Det närmar sig


Fredagsmiddag

Tjohooo. Ska strax skutta i säng. Precis som min stora idol Lilleskutt skulle ha gjort. Dagen har bjudit på pluggeliplugg. Försökte göra en powerpoint på brorsans ena dator för min är hemma och pappas strulade. Asså omg vad seg den var. Tog typ ett sekel att starta den och sen tog det minst ett millenium att stänga av datorn. Menmen. Sen fick jag med mig Axel på en springtur också, det var trevligt. På kvällen åkte jag och några hem till Patricia för att fira hennes födelsedag och ha en inflyttningsmiddag samtidigt. Det bjöds på jäääääättegott småplock och apagod efterrätt. Hade en underbar fredag. Jag och Sara hade köpt en blombukett, shower gel, body lotion och hjärtskålar till lille födelsedagsbarnet. Hihi det var kul, fick mig att längta ännu mer till julafton.


Pluggar

Ska bli expert på folksjukdomar. Kanske öppna en egen vårdcentral i Västerås. Börja operera i min lägenhet. Jag längtar i alla fall till ikväll!!! Då får jag träffa mina gamla godingar.


Hemåt

Wiiie, äntligen ska jag hem igen. Hem-hem alltså. Mycket roligt som händer denna helg, vilket ska bli superkul!! Men bara det att slippa handdiska allt, ha ett fullt kylskåp och en soffa som inte är en säng betyder sååå mycket. Och tv, haaaalllelujah.


Bäst just nu

Fått dille på det här med wraps av Cosmopolitansallad. Detta gjorde jag förra fredagen och det var såååå himla gott. Honung- och kokosmarinerad lax som jag stekte med grönsaker, fetaost och quinoa. Har även kört en variant med mina mosade kikärtsbiffar och en med het quornfärs.


Om att flytta hemifrån

På måndag har jag bott här i två månader. Det är helt galet vad tiden bara har rusat iväg. Det känns som om det var igår mamma och jag åkte till Västerås och hon lämnade av mig. Två månader. Galet.
 
Att flytta hemifrån, åtminstone för första gången, är något stort för de allra flesta. Så var det också för mig. Och jag kan säga er en sak, jag är glad att man bara flyttar hemifrån för första gången en gång. För oj vad mycket tankar, känslor och funderingar man hade. När jag först fick veta att jag hade fått lägenheten var jag typ på rosa moln. För jag fattade inte riktigt grejen. Jag fattade inte att jag skulle flytta på riktigt. Det var en period när jag satt som fastklistrad framför Ikeas hemsida dag, kväll och natt. Jag skrev långa listor på allt som jag behövde köpa. Jag drömde (bokstavligt) om hur jag skulle inreda. Det var så himla många val. Skulle jag ha en silvrig mellanstor kastrull eller kanske en svart som var lite lite mindre? Skulle jag byta knoppar på garderoben eller låta dom vara? Skulle jag de, de, de, de, de eller kanske de stolarna? Jag säger bara en sak, det var en minutiös planering där ingenting fick lämnas åt slumpen. Men jag älskade det. Älskade tanken på att äntligen få inreda min egen lägenhet.
 
Sen så kom då dagen, när allt var monterat, putsat, uppskruvat, igenspikat och upphängt. Det enda som fattades var jag själv. Och den 28 augusti kom jag. Men fortfarande fattade jag inte riktigt att jag snart liksom gick i mål. Ett målsnöre av många fler, såklart. Det var inte förrän mamma satte sig i bilen och åkte hem som jag fattade. Sen fattade jag ingenting alls, vad gjorde jag i en främmande stad där jag inte kände en kotte? Den dagen var jobbig. Faktiskt. För allt var liksom över. All planering med inredningen, alla Ikeabesök. I en tom lägenhet, utan internet eller tv eller någon att prata med. Då längtade jag hem. Mycket. Efter min mamma och min pappa och min lillebror och min andra lillebror och alla mina fantastiskt underbara vänner. Då kändes det som att jag lämnat hela mitt liv utan vidare hemma i Enhörna. Där skulle ju liksom alla fortsätta som vanligt. Gå på rutin. Vara trygga. Och här satt jag. På min säng. Och visste varken ut eller in.
 
Men det var den dagen. Sedan började skolan och rookieperioden. Och plöstligt glömde jag bort mitt ifrågasättande. Jag började få rutiner. Jag hittade till skolan, till stan, till min lilla Ica, jag fattade dom läskiga tvättmaskinerna, hittade lämpliga springrundor, besökte små smultronställen. Men det allra bästa, jag fick nya kompisar. Helt fantastiska människor som fick mig att tänka på annat, tills det inte längre fanns något att tänka tillbaka på. Något val att kritisera, analysera eller ifrågasätta. För det kändes - och känns - så himla bra.
 
Det som skrämde mig mest var nog det att jag inte hade tagit ett litet kliv utanför min lilla trygghetszon. Jag hade snarare rusat ur den med huvudet före och utan att tänka efter. Men nu förstår jag att jag inte har lämnat något bakom mig. Det liv jag hade hemma i Enhörna med min familj och vänner finns fortfarande kvar. Högst levande. Jag har bara liksom erövrat lite mer mark. Vidgat min världsbild från åkrar och kossor till kårfester och tentaplugg. Och det är häftigt. Grymt häftigt.
 
Så när ni någongång ställs inför det faktum att ni ska ta ert pick och pack och dra er mot nya äventyr - var inte för rädda. Lite rädda kan ni vara, för det är normalt. Men det finns så himla mycket att upptäcka. Och det gör man inte på en dag eller en vecka. Men ge det lite tid, för det kommer ge er så himla mycket tillbaka. Tro mig. 
 
Och juste, se för guds skull till att ha en webbkamera. Den kan rädda många tråkiga dagar.

Gasen i botten

Jag förstår om ni har drabbats av X antal panikångestattacker under min frånvaro, men don't worry, här är jag. Det var full rulle igår helt enkelt. Frulle - gym - lunch - plugga med Tina - middag - inventera på H&M med Tina. Hihi det sistnämnda var spännande, fast efter det jag jag sjukt galet trött i benen och det enda jag hörde var piiiiip i mitt huvud.

Idag har det däremot varit full rulle 2.0. Alltså ännu mer (wow tänker ni, om inte så tänk så!!) Har ringt samtal till tandis, tvättat hundra maskiner (ok tre), dammsugit och skurat, torkat damm, strukit, bytt sängkläder, cyklat till skolan och lämnat in vår rapport, pluggat lite, handlat, tvättat speglarna och städat toan. Assååå skittråkig dag om ni hajjjaaar. Men nödvändig. Imorgon ska jag åka hem så då blir det lyxhotell och all inclusive. Det behövs, så slipper jag äta havregryn och vatten som kvällsmål för att jag inte har något annat. Haha tragisk historia. Jajaaaa, nu känner jag att detta inlägg blev längre än två marathon. En sak återstår innan jag ska slänga mig i sängen och kolla repris av Svenska Hollywoodfruar - Friskiiiiis.

 Såhär kan det se ut när man inte har någonstans att hänga kläderna på tork.

Vit favorit

I fredags fick jag hem ett nytt skal jag beställt. Behöver jag säga att jag är heeeelt såld och heeelt kär i det??

Utomjording

Hej gullegrisar, sockertoppar och raringar. Egentligen borde jag inte blogga för I ain't got time for min blogg atm, men här är jag ändåååå. Applåder applåder. Idag har jag varit i skolan och jobbat grubbarbete och tentapluggat. Vid tretiden cyklade jag hem och här har jag ätit mellis, läst Metro och tagit lite utomjordingsbilder. Vilket liv. Ska plugga lite till (bara pyttelite) och sen ska jag cykla till Friskis och gym... (hehe nu vet ni varken om jag ska gymma, gympa eller kanske gymnasieföreläsa eller gympasalsstäda.) Många frågor. Få svar. Men lite privatliv måste man ju få ha. Så skepp och hoj gullegrisar.

utomjordiskflicka_94 @ utomjordiskainstagram

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Jag är som ett korthus.
Vid minsta obalans
faller jag ihop.
 
Jag är som spindeltråd.
Stark och strukturerad
men ändå så skör.
 
Jag är som glas.
Tappar du mig
går jag sönder.
 
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Himlen tur och retur

Igår kväll begav jag mig hem till Tina för chokladprovning med henne, Kristin och Helena. Var jättetaggad och hade längtat hela veckan efter detta. Oh. My. God. Tina är verkligen en gud på att göra choklad. Det var helt ärligt den godaste chokladen jag någonsin smakat. Först fick vi fyra olika chokladbitar, tre mörka med havssalt, paranöt plus kaffesmak i den sista. Sen även en vit med kokos och mango. Därefter gick vi över på fyra bollar som hade döpts till Sweet Greens, Golden Berry, Dark Blueberry och Cocoa Fig. Asså så sinnessjukt gott!!! Och den gröna var jättespännande, det var dadlar (tror jag), pistasch, hampafrön, vetegräs och björksocker. Kanske något mer, lite oklart. Aaaah, om ni tror att ni har ätit god choklad så får ni tänka om. Åtminstone om er chokladprovning endast sträcker sig till Marabou Premiums mörka choklad som min gjorde innan gårkvällen. Alltsammans avslutades med en kopp chokladte. Hade verkligen en sjukt trevlig och god lördagskväll och hoppas ni hade detsamma. Annars får ni en andra chans idag.

Grönsaksmix

Holy cow vad detta var gott alltså. Helt ärligt. Okej jag gör aldrig äckliga saker med undantag för broccolidrinken. Men den hade säkert smakat bra om jag hade varit en kanin. Hursom, till denna delikatess hade jag två stora salladsblad med det fina namnet Cosmopolitan. Sen hade jag mosat mina kikärtsbiffar som ni hittar HÄR och hade i tillsammans med quinoa, morot, lök, tomat, majs, rädisa och paprika. På toppen av berget hade jag smulad fetaostoch pumpakärnor. Helt stört gott. Ett annat tips är att köra på tacoköttfärs, fisk eller skaldjur där i. Om man inte vill ha mosade kikärtsbiffar alltså.

Bilder från igår

Innan jag började med middagen igår så hade jag lite tid att massakera och passade på att ta med kameran ut för att fota lite. Sen dog kameran. Och mina fingrar likaså. Skitkallt ju.

Frukt- och nötboll

Igår kväll gjorde jag suuuuupergoda frukt- och nötbollar till efterrätt, de som jag även åt fill frukost. Jätteenkla att göra, fast lite krånligt när jag inte hade någon blender utan fick ta min stavmixer. Jag använde i alla fall två torkade fikon, typ tre eller fyra torkade dadlar, 1 dl nötter (cashew och mandel), 1 msk vatten, skalet från en riven lime, 1 msk kakao och kokosflingor. Sen rullade jag dom i ännu mer kokos. Åhhh, de var såå goooda.
Söta bollar. Bokstavligt talat.

Lördagslyx

God eftermiddag damer och herrar. Har flängt runt hela dagen men nu äntligen har jag lite paus. Började dagen med apagod frukot och att lyssna på Kristian Gidlunds sommarprat. TIll frukost blev det naturell lättyoghurt, banan, müsli, mandel, kokosflingor och kakao, en halv avocado, frukt- och nötboll, te och ett glas vatten. Efter det cyklade jag till gymmet, sen cyklade jag hem. Ok jag gymmade på gymmet då. Duschade i femhundramijljonerstriljoners år och åt världens godaste lunch (bilder kommer, håll tillgodo). Sen promenerade jag till stan med Economistas pod i öronen för att köpa en cykellampa. Min är nämligen trasig och det blir femhundra spänn i böter om farbror polis kommer på mig. Men jag tyckte instruktionerna var alldeles för krångliga, plus att man behövde en skruvmejsel för att få upp lampan. Och har jag en skruvmejsel?? Nej, jag använder sax om det är något som behöver skruvas. Så jag sket i lampan. Jag ska cykla med min ficklampa i munnen tills pappa kommer och räddar mig. Så det så.

Vinterjackan på

Tjena snebena. Som ni såg så har det snöat här i lille Västerås. Kallt var det också. Så vinterjackan åkte på och jag tvingades cykla i tant-rullator-tempo för att inte halka imorse. Men jag klarade mig. Ah förutom att jag höll på att bli dödad av en istapp. Den ba trillade ner från taket någon millimeter från mig!!!! Okej någon centimeter då. Dödsångest. Jaja, nu är det helg. Chokladprovning imorgon. Mässa på söndag. Hem om sex dagar och 20 dagar kvar till Rom. Be happy eller så trillar det snart ner en till istapp på dig.


Omg!!!


Quinoa och rotfrukter

Dagens lunch blev quinoa med soltorkad tomat cashewnötter, körsbärstomater, fetaost, palsternacka, morot och rödbeta. De tre sista kokade jag. Jeeeeteeegååååt. Men nu ska jag cykla iväg på föreläsning, så see you later eller så gör vi inte det.

Kikärtsbiffar

Igår gjorde jag apagoda kikärtsbiffar. De blev så många att jag till och med kunde frysa in och spara, hur einstein av mig? För att göra dessa behövs lagom mycket kikärtor, typ 2 dl eller något, en riven morot, 1/3 riven zucchini, 1 ägg, 2 msk fullkornsmjöl, valrfria örter, salt och peppar. Jag mixade först kikärtorna och sedan så blandade jag ihop allt. Stekte i stekpannan med kokosolja. Till det hade jag paprikakryddat fullkornsris och tomatisar. Och smulad fetaost.

En bra dag

Hej hopp filifjopp. Har nyss ätit middag, omg så sent jag borde gå med i Bandidos. Idag har varit en bra dag. Hade grupparbete med min käre lille grupp idag, och det gick bra för vi är bra. Sen åt jag lunch och satt kvar en stund. Efter det drog jag och Tina till stan och uträttade lite ärenden, innan vi cyklade hem till henne. Där fick jag en privat knäckebrödsprovning med allt från fröknäcke till något polentaknäcke och kokoskexknäckebröd. Eller vad det nu var. Riktigt gott i alla fall. Tillsammans med hennes hemgjorda aprikosmarmelad. När jag hade länsat skafferiet cyklade jag hem och diskade lite. Sen cyklade jag lite mer. Ni vet det är det enda man gör när man bort i Västerås och är utan bil, cyklar. Denna gång till Friskis för att vara med på IntervallFlex. Befarade att mina ben skulle gå av men de verkar ha klarat sig ganska bra. Det var hursomhelst jättekul, mycket roligare än cirkelgymet där jag typ stod med ena foten i dödsriket.

Imorgon har vi en föreläsningsfri dag. Meeeen, måste ändå plugga, städa, diska och ta up soporna. Och uträtta lite till ärenden på stan. Så adjö.
Dagens Emma inne i H&Ms provrum.

Bakom allt smink

Döljer sig denna skönhet. Vägra botox säger jag bara!! Trololol. Nä men serriiii, jag och Ida gick till Buttericks idag och kollade maskeradgrejer. Preppar inför Halloweenfesten lixxxom. Bra att det ser ut som om mitt huvud/hår svämmar över. Typ som en bulldeg som jäser utanför skålen. Men så blir det när hjärncellerna förökar sig i hejdundrande fart. Då liksom jäser hjärnan över.

Dagens lunch

Rester från gårdagens quornwok tillsammans med nyrekryterade vita bönor och körsbärstomater, mathavre i curry och pumpafrön. Mycket, mycket gott. Men mycket, mycket hot. Inga havrepajer eller broccolisås här inte, hehe.

Bra rubrik här

Fyfan alltså. Jag vet inte vad jag hade bokat in mig på igår. Ett frivilligt självmordsförsök typ. Cirkelgym X var äckligt jobbigt och jag trodde på riktigt att jag stundtals skulle typ spy. Men efteråt var det kul. Eller det kändes bra. Notera efteråt, under passet var det långt ifrån kul och jag letade efter närmaste flyktväg. Jaja, imorse vaknade jag tidigt och stack på tråkig föreläsning. Nu har jag kommit hem och ätit lunch, men ska strax cykla tillbaka till skolan med Black Thunder för att plugga. I eftermiddag står promenad med Ida på schemat, sen ska jag bara hem och dö. Känner mig som en invalid myra idag.

Yo yoghurt

Om ett tag ska jag ta Black Thunder (min cykel heter så since nyss) och cykla till Friskis. Idag har jag nämligen bokat in mig på mitt första pass. Tänkte att det kunde vara kul att variera gymmet lite. Så jag ska gå på Cirkelgym X. Så himla taggad!! Innan det laddar jag upp med banan, yoghurt, hallon, havregryn och linfrön. Vad tycker ni förresten om min fina lilla platskopp?? Egentligen köpte man småtomater i det, men sedan skrapade jag bort etiketten (evighetsgöra), diskade den och knöt ett band som egentligen kommer från Hemtex. Hehe kreativ flicka over here.

Thailunch

Till lunch idag blev det thaiwok. Quornfileér, wokgrönsaker, kokosmjölk, sambal oelek, paprikakrydda och risnudlar i curry. Apagott. Men svinigt starkt. Avslutade måltiden med att sörpla i mig yoghurt. Plus att jag typ använde hela hushållsrullen till min rinnande näsa.

Söndagspromenad

Hej igen, tre sekunder senare. Idag gick jag på promenad igen och vädret var lika vackert, om inte vackrare. Gick typ samma runda och fotade såklart massvis. Vart tioende steg stannade jag och knäppte några bilder. Ååhhhh, jag tror faktiskt denna årstid, alltså just precis som den är nu, är bäst. För det är så himla, himla fint. Helt kär. Ska nog gifta mig med ett höstlöv.

Lördagspromenad

Igår var jag ute på en promenad. Alltså ärligt, det är heeeelt magiskt att gå längs Svartån när solen skiner. Så himla fina färger och allt. När jag kom hem gjorde jag middag, skypade med mamma och sen gick jag och handlade några müslitoppar från Ica. Därefter slängde jag mig i sängen med datorn och godiset och kollade på Morgan och Ola-Conny. Bästa någonsin, efter Svenska Hollywoodfruar dårå.

Europeiska huvudstäder

Sitter, i brist på annat vettigt att göra, och kollar igenom mina bilder. Måste typ säkerhetskopiera alla, för skulle de försvinna skulle jag dö bokstavligt talat. Så många minnen alltså. Har bland annat kollat på bilder från alla mina resor och åh vad jag älskar att resa. Både solsemester men också till städer. Här nedan är några bilder från alla huvudstäder i Europa jag besökt, med undantag för Stockholm och Köpenhamn. Alltså jag har varit där, men har ingen bild. Är så himla apataggad på Rom så ni fattar ickeeeee.

Paris i maj 2010 med min konfirmationsgrupp. Fast vi var bara i Paris två dagar, resten av veckan på ett ställe som hette Taizé.
London med pappa november 2010. Det var då jag föll handlöst för London och har varit lojal ever since.

Budapest med ettorna i april 2011. Grym resa. Glass är också gott.
Madrid med pappa och lillebror påsken 2012. Hade fått ett resestipendium från skolan.

London igeeeeen!! Denna gång maj 2013 med några från min klass som läste internationell ekonomi.
Helsingfors, hur många gånger som helst eftersom jag har släkt inte så långt ifrån.

Kanintårta

Måste såklart visa tårtan som Amanda hade gjort. Så himla grym!!! Rosa och vit och söt och fluffig och glad och allmänt ball. Sån tårta vill jag också ha ju. Och jäkligt god var den också.

Seg lördag

Tjenixen. Trött som stryk, man har ju mått bättre om man säger så. Hade i alla fall en sjukt bra fredagskväll hemma hos Amanda som firade 20 år. Det blev pizza, världens godaste (och finaste!!) tårta och massa kuligheter. Men allvarligt talat så känner jag mig som en vrak på autopilot med lite för många ostmackor i magen. Hehe, säkert en årsförbrukning. Men ostmackor är gott okeeeeej!?!? Somnade strax efter fem och vaknade kring åtta, nedkyld av takfläkten ovanför mig. Jajaaaaa, sen åt vi frulle och hjälpte henne att städa lite och sen blev jag och Ida hemskjutsade. Här hemma plockade jag undan kläder, smink och disk som jag slängt hullerombuller igår. Såg ut som Tarzan haft aerobics här inne. Sen sov jag. En timme. Så jag är jävligt trött. Men solen skiner ute och att kolla på den ger mig himla mycket mer ångest så nu ska jag ut hejdåååååå.
Såhär känner jag mig och ser ut för tillfället. Som en svullen ekorre med kinderna fulla av havregryn. Söt.

Fredag igen

Hallå!! Känns som det nyss var fredag, vilket det ju var för sju dagar sen. Men nu är det fredag igen, hurra!! Har haft fullt upp denna vecka plus ingen stor blogglust. Det jag har gjort är i alla fall pluggat, tränat, pluggat lite mer, ätit, handlat, tvättat, städat och diskat. Kul vecka där. Nu är jag i alla fall på bussen på väg mot roligheter så vi hörs när vi hörs!!

Ps. Älskar hösten när den är såhär. Men älskar ännu mer att affärerna börjat ta fram julpynt. Hejaheja!!


Nya skor

När jag var till Erikslund passade jag på att köpa nya inneskor så att jag slipper vara olydig och gymma med mina utespringskor. Hittade dessa på Intersport, nedsatta från 599 till 399. Plus att jag hade ett presentkort som jag fått från en tidning som damp ner i bredinkastet. Summa summarum 299 kronor. Ah hur värt? Supersköna dessutom. Funderar dock på att köpa nya skosnören, hade lite svårt för dessa, hehe. Men det är ju en värdslig sak. Hej så länge! Och god morgon på er.

New in ☆

 I helgen köpte jag en ny väska. Så himla förälskad i den. En perfekt väska helt enkelt, föt alla lägen. Kommer från Accent och kostar 299 kronor, men om man blev medlem fick man 10% så jag gav 269 för den. Så dagen efter kunde man läsa i tidningen hur jag rånade Accent. Heheheeeee, nä men allvarligt. Älskar den verkligen och vi kommer bli bra kompisar tror jag. Kanske till och med ett gift par. Puss påre väskis!!

Min söndag

Tjohej på er. Igår var det full rulle. Friskis på förmiddagen, sen hem för att duscha och äta lunch. Sen tog jag cykeln och försökte orientera mig till Erikslund shoppingcenter med hjälp av GPS. Cyklade fel lite då och då. Hade hörlurar och GPS-tanten sa typ kör åt nordost, jag baaa serjagutsomenfknkompasseller??? Till slut kom jag fram. Gick i affärerna flera timmar, hur skönt som helst när ingen stressar på en. Bland annat spanade jag in Rustas julpynt, wiiiiiie. Och hittade en ny favoritbutik, dock står namnet i någon snirklig textstil så Emma 85 år kan inte läsa den!! På kvällen lagade jag middag och sen kollade jag på Now You See Me. Den var bra. Det var dagen också.
Asså dessa fina höstträd. Tröttnar aldrig på att ta bilder på dom älsklingarna!!

Söndagsfrulle

Självklart använde jag min nya micro. Tinade hallon (typ över en månad sedan sist!!) och sen tinade jag en fryst brödhalva. Och vaniljte till det, såå gott. Nu ska jag strax byta om, idag står Friskis, Ikea (igen) och lite plugg på schemat så hejhejhejdåååå.

Till frukost idag: Hallon, banan, naturell yoghurt, Paulúns granola, kokosflingor, kakao, smörgås med mosad avocado och fetaost.

Nytt till lägenheten

Igår köpte jag en ny vas, blommor och en sänglampa från Ikea. Skååååja, blommorna kom från Ica. Jag har i alla fall bytt ut höstlöven till kvistnejlikor och sedan har jag tagit en tom konservburk och diskat ur den. Så nu för tiden används den som ljushållare. Hur smart som helst!! Och jag älskar att ha en sänglampa, äntligen kan jag läsa i sängen utan att behöva möblera om halva lägenheten för att få lite ljus kvällstid.


Min lördag

Hej hopp!
Igår var ju min familj och hälsade på. Vi började dagen med att lasta ut fem ton grejer som jag skulle ha. Det var allt från vinterjacka till galgar till kokosolja och paranötter. Efter det åkte vi till Erikslund shoppingcetner. Där gick jag på Ikea medan de andra fikade ochs en kollade vi i lite andra affärer. Efter det åkte vi och köpte en micro till mig (tjohoooo slipper göra gröt på spis) och sen storhandlade vi. Eller storhandlade i relation till utrymmet i min kyl och mina skåp. Därefter rejsade vi hem, packade upp allt och sen åkte vi till centrum. Där gick vi och åt thaimat, eller något som åtminstone likande thaimat. Slutligen avslutade vi dagen med att fika prinsesstårta hemma hos mig. Två satt på stolarna, resten på min golvmatta. Haha, men det var mysigt. Sen åkte dom hem. Det var lite tråkigt. Men då gick jag och köpte blommor och städade lite i min lägenhet. Dränkte mina sorger liksom.

Shoppar med familjen

Dålig bloggning. Nu ska vi handla mat.


Att inte äta kött

Valet att inte äta kött eller kyckling verkar lustigt nog sticka lite i folks ögon. Typ som att äta kött är det vi är födda för och när man inte äter kött så undrar folk vad man tjänar för syfte här på jorden. Okej inte riktigt, men nästan. När jag säger att jag inte äter kött eller kyckling, men fisk och skaldjur, så brukar vissa ifrågasätta det. Några kallar det mer eller mindre dubbelmoral. För hallå, fiskarna lever ju inte heller så himla bra?!?!?! Varför väljer jag att avstå från kött och fågel men äta fisk?? Fattar jag inte att det är orättvist mot fiskarna?? Det är faktiskt ganska roligt hur svartvitt folk kan se på saker och ting. Allt måste vara antingen eller. Antingen avstår man från allt, eller så äter man alltihopa. De verkar inte förstå att man faktiskt kan göra något, en del. Sopsorterar du, men åker bil? Japp, dubbelmoral. Varför gör du bara något för miljön när du kan göra mer, som att cykla eller åka kollektivt? Skänker du då och då en femitolapp till Unicef? Ja, även det kan då ses som dubbelmoral när du troligtvis har resurser att skänka hela hundra kronor. Det jag menar är att man faktiskt kan välja att göra något. Att avstå från kött och fågel men välja fisk och skaldjur är faktiskt något. Och betydligt mer än att inte göra något alls. Och att valet blev just fisk och skaldjur är av hälsoaspekter, och att det är hundra gånger godare.
 
Det finns även vissa som tror att man heller inte får i sig tillräckligt med protein om man inte äter kött eller fågel. Typ som att jag lastade på potatis och sallad på tallriken och lämnade sista tredjedelen tom för att jag inte äter köttfärslimpa. Snark. Har ni hört talas om att protein finns i bra många fler livsmedel än antibiotikaproppat kött? Eller sönderstressat kycklingkött? Eller tror ni kanske fortfarande att jorden är platt? Då vill jag upplysa er om att så är inte fallet.
 
Jag kände bara att jag behövde skriva av mig lite. Att ibland behöva försvara sitt val att inte äta kött irriterar mig. Typ som att det vore en syndig avvikelse att låta bli kött. Denna text syftar inte på något sätt till att svartmåla köttätare eller ge någon dåligt samvete. Utan bara ge lite perspektiv till de som ibland saknar förmågan att se utanför sin egna lilla värld.

Trevlig helg

The story of my life - en bra bild, tusen oseriösa. Nu ska jag göra lite bananglass, sedan slänga mig i sängen och kolla på tredje delen av Sveriges bästa äldreboende. Haha besatt. Mina fötter gör ont för jag har gått bra många kilometer i gummistövlar aaaaah jättebraidé eller så var det inte alls en så bra idé. Efter skolan gick jag och Ida på stan. Det var kuuuuul. Köpte inget förutom två bars och present till hemlig. Hehe älskar att vara hemlig. Och jag älskar min webbkamera. Och att jag har många läsare idag. Hejdå!!!

Broccolisallad

Hör och häpna, jag vågar äta broccoli!!! Trots all trauma jag gick igenom häromdagen.. Till lunch idag blev det en supergod sallad med bladspenat, kidneybönor, majs, gurka, tomat, avocado, fetaost, broccoli och några valnötter. Hur gott som helst!! Jag vill även tillägga att jag kan kolla på min gröna matta utan problem.

Kanelbullens dag idag

Glöm inte att fira!!


Fredag idag!!!!

Wiiie idag är det fredag!! Gick upp vid kvart över sju, gjorde god frulle och sen satte jag mig och kollade andra avsnittet av Sveriges bästa äldreboende. Hela den svenska äldreomsorgen är en tragedi jag inte ens önskar min värsta fiende. Ärligt alltså. Kommer aldrig sätta min fot (eller mina rullstolshjul) där. Jajaa, nu har jag fixat mig och ska plugga ett tag, sen äta lunch innan jag ska på föreläsning. Sen är det helg, hurraaaa!! Och imorgon kommer min familj och hälsar på. Jag läääängtar så.


Update: Gotta love my polisonger <333


Bästa smaken

Åh är helt såld på pepparkaks-Lokan. Luktar pepparkaka - smakar pepparkaka. Firar att en av tre examinationer idag avklarades, så jag tog vinglas och allt man ba shiiiit Emma goes crazy!!! Nu ska jag byta om och cykla till stan för att springa med Ida så A to the D to the I to the O to the S.


What I tänkte

When drinking min hemska smoothie. Ps. I am so charmig on the näst sista picture.

Fin höstutsikt


Grön nitlott

Okej, jag försöker frenetiskt intala mig själv att man måste våga för att vinna, annars bryter jag ihop. Jag vågade, men jag vann inte. Absolut inte. Ville experimentera lite till mellis idag, så jag gjorde en smoothie som jag tänkte skulle smaka bra. Eller i alla fall okej. Hällde upp det och fixade fint och allt. Men fyfan alltså, det var typ det vidrigaste jag någonsin utsatt mina smaklökar för. Naturell yoghurt, bladspenat, äpple och två broccolibuketter. Råa. Jag försökte verkligen få ner den. I panik hällde jag ner havregryn för att försöka dämpa smaken. Men broccoligröt, hur gott?? Så då rusade jag och hämtade kokosflingor, men exotisk broccoligröt, hur gott?? Det slutade med att jag höll för näsan innan jag tvignades springa till toan och spotta ut det. Buuuuh så äcklig den var. Det värsta är att jag säkert aldrig mer kommer kunna äta broccoli eller ens kolla på min gröna matta utan att få kväljningar. Men ja, som sagt, våga för att vinna. Men jag avråder er starkt från att göra samma misstag som jag. Go green. Men inte på det här brutala sättet.

Hello October!!

37 dagar kvar till Rom med pappa, ah men jaaaa jag längtar!!! Nu är det verkligen höst, för mina öron börjar frysa och tår domna bort. Asså jag fryser i öronen, typ nära hjärnan. Känns som en tillfällig öroninflammation just när man kommit in från kylan. Inte alltid, men ibland. Men höst är mysigt. Kanske. Det beror på om mitt internet kommer tillbaka.


Dagen i ordning

1. Vakna
2. Frulle
3. Plugga
4. Lunch
5. Föreläsning
6. Fika med faddrar och några i klassen
7. Cyklade hem
8. Lagade middag
9. Åt middagen
10. Var förfärad över att mitt internet inte funkar.
11. Ringde till pappa. Förtvivlad.
12. Gick och handlade.
13. Läser för tillfället Metro i sängen.

Inte så märkvärdig dag med andra ord. Men sådana dagar behövs ju också, för hur ska vi annars märka dom märkvärdiga dagarna? #truestorybroe


Matbloggstoppen