
Har förresten hunnit med att rädda en äldre kvinna som klämdes mellan dörrarna och ramlade. Dumma tågdörrar. Men jag blev jätteglad när hon tackade så mycket!! Jaja solen skiner och jag är på bra humör så det blir nog en bra dag. Hoppas bara att jag inte blir sjuk för jag känner att jag har några fientliga baciller som håller på att slå ner mitt immunförsvar med en murbräcka för tillfället. Noooot gooood.


Fit for fight

Lovade ju ett inlägg med massa pepp, råd och tips inför fit-for-fight månaden. Och eftersom jag är superman håller jag vad jag lovar!

Utgå från dina förutsättningar. Har du aldrig rört på fötterna mer än i gåtakt så bör du heller inte sikta på att snitta milen om dagen. Men vilken nivå du än befinner dig på, höj nu ribban. För någon kanske det betyder att börja med dagliga promenader på en halvtimme, medan det för andra kanske handlar om att komma iväg till gymmet en fjärde eller femte gång i veckan.
 
Välj en träningsform som passar dig. Nej, gym passar inte alla. Antingen kanske det handlar om tidsbrist eller så trivs man helt enkelt inte med att träna där. Som tur är finns det massa andra sätt att träna - utomhus, i simhallen, i köpcentret (spring i trappor, shoppa tegelstenar), på stranden eller hemma i vardagsrummet.
Planera din vecka. Det finns ingenting som heter att man inte hinner träna. Visst, en vecka kanske tiden kraschar och man inte hinner, men den ursäkten håller inte hela tiden. Minska tiden framför datorn, tvn, vid mobilen eller på toa och vips har du åtminstone 45 minuter som gott och väl räcker för en springrunda och lite styrka efter. Att träna med måtta och på rätt sätt är den bästa investeringen för din kropp som du kan göra, och att under lång tid avstå från träning är som att placera ditt sparkapital hos ett gäng bankrånare. Ingen bra investering alltså. Din träning är lika viktig som att gå på toa och kolla på Morgan och Ola-Conny.
 
Socialisera dig. Träna tillsammans med någon du sporras av och trivs med så blir träningen mycket roligare cch det är svårare att ta till ursäktar för att inte träna.
 
Lyssna på musik. Jag lovar, det är sååå mycket roligare att springa med musik. För det första känner man sig som en superhjälte och för det andra hör man inte sina andetag, och då luras i alla fall min kropp att den inte är så ansträngd.
 
Ät regelbundet. A och O, verkligen. Nej, du blir inte smalare av att skippa måltider. Det stressar bara kroppen, du blir grinig och förbränningen sänks. Så ät mellan var tredje till var fjärde timme, beroende på när du stiger upp och går och lägger dig. 06, 09, 12, 15, och 18 är enligt mig lämpliga tider. Beroende på om man tränat eller stannar uppe lite senare kan man också behöva ta något litet på kvällen för att inte somna döhungrig.
 
Välj mat med kvalitet. Jag tycker att man kan äta av allt, men vissa saker med definitv måtta. Dit hör sådant som innehåller mycket - men ingenting din kropp vill ha eller behöver. Härdade fetter, eller delvis härdade är som Voldemort i Harry Potter - läskiga, bör undvikas till största del men ibland så kommer han fram ändå. Finns i vissa kakor, choklad, nudlar, godis och margarin. Läs på förpackningen om du är osäker. För övrigt, låt din kropp tala om för dig vad som fungerar för just dig. Alla är ju inte likadana. En krånglande mage, trötthet, viktuppgång/nedgång eller annat är något som ska tas på allvar. Prova ändra kost, eller utesluta vissa livsmedel och kolla om det blir någon förändring.
Ät dig mätt. Fyll tallriken rätt, och ät dig sedan mätt. Bry dig inte om ifall det innebär att du fyller på tallriken fler gånger. Om din kropp vill ha mat så ge den mat. Ät dig dock inte till matkoma varje gång, då har du antagligen ätit för mycket. Och ät dig inte mätt på näringsfattig mat med mycket energi.
 
Många bäckar små. Byt ut sylten på gröten till tinade hallon, ersätt smöret på smörgåsen med mandelsmör/avocado/sesampasta, ersätt brödet med en skål gröt, skippa en hel Marabou och ta några rutor mörk choklad, skippa juicen och ta en frukt istället, byt ut de vita kolhydraterna mot fullkornsvarianten. Japp, det finns oändligt många små förändringar man kan göra i vardagen som i det stora hela spelar roll.
 
Använd dig av appar. Med RunKeeper håller du lätt koll på hur långt och snabbt du har sprunigt. Du kan även se sammanställda tabeller över alla dina träningstillfällen. Det är fan en bra egoboost.
 
Gör en vision board. Samla massa bilder på sånt som gör att du känner dig så himla inspirerad. Typ en bild på Morgan och Ola-Conny eller kanske en bild på stranden.
 
Uppmärksamma dina resultat. Vågen talar ju bara om vikten, tänk på att det även kanv vara muskler som tillkommit. Mät istället skillnaderna. Och du, skillnaderna kommer inte på en dag eller en vecka. Men de kommer - om du kämpar.
Träna bekvämt och snyggt. Snygga, färgglada träningskläder. Och bekväma skor. Sedan behövs inget mer.
 
Fyll skafferiet och kylen. Ju mer varierat utbud med världens alla färger, ju roligare att laga mat. Nu snackar jag inte om färgglatt så som M&M's utan det nyttiga hållet. Personliga favoriter är lättkvarg, kakao, sesampasta, mandelsmör, banan, ägg, havregryn, mandlar, cashewnötter, hallon, havremjölk, havregurt, kanel och rågbröd.
 
 Hitta inspirationen. På instagram eller bloggar, eller hos dig själv.
 
Kör hårt - men på dina villkor. Det ska göra dig gott och du ska må bra av det. Om så inte är fallet, då missar du hela poängen.  (OBS. Alla bilder tagna från weheartit.com, inte mina alltså)
 
 

Hatten is here

55 dagar kvar. Studentmössan har kommit. Champagneglaset också för den delen. Inbjudningarna är beställda. Bring it on nu vaaaaaa. Men samtidigt så tror jag att jag kommer att sakna det här. Sakna mina rutiner, min trygghet och min fullspäckade vardag. Hur knäppt det än låter.


Järnspikar

Tusan också. Hon som skulle hålla i yogan blev sjuuuuk så vi kunde inte yoga. Apatråkigt. Men eftersom jag och Johanna hade stannar kvar i skolan och pluggat i väntan på buddhaträningen så passade vi på att ta en promenad istället. Som plåster på såren liksom.

Ikväll blir det en härlig kväll för vet ni vad?? Jo jag ska kolla reprisen på Morgan och Ola-Conny. Shit jag är så taggad!!! Och dricka te. Åh en äckligt perfekt kväll lol.


Yo yoga

Ska strax börja min mattelektion efter ett två timmar långt matteprov och historielektion. Är taggad på yoga i eftermiddag även fast mitt huvud känns konstigt. Jajajaja what to doooo what to doooo. Bjuder på en liten bild av min outfit idag. Nu kom herr magister så jag måste lixom dra hejdåååååå.


Nyfödda matteceller

Klara för idag. Eller för tillfället i alla fall. Många nyfödda mattehjärnbabyceller som förhoppningsvis överlever till imorgon.


Lunchpaus

Tog en välförtjänt lunch med Maria och Johanna. Nu ska vi åka tillbaka till skolan för att plugga matte inför morgondagens matteprov. Haaaalllelujah så duktiga vi är.


Får inte glömma


Det blir en lång dag

Jag fattar inte hur en dag på endast 20 minuter för utvecklingssamtal plötsligt kommer att bli så lång. Det är samtal, möte med syo, plugg (fult namn förresten) i skolan, vidare mot gymmet, tillbaka till stan för att jobba, hem och slutligen ut på springrunda med en nyvärvad löpare - Johanna!! Ska bli så kul. :) Och imorgon ska vi prova på yoga, längtar redan. Ha en bra dag kåmpiZZar.


Let's do this

Inte långt kvar till studentskivan, studentbalen eller the real deal - studenten!! Då vill man ju självklart vara i bästa möjliga form utifrån sina förutsättningar, så nu kör vi gasen i botten gott folk. Snackar inte om någon elitsatsning eller liknande, men små medvetna val i vardagen som till slut lönar sig. Jag och min kompanjon Firren är åtminstone laddade till tusen (ok 989,7 då) och hoppas ni också är det. Mer tips, inspiration och råd kommer men inte nu för nu håller Hannibal på att skrämma skiten ut mig adjöööö.


Varför så vimsig?😞

Åh herre märks att jag haft lov. Nycklarna var borta imorse, kom inte in i mitt skåp, glömde vattenflarren hemma, glömde båda frukterna hemma, hade tunn jacka och glömde historiaboken hemma. Och det har varit kallt, och det har varit måndag. Sämsta förutsättningarna för en bra dag men överlevde den ändå. Jobbade efter skolan och bussade hemåt, åt god middag, städade lite på rummet och sen gick jag på en promenad med Firren. Vips blev denna dag bra trots allt. Att jag förfrös fingrarna eller att jag missade min Morgan och Ola-Conny räknas inte för nu myser jag i soffan en te, apelsin och Hannibal!!! Fast Hannibal han är inte så mysig.


Pluggdöden

God kväll hälsar jag med ena foten i graven. Min hjärna är ruiner just nu. Inledde dagen med att plugga matte. Hann med en springrunda och lunch innan dagens pluggaällskap anlände. Det blev en fortsättning på tisdagens historieplugg och vi höll på i fem jäkla timmar med undantag för lite mellisfika. Nu känns det i alla fall skönt, även fast min hjärna är mörbultad. Japp, har dött pluggdöden idag men då tänker jag jag detta:


Helvete

Adios forna vårkänslor. Buhuuuuuu.


Död åt denna dag

Vad har jag att säga mer om dagen än fruktansvärd seg??? Högskoleprov och jag ville bara dö. Hemskt jobbigt. Men nu är det gjort även om jag tror att jag kommer få ganska mycket sämre än första gången haha. Värt alltså. Annars har jag tagit en promenad men brorsorna till pizzerian för att införskaffa deras middag. Men tro nu inte att det var någon harmonisk promenad i solnedgången med fågelkvitter och att vi klappade varandra på huvudena och gav varandra mödosamt inslagna lördagspresenter.

1) Jag frös i vindjackan och tog på luvan och såg ut som en potatisknöl.
2) Jag var hungrig.
3) Jag och min mellanbror hade ett litet tredje världskrig och sa osnälla saker till varandra.
4) Jag fick bära pizzorna.

Kom hem. Åt rester. Pluggade lite matte. Ville börja gråta när jag såg siffror. Dött i soffan. Bjuder på en bild på mig när jag testade på slöjstyle på båten hejdå hejdå hejdå.


Love at first sight

Tjolahopptjolahej. Tänkte visa min nya kompis jag införskaffade mig under kryssningen. Blev på riktigt kär. På långt håll såg jag en väska och bara kände att den måste bli min. Sagt och gjort köpte jag den också, trots att plånkan nu lider av grav näringsbrist. Men det blir morgondagens problem. Sjukt nöjd över köpet och vi två kommer åldras grå och skrynkliga tillsammans, min sötnos!! Kommer från Michael Kors och är i modellen Hamilton, i medium size tror jag. Och det bästa av allt, det finns ett lås på som funkar. Haaaalllelujah.


Peaceday

Mina engelskakunskaper är ju så att man får tårar i ögonen!! På ett bra sätt alltså. Åkte till stan med Firren efter en kort visit hemma. Där mötte vi upp Sara och Patricia för en lunch. Tog en jättegod räksallad på Milano för vi har nu - åtminstone jag - en Nancysstrejk med anledning av höjda priser!! Morr på det. Hann med en chaite också och hade det jättetrevligt. Efter det åkte vi hem och jag och Firren gick ut och sprang. Gud och himmelrike vad jag längtar till det blir liite varmare och man kan springa i shorts och t-shirt!!! Nu måste jag duscha för kvällssällskapet återvänder strax.


Stockholms skärgård

Åker för tillfället omkring i Stockholms skärgård, framme om en timme. Bjuder på lite bilder från den korta vistelsen i Helsingfors igår. Underbart väder, men lite småkyligt. Dagens planer är att packa upp, plugga lite matte, luncha på stan och leka med Firren. En bra dag alltså!!

På båten

Åh vill ha massa i Tax-freen. Arghhhh måste haaaa. Hejdå.


Loka likes Emma

Och Emma likes Loka likes old school. Har smakat chokladen, skitgod!!!


Mjölkfria pannkakor

Till lunch idag blev det plättar, men jag gjorde en egen mjölkfri variant. Blandade två ägg, en halv deciliter havregryn, en halv deciliter grahamsmjöl, en nypa salt och två matskedar havremjölk. Stekte i olivolja och serverade med färsk frukt. Eftersom plättarna blev ganska kompakta med två ägg ringlade jag över naturell soyayoghurt och hade på lite kokosflingor och självklart kakao.


Intervaller

Tänkte bryta lite mönster och köra intervaller för en gångs skull. Så började med en runda på fyra kilometer där jag sprang 2 minuter i snabbt tempo, men inte det snabbaste jag kunde, och sedan joggade jag två minuter i lugnt tempo. När jag var klar gick jag över på lite backintervall. Sprang uppför - 23 m - och joggade nerför. 10 stycken och sen var jag död. Ska försöka lägga in åtminstone ett intervallpass i veckan för att förbättra min snabbhet, det kan behövas med tanke på denna ringrostiga början. Men skönt efteråt, så kör på kompisar!!


Tacoholics

Ska strax släcka lampan för er som vill bli upplysta. Fattar ni? UppLYSTA. Ojjjj kläcker den ena klyftiga kommentaren efter den andra. Har i alla fall haft en finfin dag trots plugg. Men vi har kommit halvvägs plus att vi hann göra massa god tacos, äta glass och kolla på film. Imorgon blir det packa, plugga och träna innan jag rullar vidare mot la båt. Adios amigos och nonamigos.


Banan- och kokosdröm

Till lunch idag blev det en improvisation med inspiration av scrambled eggs och den populära bananpannkakan. Jag blandade ett ägg, en mosad banan, en halv deciliter havregryn, en skvätt havremjölk och kokosflingor. Sedan stekte jag det i olivolja och hackade sönder till en enda röra. Till det serverade jag hallon- och chokladmos som jag enkelt gjorde genom att tina lite hallon, mosa med gaffel och blanda i osötad kakao. En delikatess i särklass. Påminde dock mer om en frulle, mellis eller dessert. Men vad gör det om hundra år? Eller om en timme för den delen???


Idag är en bra dag🌸

Solen skiner och jag är glad av olika anledningar. Ska strax promenera till bussen för att åka hem till Louise med några tjejer och... plugga. Men har man ett dödsmegastort historiaprov så måste man. Dock blir det trevligt sällskap och mysmiddag så jag överlever!! Imorgon är dags för kryssning med frukostbuffé, tax-free, besök hos min mormor och morfar och annat kul så jag är taggad. Ha en bra dag!!


Dagsutflykt

Blev tidig purrning imorse. Jag och Sara skulle nämligen till Ikea och göra området osäkert. Efter vi varit där åkte vi vidare till Skärholmen där vi lunchade, kollade i massa butiker och kollade ännu mer i massa butiker. Och jag blev törstig så jag köpte en ny favorit - kokosnötvatten. Åh så gott det borde ni testa jao. Invigde dessutom nya skinnjackan och hade vårkänslor i överflöd!! Efter Skärholmen åkte vi för att titta till hos hennes syster som fått en lägenhet idag. Fett coolt ju. Och sedan, när ni minst anade det, så åkte vi hem. Slängde i mig en ägghalva och två fikon (mmmh mysig kombo) innan jag gav mig ut och sprang i det fina vädret. Har haft en jättekulig dag och det hoppas jag att ni också haft!! Speciellt Sara eftersom hon fick sällskap av mig hehehehe.


Matbloggstoppen