Havrebar med äppelfyllning

Var hemma runt halv två tiden, vips hade halva dagen redan gått. Lite tragiskt. Så bestämde sedan för att muntra upp denna gråmulna dag med att göra någonting gott till lunch/mellis. Med inspiration från min favoritblogg Foodporn gjorde jag denna havrebar med äppelfyllning. Ändrade dock lite i receptet och gjorde den dessutom mjölkfri. Sjuktligt god och passar både till frulle, lunch, mellis och nyttigare dessert. Här är i alla fall mitt recept och hur jag gjorde dom.

Du behöver:
- 1 ägg
- 3 msk grahamsmjöl
-3 msk havregryn
- Typ 2 msk mosad banan
- Kanel efter tycke
- Lite honung
- 1/4 tsk bakpulver
- 1 rivet äpple
- Lite russin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser förutom äpple och russin. Hitta en lagom stor form, om du inte har någon bra kan du göra som jag och improvisera en med aluminiumform och aluminiumpapper. Ta lite olja och smörj formen. Ha i drygt halva smeten, fyll nästa lager med det rivna äpplet (som har blandats med kanel och russin) och fyll sedan på resterande smet som det sista lagret. Grädda ca 10 minuter och låt sedan svalna innan du tar ut den ur formen. Jag toppade med lite kokosflingor för att få lite kokossmak, annars är den krämig och god som den är så tillbehör är inte nödvändigt. Enjoy!

Kommentarer

Lämna din kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du blogg?:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen